Un studiu de la Harvard explică ce ar trebui să faci după 50 de ani ca să pierzi în greutate și să te menții suplu. Sfaturi pentru a-ți adapta dieta și activitatea fizică

Harvard Sursa foto: Pexels

A îmbătrâni nu este ușor pentru cei mai mulți oameni. Odată ce depășești etapa tinereții, avansarea în vârstă nu mai este un motiv de compliment. Opțiunea de a-ți reduce vârsta devine o preocupare pentru persoanele care nu sunt mulțumite cu ceea ce văd în oglindă sau cu ceea ce arată acul cântarului. Pentru mulți „vârsta nu este decât un număr” și așa și-ar dori să rămână.

Sportul este esențial după 50 de ani

Un program încărcat, copiii sau pur și simplu lenea, cel mai mare dușman al omului în a face sport, reduc pentru mulți opțiunea de face activități fizice. Mai ales în sezonul rece, când temperaturile scăzute și lipsa soarelui sunt inamicii activității în aer liber.

Un studiu de la Harvard, intitulat „Pierde în greutate și menține-te așa”, analizează trecerea oamenilor spre un stil de viață sedentar pe măsură ce îmbătrânesc. După 50 de ani, menopauza la femei și sosirea finalului vieții active la bărbați schimbă activitățile, cel puțin până la pensionare.

Cu recomandări fundamentale și cerințe legate de obiceiurile sănătoase, documentul oferă mai multe puncte de bază pentru a obține un echilibru în sănătatea ta. Dincolo de a face exerciții fizice, o activitatea fizică zilnică activă, orele necesare de somn și o bună hidratare sunt esențiale pentru a menține un nivel adecvat de stabilitate.

Sănătatea mentală este fundamentală. Ciocolata sau un mic dulce câteodată ajută

Ca o mare noutate, studiul include stabilitatea mentală, deoarece este o parte esențială în îngrijirea sănătății personale. „Un capriciu nu îți va schimba sănătatea fizică, însă, o stare proastă da.” În acest context, este preferabil să mănânci o bucată de ciocolată sau un mic rest de la grătar decât să riști să îți creezi permanent frustrare.

Pentru a te asigura că ai o minte relaxată și fresh, somnul suficient este necesar chiar în dauna activităților profesionale sau zilnice. Conform studiului, se recomandă un somn regulat de între șapte și nouă ore. A sta treaz noaptea este un element care nu se încadrează în echilibrul prezentat în studiu.

Un plus pentru minte este contribuția sportului, fie că este în aer liber sau acasă. Acesta permite odihna și clarificarea ideilor pentru a îmbunătăți performanța în viața profesională și personală.

Ce dezvăluie studiul Harvard despre alimentație

Pe lângă abordarea provocărilor echilibrului mental, importanța de a cunoaște alimentele și lichidele consumate este esențială pentru a scăpa de burtă. O bună hidratare, consumul de legume, fructe, semințe sau nuci permit menținerea unei diete corecte.

Cu o mică analiză a antrenamentelor, unde calitatea și odihna săptămânală în programul de antrenament sunt fundamentale, se finalizează notele exprimate de instituția britanică.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Comentarii

  1. Sa fi activ, sa mananci corect, sa nu mananci nici prea mult si nici prea putin, sa ai grija de emotiile tale, sa bei apa si sa consumi alcool moderat… as adauga un consum de 2g de proteina animala sau vegetala per kg…aceste sfaturi sunt aceleasi pentru toate varstele incepand de la adolescenta…si cred ca pentru urmatorii doi ani nu mai trebuie nici un copy paste google translate din tot felul de fituici creatoare de continut…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *