Pare greu de crezut dar, deseori, cafeaua de dimineață nu este cea mai bună opțiune pentru a te energiza la început de zi. Deși mulți laudă beneficiile pentru sănătate ale cafelei, există alții care nu o pot tolera, cărora cafeaua le produce deshidratare și anxietate.
Potrivit reviewed.usatoday.com, există și opțiuni de băuturi sănătoase, precum chai, matcha, și altele, tot pe bază de ceaiuri, ce oferă o stimulare similară unei cantități mai mici de cofeină.
Frunzele de ceai conțin un aminoacid unic numit L-teanină, care favorizează instalarea unui sentiment de calm, dar și cofeină, ambele substanțe ajutându-te să te simți plin de energie, dar fără agitația indusă de o băutură bogată în cofeină.
Chai Tea are beneficii energizante
Indiferent dacă îl prepari singur sau îl amesteci într-un latte, chai tea are beneficii energizante.
Baza de ceai negru din chai tea are cofeină, iar condimentele din el aduc o seamă de beneficii: ghimbirul ajută la digestie și ameliorează problemele de stomac, scorțișoara atenuează oboseala și crește rata metabolică, iar cardamomul este un detoxifiant natural.
Ceaiul verde, sănătate curată
Relaxarea la o cană de cafea poate fi înlocuită cu cea la o cană cu ceai verde. Pentru că și acesta conține destulă cofeină ca să ne dea energie și, în plus, este bogat în antioxidanți.
De asemenea, s-a demonstrat că ceaiul verde ajută la prevenirea bolii Alzheimer, la menținerea stabilă a zahărului din sânge și chiar la promovarea sănătății intestinale. Flavonoidele din ceai sunt cunoscute pentru efectele lor antioxidante, în special legate de sănătatea inimii, iar polifenolii din el contribuie la un microbiom intestinal sănătos.
Matcha are proprietățile cafelei, dar fără a produce agitație
Matcha este rezultatul frunzelor de ceai verde uscate și măcinate. Conțin de 137 de ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde preparat în mod obișnuit. O porție conține de 10 ori potența nutrițională a ceaiului verde tradițional. În plus, veți beneficia de proprietățile cofeinei fără a experimenta starea de agitație, datorită L-teaninei.
Ceaiul Pu erh ajută digestia și te energizează
Acest ceai chinezesc, Pu erh, este cunoscut încă din antichitate. Este o varietate de ceai fermentat ce are efect benefic asupra digestiei, dar care te și energizează. O cană de ceai Pu erh conține o cantitate decentă de cofeină, variind între 25-95 miligrame per cană.
Apă fierbinte cu lămâie și miere, pentru energie și detoxifiere
Combinația de apă fierbinte cu suc de lămâie și miere mărește energia, detoxifiază, ajută la digestie, combate bolile și hidratează.
Amestecul este un antiseptic natural despre care se știe că ține la distanță bolile, iar combinația de arome te energizează.
Apa cu gheață face minuni
Un pahar de apă cu gheață băut dimineața ajută la digestie, dă un impuls sistemului și crește fluxul de sânge. În plus, după opt ore de somn, corpul tânjește la hidratare, iar apa cu gheață te energizează.