Alimentul „rău” care vă poate ajuta să slăbiți. Un gastroenterolog distruge toate miturile despre zahărul din fructe

Zahărul din fructe ajută la slăbit Foto: Pixabay

Conform Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA, consumul excesiv de zahăr este un factor de risc enorm pentru bolile de inimă, diabetul de tip 2 și obezitate. Cu toate acestea, există mai multe tipuri de zahăr, iar un medic american a explicat care este diferența între acestea. Mai mult, el arată că zahărul din fructe chiar poate ajuta la peirderea în greutate, distrugând o serie de mituri în acest sens, arată Eating Well.

Gastroenterologul și autorul cărții de bucate dr. Will Bulsiewicz a discutat recent public despre un zvon care a circulat în mediul virtual referitor la nutriție.

„Există un mit conform căruia ar trebui să stați departe de fructe atunci când încercați să pierdeți în greutate”, scrie Bulsiewicz la postarea sa de pe Instagram. „Ce-ar fi dacă v-aș spune că opusul este de fapt adevărat?”, continuă el.

De fapt, el spune că, din contră, fructele sunt foarte sănătoase și chiar ajută la slăbit, în ciuda faptului că au în compoziție zaharuri.

„Chiar nu înțeleg de ce fructele sunt atât de controversate. Oamenii de acolo susțin că fructele cauzează cumva creșterea în greutate. Acest lucru este complet absurd” a mai arătat Bulsiewicz.

Zahărul din fructe e diferit față de cel adăugat

El continuă apoi să explice cum fructele nu determină creșterea în greutate a organismului – iar știința susține această afirmație.

„Avem dovezi copleșitoare pentru studii controlate randomizate în care oamenii cresc consumul de fructe și dați-mi voie să vă spun ce nu se întâmplă: creșterea în greutate. Permiteți-mi să vă spun ce se întâmplă în unele cazuri: pierderea în greutate”, mai arată el.

Un exemplu în acest sens este prezentat într-un studiu din 2020 publicat de Biblioteca Națională de Medicină care arată o legătură cu pierderea în greutate la persoanele care au un consum crescut de fructe și legume.

Deoarece fructele sunt bogate în fibre și sărace în calorii, specialiștii îl aprobă pe dr. Bulsiewicz în ceea ce privește faptul că adăugarea fructelor la dietă poate ajuta la pierderea în greutate. De asemenea, poate ajuta la menținerea unei greutăți sănătoase. Consumul de zahăr natural din fructe nu este același lucru cu consumul de zahăr adăugat în alimentele ultraprocesate. Pentru că alimentele cu zahăr natural oferă, de asemenea, o mulțime de nutrienți. Fructele, de exemplu, pot ajuta la îmbunătățirea sănătății intestinale, a inimii și la reducerea riscului de cancer, datorită calităților lor pline de fibre.

„Eu spun să nu mai fugiți de fructe. Este uimitor și există atât de multe opțiuni minunate de care vă puteți bucura”, a spus el în timp ce ținea piersica în mână.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *