Tyson Foods își reduce oferta de carne de vită fără antibiotice/De anul trecut, compania a renunțat la eticheta „fără antibiotice” la unele produse de pui

Carnea de vită fără antibiotice Foto: Pexels

Tyson Foods, unul dintre cei mai mari furnizori de carne din lume, își reduce oferta de carne de vită fără antibiotice, după ce anul trecut a renunțat la puiul crescut fără antibiotice, transmite Bloomberg.

Procesatorul de carne a afirmat într-o declarație că va continua să vândă carne de vită fără antibiotice „în funcție de cererea pieței”. Tyson a adăugat că angajamentul său față de administrarea antibioticelor rămâne același.

„Tyson Foods este dedicat menținerii sănătății și bunăstării animalelor din lanțul nostru de aprovizionare. Ne bazăm deciziile pe date științifice solide și pe o înțelegere în continuă evoluție a celor mai bune practici cu impact asupra clienților, consumatorilor și animalelor aflate în grija noastră”, a declarat compania.

Produse care au dispărut din ofertă

Open Prairie, marca Tyson de carne de vită fără antibiotice, nu mai figurează ca produs pe site-ul său. Open Prairie continuă să ofere doar carne de porc.

În ultimul deceniu, utilizarea de antibiotice în industria cărnii a fost un subiect intes dezbătut, deoarece consumatorii s-au pronunțat împotriva pericolelor pe care le presupun antibioticele rezistente la bacterii. Carnea crescută fără antibiotice are un preț mai mare la magazinul alimentar.

După ce, în 2017, Tyson a anunțat că va elimina antibioticele din lanțul său de aprovizionare cu carne de pasăre, vara trecută au apărut semne că firma a schimbat această decizie. Tyson a eliminat etichetele „fără antibiotice” de pe unele dintre produsele sale din carne de pui.

Perdue Farms, unul dintre cei mai mari rivali ai Tyson pe piața cărnii de pui, a declarat săptămâna trecută pentru Agriculture Dive că va rămâne pe poziție în ce privește aprovizionare cu carne fără antibiotice.

Produsele din carne despre care se pretinde că nu conțin antibiotice s-au confruntat cu un control intens din partea oficialilor din domeniul sănătății publice pentru acuratețea etichetelor lor. Un studiu publicat în revista Science în 2022 a constatat că 42% dintre crescătoriile cu certificare „Crescut fără antibiotice” aveau cel puțin un animal testat pozitiv pentru antibiotice.

Foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *