Ingrediente pentru ciorba de legume și cartofi
3-4 cartofi
2 morcovi
1 păstârnac
O jumătate de țelină
O jumătate ardei verde
O jumătate ardei roșu
O jumătate ardei galben
Câteva ciuperci pleurotus
Borș 600 de ml
Leuștean, pătrunjel, frunze de țelină
2-3 linguri ulei (eu pun de măsline)
1-2 linguri de pastă de roșii
Sare, piper, boia de ardei
Eu boiaua am înlocuit-o cu sos de ardei de casă.
Preparare
Se taie cuburi ceapa, ardeii și rădăcinoasele. Se călesc în 2-3 linguri ulei, până se rumenesc puțin. Între timp se curăță cartofii și se taie cubulețe. După 5-10 minute se adaugă cartofii peste legume. Adăugăm apă, sare, piper, boia și fierbem până când cartofii sunt aproape gata. Cu câteva minute înainte punem și ciupercile, spălate și tăiate fâșii.
Apoi adăugăm o lingură – două de pastă de roșii, sos de ardei, încă un pic de piper (dacă e nevoie). Sarea o mai lăsăm, mai punem după ce adăugăm și borșul.
Borșului i se dă un clocot într-o oală separată și se adaugă treptat. Vedeți cât de acră vă place ciorba. La final o dregeți de sare și turnați deasupra verdeața tocată mărunt.
Se servește cu smântână, un ardei iute și un coltuc de pâine caldă sau mămăliguță.
Poftă bună!