Potrivit unui studiu national, realizat de AHA Moments, la comanda Asociației Patronale Române din Industria Laptelui (APRIL), 86% dintre respondenți consideră că Programul pentru Școli trebuie să continue și în viitor, având în vedere beneficiile sale pentru sănătatea copiilor și rolul său în reducerea abandonului școlar.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Același studiu confirmă că Programul reprezintă un sprijin esențial pentru copii și o poveste de succes pentru procesatorii români.
Iată că, după mai bine de două decenii de funcționare, Programul pentru Școli continuă să se bucure de o percepție puternic pozitivă în rândul românilor, aceștia solictând, în plus, prelungirea programului în în timpul vacanțelor școlare.
„Programul pentru Școli este o poveste de succes în România, un exemplu de parteneriat eficient între autorități, comunități și procesatorii locali, care a crescut odată cu industria laptelui din România. Este esențial ca acest program să continue, fiind nu doar o măsură alimentară, ci și una educațională extrem de importantă pentru copii”, declară Dorin Cojocaru, Președintele APRIL.
Laptele românesc, parte din Programul pentru Școli
Doar în anul școlar 2023–2024, aproximativ 8 milioane de litri de lapte au fost distribuiți către peste 900.000 de copii beneficiari. Prin aportul său nutritiv zilnic și prin componenta educațională privind alimentația sănătoasă, programul contribuie la formarea unor obiceiuri alimentare echilibrate încă din primii ani de școală.
Rezultatele studiului mai arată că:
- 86% dintre respondenți sunt de părere că programul ar trebui să continue și în viitor, cu îmbunătățiri;
- 83% dintre respondenți consideră consumul zilnic de lapte sau produse lactate ca fiind benefic pentru sănătatea copiilor;
- 82% dintre respondenți consideră că programul este un sprijin important pentru copiii din familii cu venituri reduse.
- 73% dintre respondenți consideră că produsele oferite în cadrul programului îi ajută pe copii să-și formeze obiceiuri alimentare mai sănătoase.
Participanții la cercetare au subliniat și necesitatea extinderii și îmbunătățirii programului prin: creșterea cantității de lapte oferit, menținerea distribuției și în vacanțele școlare, precum și o componentă educațională mai consistentă privind nutriția și protecția mediului.

Foto: Freepik





