Este pudra proteică o înșelătorie? Ce spun experții despre acest supliment alimentar popular / „Dacă doar bei un supliment în loc să mănânci alimente reale, ai proteina necesară, dar pierzi o mulțime de alți nutrienți” 3 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Pastele de vineri seara. O rețetă dietetică, în contratendință cu excesele de sărbători. Paste cu sos de linte și curcuma, cu o bază aromatică simplă 3 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii 1548 vizualizări
Cartofi cu somon la cuptor, o rețetă rapidă pentru o cină aproape dietetică/ Gustul delicios te va cuceri imediat 3 ianuarie Angela Sabău 0 comentarii 3120 vizualizări
Cardamom nu este doar o mirodenie aromatică / Iată 6 beneficii pentru sănătate: Ajută la slăbit, la reducerea balonării, la accelerarea metabolismului și la reglarea glicemiei 3 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO Andreea și Marius Simion: Povestea deserturilor pasteis de nata și new york rolls la Angeline Cake Boutique 3 ianuarie Andreea Drăghici 0 comentarii
Cei șase piloni ai dietei cretane: Mersul pe jos, consumul exclusiv de fructe și legume de sezon, utilizarea uleiului de măsline, consumul rar de carne, lipsa rețetelor fixe și vinul / Cum a prins viață această „filosofie” în Grădina Botanică a Cretei 3 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii 42663 vizualizări
Pizza reinterpretată / Rețeta cu blat de broccoli și sos alb folosește trei feluri de brânză 3 ianuarie Redacția 0 comentarii 1389 vizualizări
Câteva rețete sănătoase de încercat acasă cu ciocolata rămasă după sărbători. Recomandările nutriționistului Tania Fântână 3 ianuarie Tania Fântână 0 comentarii
Cum reusește un bar din Torino să mențină cafeaua la prețul de 80 de cenți și atmosfera de altădată. Localul are 150 de ani de existență 3 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Antropologul culinar Caius Merșa va traduce în limba română o veche carte de bucate scrisă în Timișoara, în anul 1940. Sunt peste 100 de pagini de rețete vechi 3 ianuarie Ștefan Both 1 comentarii 1109 vizualizări
Este micul dejun cu adevărat cea mai importantă masă a zilei? Experții în sănătate și longevitate au păreri împărțite / Chiar dacă săritul peste micul dejun nu afectează direct longevitatea, cercetările arată că acest obicei ar putea influența calitatea somnului și starea de spirit 3 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
FDA va începe testarea brânzei din lapte crud pentru contaminarea cu gripa aviară / FDA colaborează cu Departamentul pentru Agricultură al SUA și CDC 3 ianuarie Redacția 0 comentarii
Lipie cu omletă la micul dejun, rețeta pe care trebuie să o încerci neapărat / Dacă te grăbești la muncă, e ușor să o iei la pachet 3 ianuarie Redacția 0 comentarii
Cum să eviți ofilirea legumelor și fructelor în frigider / Câteva idei care te vor ajuta să reduci risipa alimentară și își vor salva câțiva lei 2 ianuarie Angela Sabău 0 comentarii 3650 vizualizări
Nutriționiștii au stabilit 10 reguli de aur care te vor ajuta să-ți resetezi dieta, după festinurile culinare de sărbători 2 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Curiozități agri-food 02 ianuarie: Mămăliga a fost considerată „pâinea săracului” 2 ianuarie Angela Sabău 0 comentarii
Pâinea artizanală câștigă tot mai mult teren / Expert: „Pe măsură ce crește conștientizarea legată de alimentele ultraprocesate și consumatorii acordă tot mai multă atenție modului în care alimentația le influențează starea generală, aceștia caută produse realizate prin metode tradiționale de panificație” 2 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
VIDEO. Ana Consulea, despre cum se face înghețata cu gust de pâine prăjită și magiun: „Pare că punem o esență, dar, de fapt, prăjim pâine și adăugăm magiun” / „Acum toată lumea scrie înghețată artizanală, așa cum scrie pâine cu maia” 2 ianuarie Andreea Drăghici 0 comentarii
Ce poate fi mai dăunător decât zahărul adăugat în băuturi sau alimente? Să nu consumi zahăr deloc / Un nou studiu demonstrează că evitarea totală a dulciurilor nu este benefică pentru sănătate 2 ianuarie Angela Sabău 1 comentarii
Paste cu anșoa și ton, rețeta cu care nu dai greș / Este o cină perfectă, incredibil de gustoasă și ușor de preparat 2 ianuarie Angela Sabău 0 comentarii 1959 vizualizări
Ce este „food noise”, fenomenul gândurilor obsesive despre mâncare și, mai ales, cum îl poți controla / În cazurile severe, poate afecta somnul, genera sentimente de vinovăție sau rușine 2 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Șase alimente surprinzătoare care conțin mai multă vitamina D decât un ou / Somonul și alte tipuri de pește sunt pe listă 2 ianuarie Angela Sabău 0 comentarii
New York Times: Cine este singurul chef din Seul care deține 3 stele Michelin / „Nu-mi place să pun lucruri inutile pe farfurie doar pentru aspect” / „O masă coreeană fără orez este ca un hamburger fără chiflă” 2 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Rețetele Juanitei: Vinete în sos de soia/ După mesele îmbelșugate din ultimele zile avem nevoie de un prânz ușor 2 ianuarie Ioana Costescu 0 comentarii
Ceva dulce. Cum poți recicla cel mai ușor bucățile de panettone rămase de la masa de Anul Nou. O idee de desert rapid cu panettone sau pandoro 2 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii 2001 vizualizări
Să bei cafea toată ziua nu este cel mai bun mod de a rămâne energizat / Adevărul despre „energia” pe care o obținem din cofeină 2 ianuarie Angela Sabău 0 comentarii
INTERVIU. Daniel Ion, Casa del Pan: „Piața este într-o continuă schimbare, dar se remarcă o cerere tot mai mare pentru pâinile cu maia naturală, produse fără gluten, vegane sau cu conținut scăzut de zahăr” 2 ianuarie Mihaela Găneț 1 comentarii
De ce mănânci mai mult în zilele când consumi multe dulciuri? Nutriționistul Tania Fântână: „Consumul de dulciuri poate duce la creșterea apetitului din cauza efectului lor asupra nivelului de zahăr din sânge, hormonilor și creierului” 2 ianuarie Tania Fântână 0 comentarii
STUDIU Cinci sute de prese de ulei ar putea dispărea în următorii zece ani, în Peninsula Iberică, din cauza lipsei de competitivitate 2 ianuarie Redacția 0 comentarii
Budinca de tăieței cu brânză dulce, un mic dejun cu gust de copilărie și o modalitate de a refolosi resturi de brânză și paste 2 ianuarie Ioana Costescu 0 comentarii
Șapte alimente care îți pot îmbunătăți starea de spirit / Studiile arată că dieta are un rol important în reglarea stării de spirit 1 ianuarie Angela Sabău 0 comentarii 1144 vizualizări
Cât de mult timp poți păstra peștele în frigider / Află cum alegi peștele cel mai proaspăt din magazin 1 ianuarie Angela Sabău 0 comentarii 1365 vizualizări
Curiozități agri-food 01 ianuarie: Pâinea are o zi națională în Suedia 1 ianuarie Angela Sabău 0 comentarii
Crezi că dacă mănânci orez vei depune imediat grăsime pe burtă? Mâncat în mod corect, acesta nu îngrașă / Un dietetician dezvăluie câteva trucuri despre cum să incluzi orezul în alimentație fără să te alegi cu kilograme în plus 1 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
„Ferestrele vinului” din Florența, o tradiție renăscută după 500 de ani / Astăzi, aproximativ 10 astfel de ferestre sunt funcționale în Florența, servind nu doar vinuri toscane, ci și espresso, gelato și alte delicii (VIDEO) 1 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Cum salvezi resturile de la masa de Revelion / Nu trebuie să arunci mâncarea bună, o poți transforma în alte feluri de mâncare 1 ianuarie Angela Sabău 0 comentarii
Grâul, asociat cu divinitatea încă din perioada precreștină / În vechiul sat tradițional era considerat sacru, la fel și pâinea și toate preparatele din grâu 1 ianuarie Angela Sabău 0 comentarii
Dezvoltată de un profesor de nutriție, de la Universitatea din Toronto, dieta Portfolio te ajută să slăbești și îți poate reduce nivelul colesterolului și al glicemiei/ Iată ce alimente trebuie să mănânci, zilnic, și ce să eviți 1 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
FOTO | Cele mai fascinante tradiții culinare de Anul Nou / Ce mănâncă popoarele lumii în prima zi a anului, pentru a avea parte de noroc: De la tăiței și mazăre la hering și porc 1 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Unul dintre cele mai frecvente remedii pentru mahmureală folosit de români este ciorba de burtă. Rețete de ciorbe, supe, zămuri cu burtă din toată lumea 1 ianuarie Cosmin Dragomir 0 comentarii 2269 vizualizări
VIDEO Gogoși cu cartofi, un desert delicios, moale și pufos. O rețetă simplă de la Sânnicolau Mare 1 ianuarie Ștefan Both 0 comentarii 6855 vizualizări
Care este legătura dintre cafea, Sfântul Vasile și boierii români din perioada fanariotă 1 ianuarie Cosmin Dragomir 0 comentarii 1498 vizualizări
Trendurile Gastronomice din 2025: Ce vom mânca și cum se schimbă lumea bucătăriei / Tehnologia continuă să transforme modul în care gătim / Alimentele fermentate și tehnicile tradiționale de conservare, precum murăturile și alimentele afumate, vor reveni în prim-plan 1 ianuarie Cosmin Dragomir 0 comentarii
Cum ne revenim după petrecerea de Revelion / Tania Fântână (nutriționist): „Alcoolul și alimentele sărate consumate la petrecere pot cauza deshidratare. Apa este cea mai bună soluție pentru a te reface” 1 ianuarie Tania Fântână 0 comentarii 1721 vizualizări
7 idei creative de mic dejun cu preparatele rămase de la masa de Revelion: Omletă cu friptură sau cârnați rămași, sandvișuri cu brânzeturi și mezeluri sau budincă de cozonac 1 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Strugurii de la miezul nopții, tradiția care aduce un pic de magie în noaptea dintre ani / Obiceiul vechi de secole a fost împrumutat de la spanioli 31 decembrie Angela Sabău 0 comentarii
VIDEO | Revelion în Maramureș: Gazdele pensiunilor au pregătit bunătăți tradiționale pentru noaptea dintre ani: „Am făcut pâine în cuptor, curechi umplut (sarmale), am fiert ciolan, prăjituri specifice zonei” 31 decembrie Angela Sabău 0 comentarii
Cu ce încheie italienii meniul de Anul Nou, la miezul nopții. O combinație aducătoare de noroc și prosperitate, dar care e și un fel complet, care se consumă și în primele zile din an 31 decembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Curiozități agri-food 31 decembrie: Francezii consideră brânza un desert 31 decembrie Angela Sabău 0 comentarii
VIDEO | Ana Consulea, chef cofetar Zelateria: „Cele mai multe prăjituri sunt consumate în cofetărie. Excepție fac torturile. De Revelion, e nebunie” 31 decembrie Andreea Drăghici 0 comentarii