Pesto-ul este unul dintre cele mai versatile sosuri din bucătăria mediteraneeană. Se prepară ușor acasă, din doar câteva ingrediente, și poate transforma rapid orice fel simplu într-o masă savuroasă.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Pesto-ul făcut în casă este nu doar mai gustos decât cel din comerț, ci și mai sănătos, fără aditivi sau conservanți. Poate fi păstrat până la o săptămână în frigider sau congelat în tăvițe de gheață pentru porții individuale.
Rețeta clasică de pesto este cea de busuioc și provine din regiunea Liguria, Italia. Are la bază frunze de busuioc proaspăt, usturoi, parmezan, semințe de pin, ulei de măsline extravirgin și sare.
Dar dacă înlocuim busuiocul cu leurdă, leuștean, pătrunjel sau alte frunze vom obține și variante de pesto mai neobișnuite. Această versiune, cu roșii, folosește roșii uscate, migdale și paprika, oferind culoare și caracter chiar și celui mai simplu sandviș, susține ABC.
Ingrediente
-
150 de gr de roșii uscate (dacă sunt în ulei, poți reduce cantitatea)
-
75 de gr de migdale
-
1 cățel de usturoi
-
2 linguri de paprika dulce sau afumată
-
Puțină paprika iute (opțional, dacă îți place picant)
-
1 mână de pătrunjel proaspăt
-
125 de gr de ulei de măsline
-
1 linguriță de sare.
Preparare
-
Hidratează roșiile uscate timp de aproximativ 6 ore în apă, apoi scurge-le bine.
-
Pune toate ingredientele într-un robot de bucătărie și mixează până când obții textura dorită – mai fină sau mai rustică, după gust.
-
Ajustează după preferințe cu mai mult ulei, sare sau paprika.
Combină cu preparatele preferate!
Cremă untabilă. Vai de steaua ei limbă română tradusă. Spreadble. Dacă n-ai echivalent in română, te uiti la limbi romanice, poate găsești inspirație. Tartinabil. Acceptabil, chiar dacă neconform.