Sandviș cu fish fingers, sriracha și sos de maioneză cu castraveți / Un mic dejun de te lingi pe degete

Sandviș cu fish fingers și sos de maioneză Foto: The Guardian/Louise Hagger

Această reinterpretare a sandvișului cu fish fingers și maioneză sriracha, este absolut delicioasă. Maioneza Kewpie adaugă un plus de umami, combinând peștele crocant cu aroma acrișoară a castraveciorilor din maioneză și iuțeala din sosuk sriracha, totul între felii de pâine moale, fără coajă. Rețeta este recomandată de The Guardian și este excelentă pentru prima masă din zi.

Sosul Sriracha este un sos iute thailandez pe bază de ardei iute, usturoi, oțet, zahăr și sare și, la fel ca maioneza Kewpie, se găsesc în comerț, în special în supermarketuri.

Ingrediente:

  • 10 bucăți de fish fingers
  • 4 linguri de maioneză Kewpie
  • 1 lingură de sriracha
  • Unt moale, pentru uns
  • 4 felii de pâine albă moale pentru sandvișuri
  • 4 frunze fragede de salată
  • 8 castraveciori cornichon, tăiați subțire
  • 1 ardei iute roșu lung, tăiat subțire (îndepărtați nervurile și semințele pentru mai puțină iuțeală)

Mod de preparare:

  1. Coace bastonașele de pește conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Între timp, amestecă maioneza cu sriracha într-un bol mic.
  2. Unge feliile de pâine cu unt și întinde uniform maioneza sriracha pe o parte a fiecărei felii.
  3. Pe două dintre felii, așază frunzele de salată, bastonașele de pește coapte, feliile de castraveciori, ardeiul iute. Acoperă cu celelalte două felii de pâine.
  4. Ai grijă să nu presezi prea tare sandvișurile, apoi taie și îndepărtează coaja, după care taie-le în jumătate și servește imediat.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *