Ce poate fi mai simplu de făcut decât o salată, veți zice! Nu-i chiar așa. O salată gustuoasă trebuie să conțină câteva elemente.
În primul rând, frunze. Puneți de care vă plac, de salată verde, baby spanac, rucola, valeriană etc. Cel mai bine e să faceți un mix.
Peste partea verde adăugăm și alte legume: feliuțe de ardei roșu, verde, galben, ridichi, ceapă, fenicul, castraveți. Sau/și lucruri mai consistente din gama proteinelor: șuncă, piept de pui, bucățele de șnițel, brânză, ouă fierte, pește afumat sau din conservă etc.
Dar secretul unei salate reușite stă în vinegretă și condimente. Toate împreună trebuie să fie o binecuvântare pentru ”palat”, cum spune un celebru șef.
Astăzi vom face împreună o salată de frunze și verdețuri pe care am servit-o ca garnitură la pește.
Am folosit:
- Salată verde;
- Ardei gras roșu;
- Ridichi;
- Ceapă;
- Castraveți.
Le-am tăiat și amestecat pe toate și am pregătit vinegreta, în care am pus:
- 1 lingură oțet de mere;
- 2 linguri suc de lămâie;
- 2 linguri ulei măsline;
- 1 linguriță muștar de Dijon;
- 1 lingură miere;
- Sare și piper după gust.
Evident puteți adăuga sau scoate ingrediente după gustul vostru. Am aruncat în salată și doua linguri de semințe amestecate de floarea soarelui, dovleac și susan. Semințe decojite, desigur. Eu n-am avut timp să le prăjesc puțin, prăjite sunt mai bune. Nu se vede în poză, dar am pus și o leacă de mărar.
Cum vă spuneam poate însoți un fel principal, poate fi o cină sau un mic dejun pentru vegetarieni și vegani. Îi puteți adăuga adăuga fără teamă și alte ingrediente.
Poftă bună!