Adăugarea de fibre și proteine în dietă poate ajuta la pierderea a aproape 13% din greutatea corporală, arată un studiu / Cantitățile consumate de participanții la cercetare

o femeie a slabit 44 de kilograme Sursa foto: Dreamstime

Un studiu recent publicat în Obesity Science and Practice dezvăluie că includerea unei cantități mai mari de fibre și proteine în mesele zilnice poate duce la o pierdere semnificativă în greutate, participanții pierzând aproape 13% din greutatea corporală, transmite publicația BestLife.

Studiul a implicat 22 de participanți în Programul de Îmbunătățire Individualizată a Dietei (iDip), care se concentrează pe schimbări dietetice personalizate, susținute de instrumente de vizualizare a datelor și educație. Studiul a subliniat importanța flexibilității și personalizării în programele de slăbire, evidențiind faptul că schimbările dietetice sustenabile sunt esențiale pentru succesul pe termen lung.

Participanții, cu vârste cuprinse între 30 și 64 de ani, au fost monitorizați pe parcursul a 25 de luni. Li s-a recomandat să crească aportul zilnic de proteine la 80 de grame și pe cel de fibre la 20 de grame, reducând în același timp consumul total de calorii. După primul an, 41% dintre participanți au atins o pierdere medie în greutate de 12,9%. Studiul a menționat, de asemenea, că cei cu depresie au pierdut mai puțină greutate.

Un aspect esențial al studiului a fost că masa musculară pierdută a fost minimă, 78% din pierderea în greutate fiind reprezentată de grăsime eliminată. Aceasta contrastează cu pierderea de masă musculară și osoasă asociată cu medicamentele injectabile populare pentru slăbit, atunci când nu sunt însoțite de un aport adecvat de proteine.

Studiul a mai evidențiat că cea mai semnificativă pierdere în greutate a avut loc în lunile a treia și a douăsprezecea. Cercetătorii sugerează că succesul timpuriu în adoptarea schimbărilor dietetice a dus la o pierdere în greutate susținută, participanții care au văzut rezultate timpurii fiind mai motivați să își urmeze programul.

În concluzie, cercetarea sugerează că creșterea aportului de proteine și fibre, alături de reducerea caloriilor, este eficientă pentru o pierdere în greutate sigură și sustenabilă, oferind o alternativă promițătoare la măsurile mai drastice, cum ar fi medicamentele injectabile.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *