Listeria în mâncarea servită elevilor la unele şcoli în Mehedinți, acolo unde mai mulți copii dar și adulți au acuzat săptămâna trecută probleme digestive serioase

Foto caracter ilustrativ / Sursa foto: Pxnio Foto caracter ilustrativ / Sursa foto: Pxnio

Inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Mehedinţi au depistat, în urma probelor efectuate, listeria în mâncarea servită elevilor în unele şcoli din judeţ, transmite Agerpres.

Listeria a fost depistată în materia primă, în două din cele cinci eşantioane luate, şi în produsele finite, în două dintre cele șapte probe luate de la furnizor de produs finit. De asemenea, din la cele patru şcoli unde au fost sesizate probleme, din probele prelevate toate au confirmat prezenţa listeriei. ”Au fost paste, suc de roşii şi şuncă presată, dar nouă la materia primă ne-a ieşit listeria în şuncă. Pasul ulterior este să trimitem la tipizare la Bucureşti. A ieşit în materia primă şi automat şi în produsul finit”, a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul DSVSA Mehedinţi, Ionuţ Mări.

El a mai precizat că activitatea firmei distribuitoare este suspendată până la închiderea anchetei epidemiologice, iar inspectorii DSVSA Mehedinţi au aplicat, în acest caz, amenzi în valoare de 22.000 de lei.

Un număr de 118 persoane s-au prezentat în unităţile medicale din Mehedinţi şi Dolj până vineri, 20 septembrie, la ora 12,00, pentru tratament după ce au consumat alimente în şcoli din judeţul Mehedinţi, a informat Ministerul Sănătăţii.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *