O celebră bucătăreasă din Tailanda recompensată cu o stea Michelin pentru mâncarea sa de tip street food iese la pensie

omleta cu crab Jay Fai instagram foto: omleta cu crab@instagram/JayFai

O bucătăreasă octogenară de pe străzile Bangkok-ului, a cărei omletă cu crab „pur şi simplu fără egal” a fost recompensată cu o stea în Ghidul Michelin, se va pensiona în curând, însă susţine că este dispusă să transmită „oricui doreşte” secretele celebrei sale reţete, informează AFP, preluată de Agerpres.

Supinya Junsuta, cunoscută drept „Jay Fai” după numele restaurantului în care găteşte, a atras atenţia în 2018 când celebrul ghid gastronomic i-a onorat modestul local de street food din vechiul Bangkok în prima sa ediţie dedicată capitalei Thailandei.

Turişti din întreaga lume stau în prezent la coadă chiar şi trei ore pentru a gusta din legendara sa omletă cu crab, preparată pe cărbuni încinşi chiar de proprietara care poartă ochelari de schi şi fes pentru a-şi proteja ochii şi părul.

„Jay Fai este de mult o emblemă a street food-ului şi pe bună dreptate – omletele cu crab crocante şi aurii, purtând semnătura bucătăresei cu ochelari, sunt pur şi simplu fără egal. Încercaţi, de asemenea, excelenţii săi noodles cu fructe de mare”, îndeamnă Ghidul Michelin. Deşi încadrate în categoria „street food”, preparatele lui Jay Fai nu sunt ieftine – celebra ei omletă cu crab costă aproape 40 de euro.

Bucătăreasa în vârstă de 81 de ani a declarat pentru site-ul de ştiri thailandez Komchadluek că sarcina de a procura şi verifica ingredientele în fiecare zi devenise prea obositoare. „Nu mai pot ține deschis localul, dar sunt bucuroasă să ofer reţeta mea oricui doreşte”, a declarat ea în interviu.  Spune că nu știe exact când se va pensiona, probabil anul următor.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *