Rețetă de cină simplu de preparat, cu efect antiinflamator și bogată în proteine

Ioan Radu 29 iulie 0 comentarii 11119 vizualizări
reteta, cina, inflamatie, pui cu hummus Sursa foto: Pixlr AI Image Generator

Publicația EatingWell recomandă bolurile cu pui și humus, care sunt simplu de preparat, antiinflamatoare și bogate în proteine. Rețeta începe cu marinarea bucăților de pulpe de pui dezosate, fără piele, într-un amestec de ulei de măsline, chimen și paprika. Puiul se gătește rapid sub broiler în cuptor sau pe grătar.

În timp ce puiul se gătește, puteți face celelalte pregătiri: bateți o vinegretă de lămâie și usturoi, tăiați castraveții și ceapa, tăiați în două niște roșii cherry și tocați puțin pătrunjel.

Se folosesc boluri puțin adânci pentru servire. „Întind o cantitate generoasă de humus în fiecare, le acopăr cu legumele și puiul, le presar cu pătrunjel și le stropesc cu dressing. Îmi place să servesc mâncarea cu pită integrală caldă”, scrie autoarea Carolyn Malcoun.

Potrivit ei, pulpele de pui pot fi înlocuite, în această rețetă, cu file de porc sau pui fiert.

„Dacă aveți resturi de pui fiert, îl puteți folosi și pe acesta – trebuie doar să-l încălziți cu puțin ulei de măsline extravirgin și condimentele din marinată înainte de a-l pune peste boluri”, potrivit lui Malcoun.

Perechea de pui și humus conține 31 de grame de proteine în fiecare porție. Mai mult, humusul și roșiile cherry sunt ingrediente care pot ajuta la combaterea inflamației, potrivit dieteticianului Breana Lai Killeen. În timp ce unele inflamații sunt bune, ajutându-ne să ne vindecăm rănile, de exemplu, inflamațiile cronice au fost legate de boli precum diabetul și cancerul.

Citește și: Rețetă de ouă la tigaie cu somon roz sălbatic de Alaska

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: Pixlr AI Image Generator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *