Sună pretențios, dar e un preparat extrem de ușor de realizat. Mămăliga rămasă de la masa precedentă o amestecăm cu brânză rasă și puțin unt topit și obținem un „aluat”, din care pregătim tartele.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Ingrediente
Mămăligă (resturi)
Brânză rasă
Legume tocate fâșii (ceapă, ardei, dovlecel) – opțional
Preparare minitarte sărate de mămăligă
Se sfărâmă cu furculița mămăliga rămasă. Se adaugă puțin unt (ghee) topit și brânză. Nu am scris cantități pentru că depind de volumul de mămăligă rămas. Se frământă puțin până se omogenizează și se separă în mai multe bucăți.
Fiecare bucată se așează în forma de minitartă și cu mâna se întinde pe interiorul formei, și pe fund și pe pereți.

Se curăță legumele, dacă punem, eu le-am făcut fără, se spală și se toacă. Se trag puțin în tigaie, câteva minute să se înmoaie. Le puteți înlocui și cu spanac. Și așa vom avea mai multe opțiuni.
Se pune o lingură de legume în interiorul fiecărei tarte, sare, piper, alte ierburi dacă doriți, iar deasupra puțină brânză rasă. Apoi se sparge un ou.

Se bagă în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 15 minute. Chiar 12 că ouăle au ieșit puțin cam coapte
Poftă bună!