Tania Fântână, nutriționist: Alimente care susțin o viață sexuală bună / Patru aspecte de luat în seamă / Nu neglijați banala apă!

tania fantana, nutriționist, alimente, viata sexuala

Vine o vreme în viața unui om în care începe să-și pună întrebări. Despre el, despre viață, despre sensul agitației de zi cu zi. Perioada asta, ce ideal ar fi să țină cât mai mult (sunt deja în tema articolului, după cum vedeți) este una absolut fantastică pentru dezvoltarea noastră. Uitându-te la tine cu asumare și sinceritate îți dai seama că anumite aspecte din viața ta ar putea fi îmbunătățite. Cum ar fi viața ta sexuală. Dacă ai deja un partener stabil, sper să aibă maturitatea necesară să aveți o discuție. Dacă te întrebi ce ai putea mânca tu ca să îți fie mai bine în pat, am câteva soluții.

1. În primul rând, înainte de a te apuca de „treabă”, trebuie să fii cu stomacul nici prea plin, dar nici prea gol. Acum, na, sentimente, sentimente, dar dacă îți e foame sau ești prea plin nu o să-ți ardă de nimic. Sau cel puțin nu mai mult de 10 minute. Iar 10 minute, cât și centimetri, sunt puține. Să recunoaștem cinstit asta…

2. Deși ceafa de porc este un stimulator excelent, după spusele amicilor mei, studiile arată că, dimpotrivă, sursele de proteine ușor de digerat, peștele și fructele de mare sunt excelente când vine vorba de masa de dinainte. Combină-le elegant cu legume mai deosebite de tipul sparanghelului, mixului de broccoli, conopidă și morcovi, păstăilor de fasole verde, morcovilor baby (ușor aici, să nu sperii partenera).

3. O soluție potrivită ar fi și o salată. Câteva exemple:

  • frunze de spanac, avocado, afine, brânză, ulei de măsline, lime;
  • roșii, ardei, ton, caju, zmeură, frunze de salată;
  • rădăcinoase la cuptor, piept de rață, salată de sfeclă roșie;
  • fructe de mare, salată de roșii, pepene verde, avocado, rodie;
  • salată de sfeclă roșie, semințe de dovleac, frunze de spanac, avocado, ulei de măsline, șofran, fistic.

V-ați prins, fructele de pădure, semințele/nucile, avocado-ul sunt surse excelente de vitamine și aminoacizi pentru creșterea dorinței, dar și a potenței sexuale.

4. O alimentație preponderent vegetariană sau mai degrabă mediteraneană, cu accent pe legume colorate și fructe de pădure, leguminoase (năut/linte), grăsimi vegetale, carne de pasăre, pește și fructe de mare, se pare că asigură hrănirea completă și vitaminele necesare sănătății aparatului reproducător.

Mișcarea joacă un rol foarte important în punerea sângelui în circulație peste tot în corp. Sedentarismul nu face bine nici în acest caz. De fapt, în niciunul, dar na, lenea e și ea o constantă în viața fiecărui om activ. Fie că vorbim de mers pe jos, fie de sesiuni scurte de cardio intens sau exerciții de tip functional training, orice îți face inima să bată mai tare te ajută. Câteva exemple: stat în planșă, genuflexiuni, exerciții la aparatele de forță, yoga, exerciții Kegel, înot, pilates, zumba, dansul la bară etc.

Există anumite băuturi care ne ajută să avem un „vibe” bun și energie atunci când facem sex. Contrar așteptărilor, pe locul 1 nu se află alcoolul, ci banala apă. Da, aparent când îți este sete sau când nu știi că îți e sete, dar corpul tău este deshidratat, nu are niciun chef să se angajeze în activități la care poate să piardă și resturile de apă pe care le conține. Așadar, înainte de a deschide sticla de vin și a pune mâna pe telefon, bea repede două căni de apă. Ce altceva mai poți să bei:

  • ceai verde;
  • suc proaspăt stors de rodie sau pepene;
  • aloe vera;
  • lapte;
  • suc proaspăt stors de sfeclă roșie (combină-l cu lămâie pentru un plus de vitamine);
  • shake cu banană, lapte, semințe de dovleac, vanilie.

Dacă faci toate cele de mai sus, poți spune că ce este în exterior este deja bifat. Nu neglija însă și componenta interioară legată de starea psihică, odihnă, ameliorarea stresului (deși sexul este o cale fantastică de echilibrare hormonală și bună pentru corp).

Setarea atmosferei corecte este iarăși un punct de bifat pentru o seară liniștită. Schimbă decorul, rutina, măcar din când în când. Vorbiți despre lucrurile mai puțin roz care plutesc în aer pentru o conexiune mai bună între voi și pentru amplificarea exponențială a fiecărei atingeri.

Să vă fie bine, dragii mei. Cât mai bine!

Vezi aici podcasturile G4Media „Fântâna de sănătate” cu Tania Fântână. 

Citește și: Tania Fântână: Cât costă să mergi la nutriționist?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *