Vă propunem o rețetă de clătite cu banane, delicioase și incredibil de simplu de făcut, propusă de eatingwell. Cel mai bine e să fie savurate imediat după gătire. Ingredientele sunt foarte simple și accesibile, iar metoda de gătire banală. Fără făină, fără zahăr, sunt bogate în nutrienți și delicioase.
Ingrediente:
- 2 ouă mari
- 1 banană medie
Cum procedăm:
Ouăle și bananele sunt pasate într-un blender până când se omogenizează. Apoi, din acest amestec care ar trebui să fie vâscos, poate puțin mai dens, vom prepara clătite ca și cele obișnuite.
Ungem ușor o tigaie antiaderentă cu puțin ulei și o punem la foc mediu. Punem două linguri de aluat pe care încercăm să-l întindem cât mai mult în tigaie și o lăsăm câteva minute pe foc, apoi o întoarcem pe cealaltă parte și o mai lăsăm și acolo circa 2-3 minute. Apoi le transferăm pe o farfurie și repetăm până terminăm aluatul.
Vom obține clătite cu banane ideale de a fi servite imediat după ce au fost gătite, cu un sirop de arțar sau cu orice dorim, de la o cremă de brânză, dulceață, miere și nucă etc.