Rețeta care face broccoli să pară cea mai gustoasă legumă. O vor îndrăgi cu toții, chiar și copiii

Rețetă delicioasă de broccoli Foto: Pexels

Broccoli este una dintre cele mai valoroase legume, din punct de vedere nutrițional. Însă știm cu toții că are un gust destul de fad, motiv pentru care copiii în special o urăsc. Dar o rețetă specială, cu orez și alte ingrediente, poate face broccoli să pară o legumă delicioasă.

Pentru 4 porți avem nevoie de:

o lingură de sos de soia fără gluten

o lingură de zahăr brun

3 linguri ulei de susan

1 broccoli mare, tăiat în buchete medii

Pentru orez

275 g orez cu bob lung nefiert

2 ouă

Puțină sare

4 linguri ulei vegetal

2 ardei roșii, tocați

2 morcovi tocați

3 linguri sos de soia fără gluten

o lingură zahăr brun

o mână de ceapă verde, tocată mărunt

Cum se prepară

Gătiți orezul conform instrucțiunilor de pe pachet – cel mai bine este fiert la abur. Odată fiert, scurgeți apa și ideal este să l lăsați să se răcească complet. Acoperiți și lăsați la frigider peste noapte.

A doua zi, încălziți cuptorul la 220C. Într-un castron mic, amestecați sosul de soia și zahărul brun închis pentru broccoli. Stropiți uleiul de susan într-o tavă mare, adăugați broccoli și rulați până se acoperă bine cu ulei. Se dă la cuptor pentru cinci minute, apoi se scoate și se pune peste el amestecul de sos de soia, având grijă să se acopere bine peste tot. Se dă din nou la cuptor timp de opt până la 10 minute, recomandă The Guardian.

Pentru a găti orezul prăjit, spargeți ouăle într-un castron mic, adăugați un praf de sare și bateți scurt cu o furculiță ca și pentru o omletă. Într-un wok, adăugați uleiul vegetal și puneți la foc mediu spre mare. Odată încălzit, se adaugă ardeiul roșu și morcovii și se prăjesc până se rumenesc ușor. Adăugați apoi oul bătut, lăsați-l aproximativ 30 de secunde, apoi desfaceți oul în bucăți cu furculița.

Adăugați orezul fiert și amestecați până se combină bine toate ingredientele. Se adaugă apoi sosul de soia și zahărul și amestecați din nou, astfel încât orezul să fie bine acoperit. Se prăjește încă cinci minute sau până când orezul începe să pară crocant pe alocuri – dacă orezul nu a stat peste noapte la frigider, va trebui prăjit mai puțin pentru a ajunge crocant.

Se servește alături de broccoli crocant și ceapă verde. Pentru cei care nu pot renunța la carne, pot adăuga niște aripioare crocante, făcute pane.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *