ABC în bucătărie | Trucuri de la un chef pentru a face o pâine perfectă/ Rețeta de pâine cu cartofi cu care nu dai greș

paine, paine cu cartofi, trucuri chef, abc in bucatarie, reteta paine

Joseba Arguiñano a preparat într-o emisiune de televiziune această pâine cu „miez super pufos”, diferită, originală și delicioasă. Dacă vei urma pașii recomandați vei vedea ca este imposibil să nu-ți iasă.

Iată rețeta cunoscutului chef.

Ingrediente (pentru 2 pâini )

550 de gr de făină de forță + 40 de gr pentru frământat aluatul

400 de ml de apă călduță

15 de gr de drojdie de panificație

1 cartof fiert (375 g)

10 de gr de sare

100 de gr de maia

Preparare

Curăță cartoful, taie-l bucăți și pasează-l cu un zdrobitor într-un bol mare. Adaugă apa și drojdia fărâmițată, și amestecă bine cu un tel manual. Adaugă sarea și maiaua, apoi amestecă din nou. Încorporează făina, amestecă bine și frământă până ce făina se absoarbe complet.
Acoperă bolul cu folie alimentară și lasă-l la temperatura camerei timp de 1 oră.

Scoate folia, presară făină pe marginea aluatului pentru a-l desprinde de vas. Presară făină pe blatul de lucru, pune aluatul și fă-i 3-4 împachetări. Pune aluatul înapoi în bol, presărat cu puțină făină. Acoperă din nou cu folie și lasă-l la odihnit încă 1 oră la temperatura camerei.

Pune din nou aluatul pe blat, împarte-l în două părți egale. Fă 3-4 împachetări fiecărei bucăți și pune-le în două boluri presărate cu făină.
Acoperă-le cu folie alimentară și lasă-le la dospit timp de 30-45 de minute.

Pune două oale în cuptor și încălzește-l la 220°C.

Întinde două bucăți mari de hârtie de copt pe blatul de lucru. Răstoarnă câte o bucată de aluat pe fiecare hârtie. Scoate oalele din cuptor, pune câte un aluat (cu tot cu hârtie) în fiecare oală, acoperă cu capacul și pune-le la cuptor. Coace-le la 220°C timp de 30 de minute.

Scoate capacele oalelor, redu temperatura cuptorului la 200°C. Toarnă 100 ml de apă în partea de jos a cuptorului pentru a crea abur (care va forma o coajă crocantă). Coace pâinile încă 30 de minute.

Care sunt secretele pentru o pâine pufoasă cu coajă crocantă

Toate ingredientele să fie la temperatura camerei.

Făina să fie adecvată și cernută în prealabil.

Timpii de creștere să fie respectați.

Aluatul să fie împăturit așa cum recomandă rețeta.

Oala în care este pus la cuptor să fie preîncălzită.

Aluatul să fie așezat pe o hârtie de copt înainte de a fi pus în oală.

Temperatura cuptorului va fi reglată n două etape: 220 și 200 de gr Celsius.

În a doua etapă se va pune și un vas cu apă în cuptor.

Oala în care coacem pâinea va fi acoperită cu capac.

Pâinea să fie crestată înainte de a fi pusă în cuptor.

Citește și

VIDEO. Rețetele Juanitei | Aluat de pizza făcut în casă / Rețeta fără cantități precise pe care o ții minte ușor

ABC în bucătărie. Cum să nu dai greș cu cozonacii de Paște. Ce tip de făină este preferabil, de câtă drojdie e nevoie, la ce temperatură dospește aluatul și cât timp

Cea mai mare greșeală pe care o facem mulți dintre noi cu aluatul de clătite / Motivul pentru care nu ies moi și pufoase

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *