Fulgii de ovăz reprezintă una dintre cele mai sănătoase opțiuni pentru un mic dejun nutritiv și sățios, dar și o variantă ideală pentru prepararea diverselor deserturi. Aceștia sunt o sursă bogată de fibre, având multiple beneficii asupra sănătății. Fibrele ajută la reglarea sistemului digestiv, contribuind la o digestie sănătoasă și la prevenirea constipației.
Potrivit food.com, o prăjitură cu fulgi de ovăz și fără zahăr are un gust foarte bun cu o ceașcă de ceai și poate fi un desert sau un mic dejun ideal și sănătos. Timpul de preparare al acestui desert este de o oră și 40 de minute.
Ingrediente necesare pentru prăjitura cu ovăz și fără zahăr
- 1 1⁄2 căni de zer (sărac în grăsimi)
- 1 ceașcă de ovăz
- 1⁄2 ceașcă de sos de mere
- 2 ouă bătute
- 1⁄4 cană miere sau 1/4 cană de înlocuitor de zahăr
- ½ ceașca de făină integrală
- 1 1⁄4 lingurițe de praf de copt
- 3⁄4 linguriță de scorțișoară măcinată
- 1 cană de nuci/alune/migdale
Modul de preparare al prăjiturii cu ovăz și fără zahăr
- Combinați zerul și ovăzul într-un castron și lăsați deoparte timp de 15-20 de minute, până când ovăzul s-a înmuiat.
- Între timp, preîncălziți cuptorul la 170 de grade Celsius și tapetați o tavă, de marime obișnuită,cu hârtie de copt.
- Bateți ouăle și adăugați-le în amestecul de fulgi de ovăz, împreună cu sosul de mere.
- Dacă folosiți miere, adăugați la ingredientele umede.
- Se adaugă la ingredientele uscate, dacă folosiți îndulcitor.
- Se amestecă ingredientele uscate, pentru a se combina, și se adaugă peste cele umede, amestecând bine.
- Transferați aluatul solid în tava pregătită. Cu o lingură de lemn, întindeți aluatul pentru a-l uniformiza.
- Se presară prăjitura cu nuci/alune/migdale tocate mare și se lasă să stea 20 de minute înainte de a se coace.
- Coacem prăjitura aproximativ o oră.