Vâlcea: Peste 6.200 de hectare de culturi agricole din judeţ, afectate de secetă / Cel mai afectat este porumbul, urmat de floarea soarelui și lucernă

seceta, fermieri, guvern, banci, seceta Foto: Facebook/@Mihai Răzvan Moraru

Peste 6.200 de hectare de culturi agricole de primăvară au fost calamitate din cauza secetei în judeţul Vâlcea, cele mai mari pierderi fiind înregistrate la culturile de porumb şi floarea-soarelui, a declarat, marţi, în cadrul Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice Vâlcea, directorul Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ), Ovidiu Barbu, transmite Agerpres.

„Au fost 1.418 înştiinţări din partea fermierilor din 41 de localităţi, care au solicitat constatarea şi evaluarea pagubelor. Ca şi suprafaţă afectată la nivelul judeţului Vâlcea de seceta pedologică, noi nu avem o suprafaţă mare. Este undeva la 10 % din suprafaţa cultivată, respectiv 6.229 de hectare afectate.

Culturile cele mai afectate au fost porumbul – 2.118 hectare pentru care au depus solicitări de 991 de fermieri, floarea soarelui – 3.550 de hectare pentru care au depus 183 de fermieri înştiinţări la primării şi am mers pe teren, lucernă – peste 455 de hectare pentru care au depus solicitări 144 de fermieri, viţa de vie – undeva la 35 de hectare pentru care au depus înştiinţări patru producători, porumb de siloz – 10,74 hectare cu două solicitări şi plante de nutreţ – o suprafaţă afectată de 42,62 de hectare pentru care au depus înştiinţări 71 de fermieri”, a specificat Ovidiu Barbu.

Directorul DAJ Vâlcea a mai precizat că în partea de sud a judeţului sunt cele mai mari suprafeţe cultivate care au fost afectate de secetă, în special în localităţile din zona Bălceşti în ceea ce priveşte culturile de floarea soarelui şi în localităţile din zona Drăgăşani, pentru culturile de porumb.

Vă recomandăm să citiți și: 21 de milioane de euro, ajutoare de la UE pentru fermierii din România afectați de secetă și grindină

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *