Rețetele Juanitei: Pește cu fenicul caramelizat și sos de portocale/ Un prânz sănătos, gustos și cu un plating frumos

peste cu fenicul Foto: G4Food

Nutriționiștii recomandă peștele, dieta mediteraneeană este bogată în pește, cum după sărbători toți vrem să mâncăm light și sănătos, astăzi prgătim pește. Și nu orice fel, ci pește alb, am pregătit două file-uri de doradă și două de biban de mare, și le-am combinat cu un fenicul caramelizat și un sos de portocale, citric.

Ingrediente pentru pește cu fenicul:

peste cu fenicul
Foto: G4Food

4 fileuri de pește alb

Pentru fenicul:

1-2 bucăți de fenicul (doar partea albă)

2 linguri de ulei de măsline

1 lingură de oțet balsamic

sare

Pentru sos:

300 ml de suc proaspăt stors de portocală

100 g zahăr (sau mai puțin, după gust)

coaja rasă de la o portocală bio

1 linguriță și jumătate de amidon

20 de g de unt

1 lingură de coniac.

Preparare:

Pește

Puneți peștele în tigaia încinsă și unsă cu ulei, cu partea cu pielea în jos. Prăjiți bine până este aproape gata, 1-2 minute, apoi întoarceți, dacă mai este nevoie pentru jumătate de minut și pe partea albă. Pielea trebuie să fie crocantă la final. Tăiați fiecare bucată de pește în jumătate.

peste cu fenicul
Foto: G4Food

Fenicul

Tăiati bulbii de fenicul în rondele fine și fierbeți 5 minute, scurgeți-le bine și tamponați cu un prosop. Căliți rondelele de fenicul în ulei 10 minute la foc mare și adăugați oțet balsamic, un vârf de sare și lăsați încă 2 minute la foc mic.

Sos de portocale

Într-o crăticioară puneți sucul de portocale, coaja rasă, zahărul și coniacul și așezați crăticioara la foc mic. Dizolvați amidonul în puțin suc de portocale și turnați-l peste restul ingredientelor.

Amestecați continuu în crăticioară până sosul se leagă, cam 7 minute.

peste cu fenicul
Foto: G4Food

Închideți focul și adăugați untul. Topiți și încorporați untul și lăsați sosul la răcit. Se va mai îngroșa după ce se răcește.

Montare farfurie:

Se așează în centrul farfuriei o lingură, două de fenicul. Se pun două bucăți de pește deasupra și se toarnă, în jur, cu o lingură, sosul. Puteți pune deasupra peștelui și câțiva muguri decorativi, eu nu am avut, dar am pus o lingură de piure de cartof dulce.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *