Rețetele Juanitei | Roșii umplute vegetariane, cu orez și ciuperci/ Un preparat vegan ușor de gătit și sățios

rosii umplute cu orez si ciuperci

Roșiile umplute cu orez, ciuperci, legume, cuș-cuș, quinoa etc sunt genul de preparate vegetariane, ideale și în timpul postului. Sunt sățioase, dar și ectrem de bune, dacă știm să le gătim și să le aromatizăm

Ingrediente pentru roșii umplute cu orez și ciuperci

6 roșii de grădină

100 g orez cu bob rotund

1 ceapă mare

1 morcov

(articolul continuă mai jos)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:


3 bucăți ciuperci Champignon

100 de gr bulion de roșii

Sare și piper

50 de ml de ulei

Cimbru, dafin, pătrunjel

Preparare

Curățăm și tăiem ceapa marunt, la fel și ciupercile. Curățăm și dăm morcovul pe răzătoare. Sau tocăm totul în blender.

Călim ceapa și morcovul câteva minute în ulei încins, apoi adăugăm ciupercile și orezul.

Lăsăm orezul să se călească 2-3 minute, apoi începem să adăugăm apă (ideal supă de legume).

Pe măsură ce orezul se umflă, mai adăugăm puțină apă și tot așa. Orezul nu trebuie să fiarbă de tot, pentru că se va mai umfla și în cuptor. Punem sare și piper, pătrunjel tocat mărunt și omogenizăm compoziția.

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.

Tăiem capacele roșiilor, apoi scoate pulpa roșiilor pe care o vom folosi la sos. Folosim o linguriță. Pasăm pulpa roșiilor, punem bulionul, sare, piper, o frunză de dafin și o crenguță de cimbru. Turnăm acest sos în cratița pregătită.

Umplem roșiile cu orezul pregătit, cam trei sferturi din roșie.

Așezăm roșiile în cratiță, punem deasupra capacele și le așezăm în cuptor pentru 45-50 de minute, până când sunt bine coapte, rumenite, iar orezul este fiert complet.

Roșiile umplute cu orez și ciuperci sunt bune și calde și reci, așa că pot fi luate și la pachet. Se servesc cu iaurt sau smântână

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *