Nu trebuie să petreceți ore întregi la sală sau să urmați o dietă strictă pentru a vă stimula metabolismul. Tot ce aveți nevoie sunt 3 ingrediente, pe care probabil le aveți deja în bucătărie (sau le puteți găsi la orice magazin alimentar) pentru a face din cafeaua de dimineață aliatul tău pentru pierderea în greutate. Aceste ingrediente nu doar că vă vor da un plus de energie, dar pot, potrivit holplus.co, să regleze hormonii și să vă mențină pielea strălucitoare!
Metabolismul se bazează pe trei factori: rata metabolică bazală (BMR), activitatea fizică și efectul termogenic al alimentelor. Anumite alimente și nutrienții lor pot influența pozitiv BMR-ul și efectul termogenic al alimentelor, ajutându-vă să ardeți mai multe calorii în repaus și să sprijiniți pierderea în greutate.
Dacă aveți probleme cu grăsimea persistentă de pe burtă, echilibrul hormonal ar trebui să fie primul loc în care să începeți.
Cum pot face cafeaua de dimineață mai sănătoasă?
De mulți ani știm că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Iar un mic dejun adecvat poate fi cheia pentru a adopta obiceiuri sănătoase, ori de câte ori simțiți că rutina de dimineață are nevoie de o schimbare. Dar ce ziceți de cafea? O puteți folosi cu adevărat pentru pierderea în greutate, pe lângă o dietă sănătoasă? Dacă adăugați ingredientele potrivite, puteți pregăti digestia, livrați energie celulelor și vă susțineți un metabolism sănătos și niveluri hormonale echilibrate.
Când nu aveți timp pentru un mic dejun consistent, probabil că ajungeți să vă bazați pe o cafea sau o altă băutură, pentru a rezista fără mâncare până la prânz. Dacă este așa, transformați-vă cafeaua obișnuită într-o superputere metabolică, pentru a ajuta la controlul apetitului, creșterea antioxidanților și arderea grăsimii.
Dacă nu sunteți un iubitor de cafea, nu vă faceți griji, aceste ingrediente pot fi adăugate și la:
- Ceai verde sau negru
- Ceai Chai
- Ceaiuri din plante
Ar trebui să beți cafea pentru pierderea în greutate?
Cafeaua conține cofeină, care, conform studiilor, poate crește, temporar, funcția metabolică. Problema în privința consumului de cafea este că, pe măsură ce ajungeți în jurul vârstei de 30-40 de ani (sau aveți simptome de dezechilibru hormonal), cafeaua poate deveni o problemă pentru glandele suprarenale. Cofeina poate ridica hormonii de stress, la unele persoane, făcându-vă să vă simțiți obosit, dar energizat, și crescând probabilitatea ca organismul să stocheze grăsime abdominală.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
Care este cea mai bună băutură pentru a accelera metabolismul?
Vestea bună este că mulți compuși biologic activi din ceaiuri și alte băuturi pot avea efecte similare – dacă adăugați ingredientele potrivite.
- Scorțișoara crește metabolismul grăsimilor – Adăugarea scorțișoarei în cafeaua de dimineață poate ajuta la reducerea hiperglicemiei, la creșterea arderii grăsimilor și la scăderea inflamației. Toate acestea sunt benefice pentru accelerarea metabolismului și ajută la pierderea în greutate. Scorțișoara este o adăugire excelentă la orice ceai din plante, ceai verde sau negru, dar și la cafea. Într-un studiu recent, când cercetătorii au adăugat cinnamaldezid – fitonutrientul responsabil pentru gustul și mirosul picant al scorțișoarei – în celulele grase umane (adipocite), aceste celule au început să producă gene și enzime pentru a crește metabolismul grăsimilor. O creștere a metabolismului grăsimilor înseamnă că celulele vor arde în loc să stocheze grăsime suplimentară. Mai multă ardere a grăsimii = pierdere mai ușoară în greutate!
- Uleiul de cocos, pentru arderea grăsimilor – Uleiul de cocos conține un raport mare de acizi grași cu lanț mediu (MCT – Medium Chain Triglycerides). MCT-urile sunt un tip special de grăsime pe care corpul le metabolizează diferit și s-a demonstrat că accelerează metabolismul. MCT-urile sunt digerate și trimise direct la ficat, unde ajută la arderea altor celule de grăsime, precum și contribuie la efectul termogenic general al alimentelor. Acești doi factori fac ca MCT-urile și uleiul de cocos să fie o alegere excelentă pentru stimularea metabolismului. Un meta-studiu din 2015 a analizat grăsimea corporală și greutatea adulților care consumau fie grăsimi cu lanț lung (ca cele găsite în dieta zilnică), fie MCT-uri. Analiza a constatat că grupul care consuma MCT-uri a înregistrat scăderi semnificativ mai mari ale greutății corporale și grăsimii corporale față de grupul care consuma grăsimi cu lanț lung. MCT-urile sunt, de asemenea, absorbite și metabolizate rapid, așa că sunt o sursă excelentă de energie pentru mamele active, ocupate, și pentru persoanele care încearcă să slăbească.
- Colagenul, benefic pentru stimularea metabolismului – Colagenul (și gelatina) reprezintă o sursă majoră de glicină, un aminoacid adesea lipsit în dietele occidentale. Glicina ajută la metilare, un pas crucial în transformarea nutrienților din alimente în combustibil. Acest lucru poate influența pozitiv metabolismul. Numeroase studii arată și alte beneficii ale glicinei, cum ar fi un somn mai bun, o piele mai sănătoasă și o stare de spirit mai echilibrată. Alimentele bogate în colagen conțin, de asemenea, mai multă acid hialuronic decât alte alimente, ceea ce ajută la îmbunătățirea sănătății pielii și articulațiilor. Deoarece alimentele bogate în colagen sunt, de regulă, supa de oase și carnea gătită lent (cu piele!), se întâmplă frecvent să nu obțineți suficienți aminoacizi benefici în dieta dumneavoastră. Suplimentarea cu pulbere de colagen de înaltă calitate, obținută din animale hrănite cu iarbă, este o metodă ușoară de a susține mai multe obiective de sănătate simultan.
Cum să preparați cafeaua care ajută la slăbit
Prepararea unei cafele care să stimuleze arderea grăsimilor și să crească pierderea în greutate este ușoară și necesită doar câțiva pași. Majoritatea acestor ingrediente le aveți deja în cămară, iar pulberea de colagen poate fi găsită, de obicei, la magazinele de produse naturale.
Pentru a face cafeaua pentru pierderea în greutate veți avea nevoie de:
- 240-300 ml de cafea preparată (caldă sau rece)
- 1 porție de peptide de colagen (aproximativ 1 1/2 linguri)
- 1/2 linguriță de ulei de cocos
- 1/4 linguriță de scorțișoară Ceylon (numită și „scorțișoară adevărată”)
Într-o cană mare cu cafea (sau ceai), amestecați uleiul de cocos și scorțișoara. În timp ce amestecați, adăugați pulberea de colagen și continuați să amestecați până când se dizolvă complet. Pentru o textură mai cremoasă, puteți folosi și un blender manual pentru a amesteca toate ingredientele.
Puteți înlocui uleiul de cocos cu ulei MCT pur pentru un beneficiu maxim. Dacă faceți acest lucru, ajustați cantitatea conform recomandărilor de pe produsul MCT. Uneori, prea mult ulei MCT poate irita temporar mucoasa intestinală, iar sistemul digestiv va iniția mecanismele de eliminare.
Ar trebui să beau această cafea în fiecare zi?
Această cafea (sau ceai) este perfectă pentru a fi savurată zilnic sau de câteva ori pe săptămână, când aveți nevoie de mai multă energie. Ideală este dimineața, dar este și grozavă pentru o revitalizare de la prânz.
Echilibrul microbiomului începe cu un intestin sănătos
Sănătatea metabolică înseamnă sănătatea intestinului, echilibrul microbiomului și superalimentele bogate în nutrienți.
Acest suport zilnic – cafeaua specială de dimineață – include peptide de colagen, precum și MCT-uri și remedii ayurvedice tradiționale pentru a se potrivi perfect cu ceea ce au nevoie celulele dumneavoastră pentru a digera și absorbi nutrienții corect – reducând, în același timp, inflamația.
Verdețurile fermentate și un tip special de probiotice au demonstrat că ajută la scăderea stocării grăsimilor și la promovarea unui microbiom sănătos.
