Un medicament pentru boli inflamatorii hepatice, autorizat prin procedură accelerată în SUA

boala inflamatorie hepatica , ficat Sursa foto: Dr.Max

Administraţia americană pentru alimente şi medicamente (FDA) a aprobat prin programul său de autorizare accelerată un medicament pentru tratamentul colangitei biliare primare (CBP), în asociere cu acid ursodeoxicolic (UDCA), la adulţii care au avut un răspuns inadecvat la UDCA, sau ca monoterapie la pacienţii care nu pot tolera UDCA. CBP este o boală rară, cronică, autoimună a căilor biliare care afectează aproximativ 130.000 de americani, în special femei, şi poate provoca leziuni hepatice şi posibil insuficienţă hepatică dacă nu este tratată. În prezent, nu există niciun tratament care să vindece boala, transmite News.ro.

Administraţia americană pentru alimente şi medicamente (FDA) a aprobat prin programul său de autorizare accelerată un medicament pentru tratamentul colangitei biliare primare (CBP), în asociere cu acid ursodeoxicolic (UDCA), la adulţii care au avut un răspuns inadecvat la UDCA, sau ca monoterapie la pacienţii care nu pot tolera UDCA.

CBP este o boală rară, cronică, autoimună a căilor biliare care afectează aproximativ 130.000 de americani, în special femei, şi poate provoca leziuni hepatice şi posibil insuficienţă hepatică dacă nu este tratată. În prezent, nu există niciun tratament care să vindece această boală inflamatorie hepatică.

Colangita biliară primară, cauzează inflamarea canalelor biliare mici din ficat pe care, în cele din urmă, le poate distruge. Boala afectează în principal femeile cu vârste cuprinse între 35 şi 60 de ani. American Liver Foundation estimează că aproximativ 65 din 100.000 de femei au CBP în Statele Unite.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: Dr.Max

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *