Creveții sunt delicioși pentru amatorii de fructe de mare, putând fi gătiți în multe moduri. Dar dacă ai o friteuză cu aer cald, ai găsit metoda perfectă de a-i găti. Poți prepara creveți în friteuza cu aer cald, care sunt un deliciu sănătos și este cel mai ușor mod de a-i prepara, arată Eat This.
Friteuzele cu aer cald (air fryer) pot face mult mai mult decât să încălzească mâncarea congelată sau cartofi prăjiți. Dacă ai poftă de creveți, dar nu prea ai timp să gătești sau să pregătești o masă sofisticată, friteuza cu aer cald este soluția perfectă.
Fie că ai chef de tacos cu creveți, paste cu creveți sau creveți cu garnitură de orez și legume, utilizarea friteuzei cu aer cald te poate ajuta să economisești timp și energie, oferind în același timp creveților o textură crocantă la exterior și savoare.
Înainte de a începe să gătești, adună toate ingredientele de care ai nevoie, să-ți fie la îndemână.
Ingrediente:
- 450 g de creveți cruzi, decojiți și fără venă
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 linguriță usturoi pudră
- 1 linguriță de paprika
- 1/2 linguriță sare
- 1/4 linguriță piper negru
- Felii de lămâie (pentru servire)
Desigur, avem nevoie de o fiteuză cu aer cald, una care să ajungă la 200 de grade C.
Cum îi preparăm:
Înainte de a pregăti creveții, preîncălzește friteuza cu aer la 200 de grade C. Apoi, într-un bol suficient de mare, amestecă creveții și condimentele, până când sunt acoperiți uniform.
Aranjează creveții într-un singur strat în coșul friteuzei și lasă-i la gătit 6-8 minute. La jumătatea timpului, poți scutura creveții pentru a se găti uniform.
Când sunt gata, îi poți transfera pe o farfurie și sunt gata de servit, cu felii de lămâi sau decorați cu pătrunjel.
Poți adăuga o garnitură de orez sau paste, sau cât de multe feluri de mâncare îți permite imaginația în bucătărie.