Românii, interesați de inteligența artificială în electrocasnice precum frigiderele și cuptoarele / Mulți confundă, însă, tehnologia cu diverse soluții software

frigider cu AI Frigider inteligent Samsung la IFA 2024. (Sursa foto: G4Food)

Românii sunt interesați de prezența inteligenței artificiale (AI) în electrocasnice, iar pentru anumite categorii de produse prezența acestei tehnologii este un criteriu de achiziție, potrivit unui studiu realizat de Samsung.

Peste jumătate dintre români doresc ca frigiderele (52% dintre respondenți) și cuptoarele (51%) să includă AI, arată un comunicat al companiei. Motivele principale sunt comoditatea și economisirea timpului.

Deși entuziasmul pentru tehnologie este mare, mulți încă nu înțeleg pe deplin beneficiile AI în aceste produse. Sondajul realizat în România arată că aproximativ 56% dintre români nu se simt suficient de informați cu privire la inteligența artificială, acesta fiind și unul dintre motivele pentru care unii dintre utilizatori confundă funcțiile AI cu diverse soluții software

Totodată, AI constituie un criteriu de achiziție pentru 54% dintre românii care doresc să cumpere un frigider și pentru 51% dintre cei interesați de un cuptor.

Dintre aparatele electrocasnice pe care românii le folosesc în prezent, mașina de spălat rufe și/sau uscătorul și frigiderul sunt cele pe care ar dori să le schimbe în proporție de 51% cu unele cu AI.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *