Rețetă de ouă la tigaie cu somon roz sălbatic de Alaska

somon roz, somon de alasca, reteta, oua Sursa foto: DelicioUS

Somonul roz sălbatic de Alaska oferă o nouă interpretare ouălor obișnuite, transmite site-ul DelicioUS. Acest mic dejun aromat și savuros e făcut să te impresioneze!

Ingrediente:

  • 1 ardei iute verde, fără semințe, feliat subțire
  • 1 ceapă roșie mică, curățată de coajă și tocată mărunt
  • 3 roșii fără semințe, tocate
  • 1 lingură oțet de cidru
  • fulgi de sare de mare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 1 praf de zahăr
  • 1 lingură ulei de măsline, plus extra ulei pentru prăjit
  • 1 legătură de mărar proaspăt tocat
  • 1 legătură mică de arpagic proaspăt, tocat mărunt
  • 3 linguri și jumătate de unt
  • 2 cepe șalotă, curățate de coajă și tocate mărunt
  • 120 g spanac, zucchini și sparanghel proaspăt (bucăți)
  • 160 ml smântână slabă pentru gătit (15% grăsime)
  • 160 ml smântână pentru gătit >30% grăsime
  • 1 lingură muștar Dijon
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • nucșoară proaspăt rasă
  • 1 praf piper alb
  • 170 g somon afumat
  • 4 ouă mari
  • pâine prăjită pentru servire
  • lămâie pentru servire

Mod de preparare:

1. Pune ardeiul, ceapa, roșiile, oțetul, sarea, piperul negru și zahărul într-un bol, apoi amestecă bine. Adaugă uleiul de măsline și ierburile tocate.

2. Într-o tigaie mare topește untul cu puțin ulei de măsline, la foc mic. Adaugă ceapa șalotă și fierbe timp de 2 minute având grijă ca aceasta să nu se coloreze.

3. Adaugă zucchini, spanacul și sparanghelul în tigaie. Amestecă și continuă să gătești pentru încă 5 – 7 minute, până când apa din spanac se evaporă.

4. Adaugă ambele tipuri de smântână, muștarul, coaja de lămâie, o cantitate generoasă de nucșoară rasă și piper alb. Gătește încă aproximativ 3 minute, amestecă din când în când, apoi adaugă cu grijă somonul roz și gustă pentru asezonare.

5. Fă patru găuri în amestecul de somon și sparge ouăle. Acoperă tigaia cu un capac și continuă să gătești timp de aproximativ 5 minute sau până când albușurile se întăresc și gălbenușurile devin moi și încep să curgă.

6. Servește cu pâine prăjită și salata pregătită la început. Adaugă mărar pentru savoare și câteva bucăți de lămâie.

Somonul sălbatic roz de Alaska este oferit de Groenlanda, Alfredo Seafood, Negro 2000, Ocean Fish și se găsește pe Freshful sau în hipermarketurile din România.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: DelicioUS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *