O idee simplă, simplă dar cu efect garantat, propusă de publicația celui mai mare retailer britanic, Tesco. Un pepene tăiat în formă rotundă, ca și cum ar fi un tort, pe care îl acoperim cu frișcă peste care presărăm făină sau fulgi de cocos și migdale și fructe de pădure.
Inspirație pentru un desert rapid și de efect pentru mesele de duminică sau de vacanță ale miezului de vară. Răcoritor, simplu de făcut, fără gătit, fără exces de calorii, efect wow garantat. Cu atât mai mult cu cât mâine, 3 august, în Statele Unite se sărbătorește Ziua pepenelui.
Ingrediente pentru un tort de pepene
-
1 pepene verde
-
600 ml frișcă
-
100 g zahăr pudră trecut prin sită
-
200 g fructe de pădure mixte
-
50 g fulgi de migdale prăjiți
-
50 g nucă de cocos deshidratată
Proceceu
-
Taie partea de sus și de jos a pepenelui, astfel încât să formezi două suprafețe plane. Așază pepenele pe un tocător mare, apoi taie între miez și coajă pentru a obține o formă cilindrică dar cu o bază largă, cu diametru cât mai mare. Pune-l la rece în frigider.
-
Bate frișca împreună cu zahărul pudră până se îngroasă și devine fermă și se poate întinde strat.
-
Scoate pepenele din frigider și șterge-l bine cu prosoape de hârtie. Transferă-l pe un platou sau un suport de tort și acoperă-l complet cu frișcă, ca și cum ai face un strat de glazură.
-
Decorează cu fructele de pădure mixte și presară fulgii de migdale și nuca de cocos.
-
Servește în felii mari, generoase, înainte să se încălzească.