Un pizzaiolo italian cunoscut și-a deschis o nouă pizzerie, după ce a descoperit că suferă de sindromul Tourette / Clienții, rugați să ignore țipetele sau ticurile

andrea brunetti, pizzaiolo, sindromul tourette, andrea brunetti Sursa foto: Pexels

Andrea Brunetti, un pizzaiolo italian cunoscut, a deschis o nouă pizzerie numită Sileo, după ce a descoperit că suferă de sindromul Tourette, transmite G4Media. El a fost diagnosticat cu sindromul Tourette în 2022, după închiderea pizzeriei sale anterioare, „Acqua e Farina”, și a trecut printr-o perioadă dificilă acceptând această nouă realitate.

Andrea a decis să le spună clienților săi despre boala sa prin pliante așezate pe mesele din restaurant. În aceste pliante, el explică faptul că sindromul Tourette se manifestă prin ticuri vocale și motorii pe care nu le poate controla și îi roagă pe clienți să nu se sperie dacă aud urlete sau țipete.

Textul de pe pliante este: „Sufăr de sindromul Tourette, o tulburare neurologică manifestată prin ticuri frecvente, atât vocale, cât și motorii, pe care nu le pot controla. Dacă auziți urlete sau țipete în timpul serii, vă rog să nu vă speriați. În ciuda momentelor dificile, am învățat să trăiesc cu ea. Nu este o boală contagioasă. Adevărata provocare pentru mine este să înving frica și prejudecățile oamenilor față de cei cu boli rare ca a mea. Sunt convins că, fiind aici, sunteți o persoană sensibilă și înțelegătoare. Vă mulțumesc că faceți parte din seara mea.”

Cu sprijinul familiei și al prietenilor, Andrea a reușit să deschidă un nou restaurant și să continue să-și urmeze pasiunea pentru pizza. Pizzeria Sileo a devenit un loc de întâlnire pentru vechii și noii clienți, unde Andrea organizează și evenimente caritabile pentru diverse asociații. El a colaborat cu bucătari și patiseri renumiți pentru a strânge fonduri pentru cauze nobile.

Povestea lui Andrea Brunetti a devenit una inspiratoare. El a continuat să-și urmeze pasiunea pentru pizza, în ciuda provocărilor impuse de boala de care suferă.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *