Doctorul Neil Paulvin, specializat în medicină regenerativă, scrie ABC recomandă acest aliment accesibil tuturor, care ajută la o viață mai lungă și mai sănătoasă. Esența unei vieți sănătoase, nu mai trebuie să reamintim, este o alimentație adecvată și exercițiul fizic zilnic. Cu toate acestea, există o serie de alimente pe care le putem consuma zi cu zi pentru a ne îmbunătăți sănătatea și pentru a adopta obiceiuri sănătoase care să ne ajute să trăim mai mult și mai bine.
Și în acest domeniu, doctorul specialist în medicină regenerativă Neil Paulvin este un adevărat expert. El studiază longevitatea de mulți ani și scrie despre această temă pe site-ul rețelei americane CNBC.
Așadar, Paulvin dezvăluie una dintre posibilitățile, super accesibile tuturor, pentru a menține o viață echilibrată și pentru a ne îmbunătăți sănătatea. Este vorba despre un aliment pe care îl putem găsi în orice supermarket și care, datorită proprietăților sale, ne ajută considerabil să ne îmbunătățim obiceiurile de viață și să ne prelungim existența.
Acest aliment are efecte importante asupra sănătății noastre
Când vorbește despre acest aliment, pe care Paulvin îl numește „Sfântul Graal”, în realitate ne recomandă să consumăm … afine.
Medicul dezvăluie proprietățile acestor fructe care ne vor face mai sănătoși și ne vor permite să trăim mai mult.
Proprietățile afinelor
- Fortifică celulele corpului: datorită proprietăților sale antioxidante, ne ajută să avem celule mai sănătoase și contribuie la o mai bună imunitate generală.
- Bune pentru vedere: un pumn de afine conține 16% din doza zilnică de vitamina C de care avem nevoie și care este benefică pentru vedere.
- Ajută la recuperarea mușchilor: acest aspect este încă în cercetare, menționează Paulvin, dar consumul acestor fructe reduce deteriorarea țesuturilor.
- Stimulează creierul: dincolo de beneficiile fizice, există studii care demonstrează că antioxidanții contribuie la un creier mai stimulat și mai activ.
- Reduc inflamația: de asemenea, există studii care indică faptul că acestea contribuie la reducerea inflamației și la diminuarea riscului de diabet și boli cardiovasculare.
- Reduc colesterolul: conținutul lor de fibre solubile ajută la scăderea nivelului de colesterol.
Paulvin, pe lângă faptul că și-a dedicat întreaga carieră căutării modalităților prin care să trăim mai mult ducând o viață mai sănătoasă, a fost medicul personal al unor personalități importante, precum atleți olimpici, și își difuzează studiile și cercetările pe contul său de Instagram sau pe canalul de YouTube.
Pe langa banane, mere, fructe de soc acum si afine care trebuie consumate zilnic…
P.S. ce facem iarna cand nu sunt in sezon…cumparam de peste mari si tari si ne crestem amprenta de carbon? Pai cu principiile de sustenabilitate ce facem? Numai le declaram?!