De obicei, asociem căpșunile cu deserturile, deși ele pot fi adăugate în multe alte preparate. Dieta mediteraneeană încurajează încluderea fructelor și în rețete sărate. Supe, sandvișuri sau salate sunt doar câteva dintre opțiunile pe care le ai ca să te bucuri de primăvară într-un mod răcoritor și aromat, folosind căpșunile, dezvăluie La Vanguardia.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
Tabbouleh cu căpșuni
-
Tabbouleh proaspăt și de primăvară
Poți adăuga acest fruct de sezon într-un tabbouleh, o salată tipică din Orientul Mijlociu. Cum se prepară? E suficient să pui, pe lângă căpșuni, muguri de pin, frunze de kale tocate, ridichi feliate, mentă și suc de lămâie.
Cum să prepari o salată cu căpșuni, soia și brânză
-
Salată cu căpșuni, soia și brânză
O altă variantă simplă este această salată delicioasă, care conține ingredientele enumerate brânză proaspătă și muguri de soia. Se prepară în doar câteva minute și este extraordinară. Nu uita de dressing! Amestecă puțin oțet, ulei, mentă și zahăr pudră, și stropește salata.
Salată cu căpșuni, roșii, burrata și pesto
-
Salată cu căpșuni, burrata și pesto
Vremea caldă ne face să lăsăm deoparte preparatele grele și să optăm pentru mâncăruri mai ușoare. Această salată este răcoritoare și nutritivă, o alegere excelentă. Îți explicăm aici cum să faci pesto, un dressing foarte versatil.
Salată verde cu quinoa – rețeta cea mai simplă și numai bună primăvara
-
Salată verde cu quinoa
Conține castravete, castraveți murați, capere, sparanghel, busuioc, ceapă și căpșuni. Taie ingredientele în bucăți mici și asezonează cu suc de lămâie, ulei și ierburi proaspete.
Sandvișuri cu căpșuni și castravete
-
Sandvișuri cu căpșuni și castravete
Sandvișurile pot fi o gustare sănătoasă dacă alegem ingredientele potrivite. Adăugarea de legume și chiar fructe le îmbunătățește mereu valoarea nutritivă. Această rețetă este un exemplu perfect – și foarte simplă. Pune peste pâine brânză, salam, șuncă, piept de pui sau orice îți place și asezonează cu căpșuni și castravete.
Supă de căpșuni cu brânză proaspătă și busuioc
-
Supă de căpșuni
Sănătoase și nutritive, pe bază de fructe și legume de sezon, supele reci sunt pline de vitamine și ne dau energia necesară pentru lunile calde. Îți propunem o supă în care căpșunile și brânza proaspătă sunt vedete. Mixezi totul în blender împreună cu busuiocul, asezonezi cu ulei de măsline, puțin oțet sau lămâie și gata.
Gzpacho de căpșuni
-
Gazpacho cu căpșuni
Tot ca o opțiune răcoritoare, poți încerca acest gazpacho original cu căpșuni, adăugând căpșuni la rețeta originală. Se servește cu homar, creveți sau jamon, are un aspect spectaculos și un gust excelent, proaspăt.