Motive pentru care ar trebui să consumi fasole și linte, o sursă excelentă de proteine / Ghidurile dietetice americane recomandă chiar înlocuirea cărnii cu aceste leguminoase 4 ianuarie Angela Sabău 0 comentarii
Ghimbirul, alimentul care țintește 12 semne ale îmbătrânirii / Studii științifice arată că acest condiment poate avea efect antiaging 4 ianuarie Angela Sabău 0 comentarii
Motivul surprinzător pentru care nu ar trebui să păstrezi laptele pe ușa frigiderului / Sfaturi utile care te vor ajuta să menții lactatele proaspete mai mult timp 4 ianuarie Redacția 0 comentarii
Ricotta sau brânza de vaci / Când trebuie folosită fiecare dintre ele și cum să le alegi pe cele mai bune / Ricotta poate fi preparată acasă 4 ianuarie Angela Sabău 0 comentarii
ABC în bucătărie – Denumirile diferitelor tipuri de preparare a mâncării și diferențele dintre ele 4 ianuarie Ioana Costescu 1 comentarii
Șapte rețete de avocado umplut pentru cina perfectă/ Avocado reglează zahărul din sânge, ajută digestia și conține grăsimi sănătoase 4 ianuarie Ioana Costescu 1 comentarii
VIDEO Familia Simion de la Angeline Cake Boutique: Reziliență și pași siguri în fața provocărilor din 2024 4 ianuarie Andreea Drăghici 0 comentarii
„Bed Rotting”, fenomenul tot mai popular în rândul tinerilor / Generațiile Z și Millennials au tendința de a petrece mult timp în pat mâncând și navigând pe aplicații sau urmărind seriale / Deși considerat o formă de relaxare, acesta are implicații negative asupra sănătății 4 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Nu știi ce să mai gătești? G4Food îți propune un meniu pentru întreaga săptămână 6-12 ianuarie/ Preparate ușoare ca pentru perioada de după sărbători 4 ianuarie Ioana Costescu 0 comentarii
Somon cu broccoli, o rețetă pentru un prânz ușor, dar bogat în nutrienți / Este un preparat echilibrat și gustos 4 ianuarie Redacția 0 comentarii
Ceva dulce | Secretul clătitelor pufoase: Rețeta clasică a Sandei Marin 4 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Cum să faci un latte cu lavandă / Cafeaua care îți va face dimineața mai aromată 4 ianuarie Angela Sabău 0 comentarii
„Am realizat că există o poftă reală pentru peștele românesc. Păstrăvăriile de la munte sunt o resursă pe care nu reușim să o valorificăm suficient” – chef Marius Tudosiei (VIDEO) 4 ianuarie Andreea Drăghici 0 comentarii
Cinci rețete de salată fără produse animale, recomandate de nutriționistul Tania Fântână: Pe lângă hidratare, somn și plimbare, ne ajută foarte mult să ne revenim un meniu mai ușor de digerat, mai lipsit de grăsimi 4 ianuarie Tania Fântână 0 comentarii
Ouă turcești, o rețetă tradițională din bucătăria turcească / Se servesc cu iaurt condimentat și unt aromatizat 4 ianuarie Angela Sabău 0 comentarii
Pe lângă o corectă alimentație, nutriționiștii recomandă și 10.000 de pași zilnic/ O nutriționistă spaniolă demontează însă acest mit 3 ianuarie Redacția 0 comentarii
VIDEO „Candy Bar cu Andreea Drăghici”: Georgiana Popescu, fondatoarea Vatra Domnești și Cuptorul Dulce, dezvăluie secretul pâinii artizanale 3 ianuarie Redacția 0 comentarii
Este sănătos uleiul de floarea-soarelui? Nutriționiștii spun că da, doar dacă se respectă o regulă esențială 3 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Curiozități agri-food 03 ianuarie: Usturoiul conține compuși care îmbunătățesc sănătatea 3 ianuarie Angela Sabău 0 comentarii
Este pudra proteică o înșelătorie? Ce spun experții despre acest supliment alimentar popular / „Dacă doar bei un supliment în loc să mănânci alimente reale, ai proteina necesară, dar pierzi o mulțime de alți nutrienți” 3 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Pastele de vineri seara. O rețetă dietetică, în contratendință cu excesele de sărbători. Paste cu sos de linte și curcuma, cu o bază aromatică simplă 3 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Cartofi cu somon la cuptor, o rețetă rapidă pentru o cină aproape dietetică/ Gustul delicios te va cuceri imediat 3 ianuarie Angela Sabău 0 comentarii
Cardamom nu este doar o mirodenie aromatică / Iată 6 beneficii pentru sănătate: Ajută la slăbit, la reducerea balonării, la accelerarea metabolismului și la reglarea glicemiei 3 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO Andreea și Marius Simion: Povestea deserturilor pasteis de nata și new york rolls la Angeline Cake Boutique 3 ianuarie Andreea Drăghici 0 comentarii
Cei șase piloni ai dietei cretane: Mersul pe jos, consumul exclusiv de fructe și legume de sezon, utilizarea uleiului de măsline, consumul rar de carne, lipsa rețetelor fixe și vinul / Cum a prins viață această „filosofie” în Grădina Botanică a Cretei 3 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Pizza reinterpretată / Rețeta cu blat de broccoli și sos alb folosește trei feluri de brânză 3 ianuarie Redacția 0 comentarii
Câteva rețete sănătoase de încercat acasă cu ciocolata rămasă după sărbători. Recomandările nutriționistului Tania Fântână 3 ianuarie Tania Fântână 0 comentarii
Cum reusește un bar din Torino să mențină cafeaua la prețul de 80 de cenți și atmosfera de altădată. Localul are 150 de ani de existență 3 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Antropologul culinar Caius Merșa va traduce în limba română o veche carte de bucate scrisă în Timișoara, în anul 1940. Sunt peste 100 de pagini de rețete vechi 3 ianuarie Ștefan Both 1 comentarii
Este micul dejun cu adevărat cea mai importantă masă a zilei? Experții în sănătate și longevitate au păreri împărțite / Chiar dacă săritul peste micul dejun nu afectează direct longevitatea, cercetările arată că acest obicei ar putea influența calitatea somnului și starea de spirit 3 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
FDA va începe testarea brânzei din lapte crud pentru contaminarea cu gripa aviară / FDA colaborează cu Departamentul pentru Agricultură al SUA și CDC 3 ianuarie Redacția 0 comentarii
Lipie cu omletă la micul dejun, rețeta pe care trebuie să o încerci neapărat / Dacă te grăbești la muncă, e ușor să o iei la pachet 3 ianuarie Redacția 0 comentarii
Cum să eviți ofilirea legumelor și fructelor în frigider / Câteva idei care te vor ajuta să reduci risipa alimentară și își vor salva câțiva lei 2 ianuarie Angela Sabău 0 comentarii
Nutriționiștii au stabilit 10 reguli de aur care te vor ajuta să-ți resetezi dieta, după festinurile culinare de sărbători 2 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Curiozități agri-food 02 ianuarie: Mămăliga a fost considerată „pâinea săracului” 2 ianuarie Angela Sabău 0 comentarii
Pâinea artizanală câștigă tot mai mult teren / Expert: „Pe măsură ce crește conștientizarea legată de alimentele ultraprocesate și consumatorii acordă tot mai multă atenție modului în care alimentația le influențează starea generală, aceștia caută produse realizate prin metode tradiționale de panificație” 2 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
VIDEO. Ana Consulea, despre cum se face înghețata cu gust de pâine prăjită și magiun: „Pare că punem o esență, dar, de fapt, prăjim pâine și adăugăm magiun” / „Acum toată lumea scrie înghețată artizanală, așa cum scrie pâine cu maia” 2 ianuarie Andreea Drăghici 0 comentarii
Ce poate fi mai dăunător decât zahărul adăugat în băuturi sau alimente? Să nu consumi zahăr deloc / Un nou studiu demonstrează că evitarea totală a dulciurilor nu este benefică pentru sănătate 2 ianuarie Angela Sabău 1 comentarii
Paste cu anșoa și ton, rețeta cu care nu dai greș / Este o cină perfectă, incredibil de gustoasă și ușor de preparat 2 ianuarie Angela Sabău 0 comentarii
Ce este „food noise”, fenomenul gândurilor obsesive despre mâncare și, mai ales, cum îl poți controla / În cazurile severe, poate afecta somnul, genera sentimente de vinovăție sau rușine 2 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Șase alimente surprinzătoare care conțin mai multă vitamina D decât un ou / Somonul și alte tipuri de pește sunt pe listă 2 ianuarie Angela Sabău 0 comentarii
New York Times: Cine este singurul chef din Seul care deține 3 stele Michelin / „Nu-mi place să pun lucruri inutile pe farfurie doar pentru aspect” / „O masă coreeană fără orez este ca un hamburger fără chiflă” 2 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Rețetele Juanitei: Vinete în sos de soia/ După mesele îmbelșugate din ultimele zile avem nevoie de un prânz ușor 2 ianuarie Ioana Costescu 0 comentarii
Ceva dulce. Cum poți recicla cel mai ușor bucățile de panettone rămase de la masa de Anul Nou. O idee de desert rapid cu panettone sau pandoro 2 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Să bei cafea toată ziua nu este cel mai bun mod de a rămâne energizat / Adevărul despre „energia” pe care o obținem din cofeină 2 ianuarie Angela Sabău 0 comentarii
INTERVIU. Daniel Ion, Casa del Pan: „Piața este într-o continuă schimbare, dar se remarcă o cerere tot mai mare pentru pâinile cu maia naturală, produse fără gluten, vegane sau cu conținut scăzut de zahăr” 2 ianuarie Mihaela Găneț 1 comentarii
De ce mănânci mai mult în zilele când consumi multe dulciuri? Nutriționistul Tania Fântână: „Consumul de dulciuri poate duce la creșterea apetitului din cauza efectului lor asupra nivelului de zahăr din sânge, hormonilor și creierului” 2 ianuarie Tania Fântână 0 comentarii
STUDIU Cinci sute de prese de ulei ar putea dispărea în următorii zece ani, în Peninsula Iberică, din cauza lipsei de competitivitate 2 ianuarie Redacția 0 comentarii
Budinca de tăieței cu brânză dulce, un mic dejun cu gust de copilărie și o modalitate de a refolosi resturi de brânză și paste 2 ianuarie Ioana Costescu 0 comentarii
Șapte alimente care îți pot îmbunătăți starea de spirit / Studiile arată că dieta are un rol important în reglarea stării de spirit 1 ianuarie Angela Sabău 0 comentarii