Acest preparat foarte dietetic, dar și ușor de gătit, se realizează în 10 minute, odată ce ai toate ingredientele pregătite.
Ingrediente pentru dorada cu sparanghel și piure de dovleac
Câte o doradă de persoană
O mână de spanac sau kale de persoană
3-4 fire de sparanghel verde de persoană
2-3 buchețele de broccoli de persoană
O jumătate (sau o felie) de dovleac pentru piure (în funcție de mărimea dovleacului)
O cană de lapte sau smântână de gătit pentru piure
2-3 linguri de ulei de măsline extravirgin
Sare, piper.
Preparare
Se curăță și se spală legumele. Se taie sparanghelul, păstrându-se doar jumătatea superioară, cu vărfurile. Se taie dovleacul curățat de coajă și semințe în bucăți. Se aleg frunzele de spanac/kale și se desface broccoli în ramuri/buchețele.
Se feliază peștii păstrându-le pielea.
Într-o cratiță punem la fiert dovleacul în lapte sau smântână. Când e moale, scoatem dovleacul și îl punem într-un vas mai înalt. Adăugăm sare, piper și cu un blender de mână mărunțim, adăugând lapte/smântână treptat până la obținerea consistenței dorite.
Intr-o tigaie încingem o lingură de ulei și tragem, pe rând, sparanghelul, broccoli, apoi spanacul sau frunzele de kale. Nu lăsăm mai mult de 1-2 minute, că nu vrem să fie moi, ci crocante.
Într-o altă tigaie încingem o lingură de ulei și așezăm peștii cu pielea înspre tigaie. Avem grijă să nu gătim prea mult fileurile să nu se usuce.
Punem 1-2 linguri piure pe farfurie și peste sau lângă așezăm spanacul/kale, apoi file-urile de pește. Între fileuri intercalăm broccoli și sparanghel. Dacă doriți puteți stropi cu puțină zeamă de lămâie și ulei de măsline.
Poftă bună!