Rețetele Juanitei | Dorada cu sparanghel și piure de dovleac/ Adaugă un supliment de spanac sau kale și broccoli

Dorada cu sparanghel și piure de dovleac Foto: Captură YouTube

Acest preparat foarte dietetic, dar și ușor de gătit, se realizează în 10 minute, odată ce ai toate ingredientele pregătite.

Ingrediente pentru dorada cu sparanghel și piure de dovleac

Câte o doradă de persoană

O mână de spanac sau kale de persoană

3-4 fire de sparanghel verde de persoană

2-3 buchețele de broccoli de persoană

O jumătate (sau o felie) de dovleac pentru piure (în funcție de mărimea dovleacului)

O cană de lapte sau smântână de gătit pentru piure

2-3 linguri de ulei de măsline extravirgin

Sare, piper.

Preparare

Se curăță și se spală legumele. Se taie sparanghelul, păstrându-se doar jumătatea superioară, cu vărfurile. Se taie dovleacul curățat de coajă și semințe în bucăți. Se aleg frunzele de spanac/kale și se desface broccoli în ramuri/buchețele.

Se feliază peștii păstrându-le pielea.

Într-o cratiță punem la fiert dovleacul în lapte sau smântână. Când e moale, scoatem dovleacul și îl punem într-un vas mai înalt. Adăugăm sare, piper și cu un blender de mână mărunțim, adăugând lapte/smântână treptat până la obținerea consistenței dorite.

Intr-o tigaie încingem o lingură de ulei și tragem, pe rând, sparanghelul, broccoli, apoi spanacul sau frunzele de kale. Nu lăsăm mai mult de 1-2 minute, că nu vrem să fie moi, ci crocante.

Într-o altă tigaie încingem o lingură de ulei și așezăm peștii cu pielea înspre tigaie. Avem grijă să nu gătim prea mult fileurile să nu se usuce.

Punem 1-2 linguri piure pe farfurie și peste sau lângă așezăm spanacul/kale, apoi file-urile de pește. Între fileuri intercalăm broccoli și sparanghel. Dacă doriți puteți stropi cu puțină zeamă de lămâie și ulei de măsline.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *