Lunile de vară sunt sezonul perfect pentru consumul roșiilor. Sigur că extinderea serelor și a comerțului global îți permite să te bucuri de ele tot timpul anului, dar vara le poți cumpăra pe cele adevărate, gustoase, zemoase, din care își vine să muști ca din măr. Toate soiurile, precum și produsele preparate din roșii sunt bune pentru sănătate, citește aici, dar ar fi de preferat să le consumi pe cele ecologice.
7 motive pentru care să alegi roșii ecologice:
- au mirosul și gustul de tomată autentică, de roșie de țară, pusă de bunica
- nu au pesticide sau fertilizanți de sinteză chimică, care se acumulează majoritar în pielea fructului (pentru că, da, roșia este un fruct nu o legumă, chiar dacă noi gătim roșiile și le punem în salată); așa le poți mânca cu încredere fără să le cojești și vei beneficia de toți nutrienții din ele
- fiind cultivate plecând de la practicile culturii ecologice, favorizează menținerea biodiversității
- în același timp, tomatele ecologice conțin mai puține calorii, în primul rând pentru că au mai puțini carbohidrați și mai multă pulpă
- conținutul lor de fibre este mai mare
- ph-ul roșiilor ecologice este puțin mai mare, prin urmare au un gust mai echilibrat
- conțin cu 50% mai multă vitamina C și 40 % mai mulți polifenoli.
Și nu uitați că puțin ulei de măsline pus peste roșii sau în sosul de roșii, fac licopenul (un antioxidant prezent în aceste fructe) mai ușor de absorbit și ajută la întinerirea pielii.