Prăjitura cu fulgi de ovăz, fără zahăr, poate fi un desert, sau chiar un mic dejun gustos și sănătos

prajitura cu ovaz Sursa foto: Pexels

Fulgii de ovăz reprezintă una dintre cele mai sănătoase opțiuni pentru un mic dejun nutritiv și sățios, dar și o variantă ideală pentru prepararea diverselor deserturi. Aceștia sunt o sursă bogată de fibre, având multiple beneficii asupra sănătății. Fibrele ajută la reglarea sistemului digestiv, contribuind la o digestie sănătoasă și la prevenirea constipației.

Potrivit food.com, o prăjitură cu fulgi de ovăz și fără zahăr are un gust foarte bun cu o ceașcă de ceai și poate fi un desert sau un mic dejun ideal și sănătos. Timpul de preparare al acestui desert este de o oră și 40 de minute.

Ingrediente necesare pentru prăjitura cu ovăz și fără zahăr

  •  1 1⁄2 căni de zer (sărac în grăsimi)
  •   1 ceașcă de ovăz
  •  1⁄2 ceașcă de sos de mere
  •  2 ouă bătute
  •  1⁄4 cană miere sau 1/4 cană de înlocuitor de zahăr
  • ½ ceașca de făină integrală
  •   1 1⁄4 lingurițe de praf de copt
  • 3⁄4 linguriță de scorțișoară măcinată
  • 1 cană de nuci/alune/migdale

Modul de preparare al prăjiturii cu ovăz și fără zahăr

  • Combinați zerul și ovăzul într-un castron și lăsați deoparte timp de 15-20 de minute, până când ovăzul s-a înmuiat.
  • Între timp, preîncălziți cuptorul la 170 de grade Celsius și tapetați o tavă, de marime obișnuită,cu hârtie de copt.
  • Bateți ouăle și adăugați-le în amestecul de fulgi de ovăz, împreună cu sosul de mere.
  • Dacă folosiți miere, adăugați la ingredientele umede.
  • Se adaugă la ingredientele uscate, dacă folosiți îndulcitor.
  • Se amestecă ingredientele uscate, pentru a se combina, și se adaugă peste cele umede, amestecând bine.
  • Transferați aluatul solid în tava pregătită. Cu o lingură de lemn, întindeți aluatul pentru a-l uniformiza.
  • Se presară prăjitura cu nuci/alune/migdale tocate mare și se lasă să stea 20 de minute înainte de a se coace.
  • Coacem prăjitura aproximativ o oră.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *