Persoanele cu diabet, își pot gestiona nivelul zahărului din sânge cu ajutorul unei băuturi simple: ceai matcha. Nutriționiștii sunt de părere, potrivit express.co.uk, că o singură ceașcă de ceai verde, după masa, este de folos pentru a ține în frâu glicemia.
Nutriționista Charmaine Dominguez, care este cunoscută pe TikTok sub numele de @reversingdiabetesrvltn, se dedică ajutorului persoanelor care luptă cu diabetul de tip 2, o afecțiune caracterizată printr-un nivel ridicat al glicemiei.
Charmaine a explicat că un studiu a comparat efectele consumului de apă caldă după masă cu cele ale consumului de ceai verde, iar rezultatele au fost concludente. „De fapt, au descoperit că ceaiul verde poate reduce glicemia după masa. Așadar, asigurați-vă că vă preparați o ceașcă de ceai verde nesweetened (fără zahăr) după fiecare masă, pentru a vă ajuta să mențineți un echilibru mai bun al glicemiei”, a spus ea.
Matcha, preparat doar cu apă, poate reduce glicemia, după masă
Charmaine a mai dezvăluit și o altă băutură pe care o consideră chiar mai benefică decât ceaiul verde, și anume, matcha.
Matcha, un praf fin obținut din frunze de ceai verde special cultivate și procesate, provine din China.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
„Matcha este mult mai concentrat – nu vorbesc despre matcha cu lapte și tot felul de băuturi dulci – mă refer, pur și simplu, la matcha, preparat doar cu apă, care are un conținut foarte ridicat de antioxidanți și poate ajuta la pierderea în greutate și reducerea glicemiei,” a adăugat ea.
Charmaine a afirmat că matcha poate fi și o sursă de „energie” și un „calmant” pentru organism. Cei 665.000 de urmăritori ai săi, de pe rețelele de socializare, au apreciat sfaturile, unii răspunzând: „Mulțumesc. Iubesc toate informațiile tale.”