Și în acest an regii Spaniei au petrecut Crăciunul în familie, cu multă liniște, dar având totul organizat din timp cu mare atenție. Personalul de serviciu a părăsit reședința, ca în fiecare an, la ora 19:00 pentru a putea lua cina alături de propriile familii. Regele Filip al VI-lea și regina Letizia au petrecut împreună cu fiicele lor, Prințesa Leonor și Infanta Sofía, în căldura căminului, scrie Semana.
Meniu dietetic sau tradițional?
De-a lungul anilor, meniul cinei de Ajun a suferit schimbări semnificative, iar regina Letizia este considerată principalul factor al acestei transformări, fiind cunoscută pentru stilul său de viață sănătos și dieta echilibrată. Totuși, în acestan regina a făcut o excepție pentru a se bucura de un festin copios.
Nu au lipsit delicatesele cu specific spaniol, cum ar fi jamonul iberic de bellota. Printre aperitive s-au numărat și somonul afumat, foie gras, budinca de fructe de mare și anghile mici, urmate de o supă de migdale.
Felul principal a fost un curcan umplut cu legume, servit alături de un piure delicios de castane și legume aromatizate cu ierburi. Cina a fost completată de pâini artizanale și diverse sosuri. La desert, familia regală a degustat dulciurile spaniole tradiționale de Crăciun, precum turrón, polvorones și marțipan. De asemenea, nu au lipsit fructele și înghețata, de obicei de cafea.
Regina Letizia este cunoscută pentru grija sa în privința alimentației
Regina Spaniei, care la peste 50 de ani are o siluetă de invidiat, este cunoscută pentru grija sa, dusă până la obsesie, pentru o alimentație sănătoasă. Letizia este cea care stabilește meniul întregii familii, prin urmare și cea care, în acest an, a făcut concesia de a organiza o masă tradițională și extrem de calorică de Crăciun.