O fostă Miss Italia se împarte între rolurile în filme și ferma de familie din Sicilia, unde cultivă măslini și, mai nou, avocado

ulei de masline actrita Miss Italia Casa Rossa Sicilia proiect agricol foto: gazzettadelgusto.it
Au trecut mai bine de zece ani de când Giusy Buscemi a câștigat titlul  de Miss Italia, cu alura ei blondă și fragilă, care foarte puțin rezona cu originea sa siciliană. Se întâmpla în 2012, iar între timp a studiat actorie și a devenit protagonista mai multor seriale produse de canalul public Rai.
Însă, în tot acest timp, a rămas legată sentimental de activitățile agricole din trecut ale familiei iar mai nou a investit bani într-un proiect agricol. Atunci când nu filmează se ocupă împreună cu soțul ei de administrarea unor plantațiilor de măslini, apoi de producția și comercializarea în regie proprie a uleiului obținut.
Recent, pe lângă plantațiile de măslini s-a adăugat și una, încă mică, de avocado, în condițiile în care adaptabilitatea la clima de pe insulă a acestui fruct tropical a fost demonstrează a fost confimată de tot mai multe proiecte de acest tip.
„Am crescut cu parfumul pământului și briza caldă a Siciliei și întotdeauna am visat să ofer ceva înapoi insulei. Filmul și familia mea rămân prioritățile, dar a cultiva aceste terenuri reprezintă pentru mine un vis împlinit”, spune Giusy într-o discuție cu publicația cibotoday.it.

Ferma Casa Rossa din Menfi

Crescută în Menfi, o zonă agricolă și viticolă istorică între provinciile Agrigento și Trapani, Giusy Buscemi a fondat ferma Casa Rossa, care astăzi produce ulei de măsline și avocado. Numele vine de la un vechi depozit pe care l-a renovat împreună cu soțul său, Jan Michelini, după nașterea primei lor fiice:Era o ruină pe care am transformat-o, iar acum este înconjurată de măslini, iar dorința noastră este să spunem povestea acestei regiuni prin ochii noștri, inspirați constant de frumusețea ce ne înconjoară și de dragostea pe care o nutrim pentru acest loc”, mai spune ea.

Recoltarea măslinelor în Sicilia este un ritual care se repetă an de an, toamna, iar Giusy participă activ la acest moment tipic tradițiilor de familie din zona meridională a Italiei. Ea încearcă, prin exemplul ei, să reprezinte o inspirație pentru oricine vrea să investească în agricultura de pe insulă. Inclusiv ca mesaj pro pozitiv, împotriva depopulării zonelor agricole ale Siciliei.

”Bag in wood”, ca simbol de sustenabilitate

Uleiul extravirgin de măsline Casa Rossa este caracterizat de un echilibru armonios între diversele soiuri locale cultivate în regiunile Menfi: Nocellara del Belìce, Biancolilla și Cerasuola. Printre inovațiile fermei se numără bag in wood, un ambalaj special din lemn, care protejează uleiul de oxidare. Odată golit, consumatorii pot refolosi recipientul și umple direct de la fermă sau din altă parte cu ulei de măsline local, reducând astfel deșeurile și impactul asupra mediului.

Pe lângă producția de ulei, ferma dezvoltă și o cultură de avocado, care este deocamdată la nivel experimental. În pasul următor din proiect este producția de miere.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *