Zece mituri bizare despre fast food pe care oamenii încă le cred / De la hamburgeri nemuritori la carne gelatinoasă, cele mai absurde teorii despre fast food, explicate

Mituri bizare despre fast food FOTO: Dreamstime/Tijanap

Fast food-ul are o reputație controversată. Ne place pentru rapiditate și gust, dar îl privim cu suspiciune. Mulți cred că este fabricat din ingrediente nesănătoase, plin de aditivi misterioși și lipsit de grijă în preparare. Realitatea este, însă, mai nuanțată, arată listverse.com. Multe dintre zvonurile vehiculate despre industria fast food sunt exagerări sau mituri fără bază științifică. Iată zece dintre cele mai ciudate idei despre fast food și ce spun faptele despre ele.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -
  1. Hamburgerii nu se strică niciodată

Un mit vechi spune că burgerii de la McDonald’s nu se descompun nici după luni întregi. În realitate, acest lucru ține de umiditate, nu de chimicale. După gătire, carnea conține foarte puțină apă, iar lăsarea la aer o usucă și mai mult. Dacă este ținut în condiții umede, orice hamburger, inclusiv unul de la McDonald’s, se va strica. Un studiu realizat de un blogger culinar a arătat că burgerii de la fast food se descompun în același ritm ca cei făcuți acasă.

  1. Restaurantele cu servire la masă sunt mai sănătoase

Mulți evită fast food-ul alegând un restaurant clasic, crezând că mâncarea e mai sănătoasă. Un studiu de la Universitatea Drexel arată contrariul: un meniu complet la un restaurant cu servire poate conține peste 1.500 de calorii, adică mai mult decât necesarul zilnic pentru un adult. Dacă adăugăm băutura și desertul, valoarea calorică sare peste limita recomandată. Soluția rămâne gătitul acasă, unde avem control total asupra ingredientelor.

  1. Carnea de vită de la Taco Bell conține doar 35% carne

Această idee provine dintr-un proces intentat în Alabama, care a fost respins. Taco Bell a explicat că amestecul lor conține 88% carne de vită și 12% ingrediente pentru textură și gust, similare cu cele folosite de competitori. Deși unele denumiri chimice pot speria, ele sunt sigure pentru consum, conform specialiștilor în chimie alimentară.

  1. Înghețata de la McDonald’s conține grăsime de porc

Pentru că nu li se spune „milkshake-uri”, unii cred că înghețatele McDonald’s nu conțin lactate. Au apărut zvonuri bizare despre ingrediente precum grăsime de porc sau bile de polistiren. În realitate, produsul este făcut dintr-un amestec prefabricat ce conține lactate. Nu este înghețată tradițională, dar nici nu ascunde ingrediente șocante. E doar o variantă mai industrială, ușor de produs în masă.

  1. Salatele sunt întotdeauna opțiuni sănătoase

Deși salatele par o alegere sănătoasă, multe dintre cele vândute în restaurantele fast food sunt pline de brânză, carne procesată și sosuri grase. Unele au chiar mai multe calorii și sodiu decât un burger cu cartofi prăjiți. Analizele făcute de publicația Consumerist arată că salatele pot depăși alte produse din meniu la capitolul zahăr, grăsimi și sare. Salata este sănătoasă doar dacă ingredientele sunt atent alese.

  1. Mâncarea de tip fast food e ieftină

Fast food-ul pare accesibil, dar în comparație cu mâncarea gătită acasă, este costisitor. O masă pentru două persoane la McDonald’s poate costa în jur de 100 de lei, în timp ce o cină gătită acasă, cu carne de calitate, e aproape la jumătate de preț. Costul real al fast food-ului este comoditatea, nu ingredientele. Pentru cine are timp și energie, gătitul acasă rămâne varianta mai economică și mai sănătoasă.

  1. Ceapa de la White Castle este de fapt varză

Un zvon susține că lanțul White Castle folosește varză înmuiată în suc de ceapă, în loc de ceapă reală. Compania a dezmințit oficial această idee. Ceapa folosită este autentică, doar că este rehidratată, o practică introdusă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial pentru a reduce costurile. Nu este un ingredient falsificat, ci o variantă practică și economică.

  1. Carnea de la Arby’s vine sub formă de gel

Mulți cred că friptura de vită de la Arby’s vine într-o pungă ca un gel care se întărește la încălzire. De fapt, bucățile de carne sunt livrate într-o soluție de marinare, iar textura gelatinoasă observată este doar un strat subțire de lichid. Angajații care nu au desfăcut încă punga pot fi induși în eroare. După coacere, carnea este reală și feliiabile, exact ca orice altă friptură.

  1. Ouăle de la McDonald’s sunt artificiale

Ouăle rotunde din sandvișurile McMuffin par prea perfecte ca să fie reale. Însă McDonald’s Canada a publicat un video în care arată procesul: ouăle sunt reale și sunt gătite în forme circulare. În cazul ouălor amestecate (scrambled), se folosește un mix lichid pe bază de ouă, dar ingredientul principal rămâne tot oul natural.

  1. Cafeaua prăjită intens are mai multă cofeină

Mulți cred că o cafea mai neagră este automat mai tare. În realitate, cu cât cafeaua este mai prăjită, cu atât pierde mai multă cofeină. Așadar, sortimentele mai deschise la culoare conțin mai multă cofeină decât cele intense. Pentru un plus de energie, soluția eficientă este adăugarea unui espresso în cafeaua obișnuită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *