Festival gastronomic în Timiș: Competiție între bucătari români, sârbi și maghiari / Bucătarii din Serbia sosesc pe apă, cu vaporul / „Concurenții vor primi câte cinci kilograme de carne și fiecare va pregăti ce va dori, nu doar gulaș”

ceaun gulaș Sursa foto: Pixabay

Localitatea Otelec din județul Timiș găzduiește sâmbătă un Concurs Internațional Gastronomic, relatează De Banat. Evenimentul a ajuns la cea de a noua ediție și are loc în proximitatea fostului port din localitate. Cu această ocazie, Societatea de Transport Public Timiș (STPT) va oferi o cursă specială, navală, pe Bega, între Timișoara și Otelec.

Evenimentul are caracter internațional, iar din Titel, Serbia – locul unde Bega se varsă în Tisa spre Dunăre – o echipă de bucătari sârbi va sosi la Otelec cu vaporul pentru a participa la Concursul internațional de gastronomie din localitate. Evenimentul devine, astfel, primul de tip gastronomic local ce atrage participanți străini pe calea apei.

Concursul internațional de gastronomie este organizat în localitate de Asociația Ótelek Magyarul Magyarokért și aduce în acest an pe malurile Begăi din Otelec 16 echipe din România, Serbia și Ungaria.

„Concurenții vor primi câte cinci kilograme de carne și fiecare va pregăti ce va dori, nu doar gulaș. Pentru că bucătăria maghiară înseamnă mai mult decât gulaș”, spune Ștefan Kozma, președintele asociației.

„Vor fi gulaș, ciorbă de pește, kurtos kolacs, prăjituri de casă, pălincă și multe altele, inclusiv un moment muzical susținut de invitatul special Szarvas Lajos”, promit organizatorii.

Biletul cu vaporetto între Serbia și România costă 40 de lei dus-întors.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *