Nebunia Dubai a plecat de la o ciocolată locală și a cuprins toată planeta, diversificându-se pentru variate rețete de prăjituri. Între ele cheesecake-ul Dubai.
Ingrediente:
Pentru blat:
2 căni de tăieței Kataifi
5 linguri de unt
2-3 linguri cremă fistic
1/2 cană de fistic tocat mărunt (crud)
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
Pentru crema de brânză:
1 cană de frișcă lichidă 35% grăsime
250 de gr de mascarpone
250 de gr de Philadelphia
400 de gr de ciocolată albă topită
Vanilie.
Preparare:
Fideaua se coace în cuptor sau se trage pe aragaz în unt topit până se rumenește. Se lasă la răcit. Într-un blender puternic mixăm fisticul, apoi amestecăm cu crema de fistic și adăugăm totul peste tăieței.
Așezăm blatul (kataifi amestecați cu fistic) într-o formă detașabilă, presând bine pentru a da formă. Se lasă la frigider până se întărește. Între timp, mixăm toate ingredientele pentru cremă până obținem o cremă tare. Se întinde peste bază și se lasă la frigider câteva ore, ideal peste noapte.
Putem decora tortul direct cu fistic mărunt tăiat sau îl putem acuperi cu un stra de cre,mă de fistic ori un ganache de ciocolată, ca în imagine. Evident, orice altă decorațiune este acceptată.