VIDEO | Cum marinezi și gătești carnea la grătar ca să iasă fragedă/ Micii sunt ușor de făcut dacă respecți câteva reguli/ Secretele unui grătar reușit de 1 Mai

gratar, mici, carne porc, 1 mai, secrete gratar Foto: G4Food

Pe vremuri ieșirea de 1 mai la iarbă verde și grătar era evadarea din coșmarul unei zile oficiale, apăsătoare, de propagandă comunistă. În zilele noastre, din fericire, din tradiționala „zi a celor ce muncesc” s-a păstrat doar obiceiul unei agape în aer liber cu prietenii, fie în curte la unul dintre ei fie în natură, la aer curat. La care, evident, pregătim mici suculenți și fripturi fragede. Iată cum ar trebui să marinăm carnea și ce să facem ca să ne iasă un grătar perfect.

Pregătirea cărnii și a micilor

Micii în majoritatea cazurilor îi luăm gata preparați, dar dacă dorim să-i facem chiar noi nu este extrem de complicat, importantă este alegerea cărnii, asezonarea corectă și respectarea pașilor de lucru. Aveți aici câteva rețete utile.

Carnea de porc va trebui tăiată în felii nu prea mari, cam de grosimea unui deget. Puiul va fi dezosat și nu prea gros ca să se poată pătrunde pe toate părțile. Iar dacă alegeți vită, e bine să mergeți pe o variantă de carne fragedă, care nu are nevoie de mai mult de câteva minute de prelucrare termică.

Marinarea

Pentru marinarea cărnii de porc vedeți aici toate detaliile, la fel pentru cea de pui. Vita în general, dacă e fragedă, nu necesită marinare. Carnea e bine să stea 24-28 de ore la marinat înainte de a fi gătită. Se păstrează în frigider, într-un vas acoperit.

Carne la temperatura mediului ambient

Orice carne este gătită trebuie adusă în prealabil la temperatura camerei, ceea ce înseamnă că o vom scoate din frigider cu o oră înainte de a o găti.

Pregătirea grătarului

Grătarul se curăță după fiecare utilizare, iar înainte de a fi încins se mai șterge o dată. După ce este încălzit se freacă bine cu o grăsime (ideal o bucată de slănină) sau o ceapă tăiată în jumătate.

(articolul continuă mai jos)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:


Gătirea cărnii

Se pun în primul rînd micii, care trebuie rotiți frecvent. Apoi carnea de porc și vită și la final puiul. Carnea de porc și pui trebuie gătită complet pentru a nu contamina cu diferite bacterii pe care le-ar putea conține. Vita se lasă doar câteva minute pentru a fi roz în mijloc (medium rare).  Mai multe detalii găsiți în video-ul atașat.

gratar, secrete gratar 1 mai, retetele juanitei
Foto G4Food

Citește și Studiu: Un sfert dintre români consideră sărbătoarea de 1 Mai în primul rând o zi dedicată grătarelor şi socializării / Cercetarea arată că principalele alimente consumate la grătar sunt micii, ceafa de porc, pieptul sau pulpele de pui și cârnaţii

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *