Nestlé separă divizia de apă îmbuteliată și băuturi premium, inclusiv Perrier și San Pellegrino, într-o nouă afacere globală de sine stătătoare / Reorganizarea face parte dintr-o strategie mai amplă de a maximiza potențialul acestor branduri 21 noiembrie Redacția 0 comentarii
Pudra de cacao sau ceaiul verde te-ar putea proteja de efectele negative ale alimentelor grase/Persoanele stresate au tendința de a consuma mai multe grăsimi/Sfatul specialiștilor: alege pudra de cacao minim procesată pentru efect maxim 21 noiembrie Redacția 0 comentarii
„Aducem în bucătărie ingrediente locale în procent de 50%: carne de porc Mangalița și de miel, brânzeturi, ciuperci de pădure / La restaurantul nostru din București supa de gulaș preparată din carne de vită este cea mai vândută mâncare” – Lorand și Zsuzsanna Szarvadi, antreprenori HoReCa 21 noiembrie Filip Constantin 0 comentarii
Mănânci mere roșii pe stomacul gol? Iată 5 beneficii ale consumului zilnic de mere roșii dimineața: Stimulează imunitatea, reglează tensiunea, susțin digestia și sănătatea inimii și întrețin pielea 21 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Lipsa încrederii și sindromul impostorului în procesul de slăbire. Nutriționistul Tania Fântână: „Am lucrat cu foarte mulți oameni care încă înainte de a începe procesul erau ferm convinși ca nu vom reuși” 21 noiembrie Redacția 0 comentarii
Ce a pățit un tânăr din Dolj după ce a incendiat 30 de hectare de grâu care aparțineau unei stațiuni de cercetare / Totul a plecat de la răzbunare 21 noiembrie Redacția 0 comentarii
Kraut Suppe mit Speck – Supă de varză cu costiță, preparat tradițional al șvabilor bănățeni (VIDEO) 21 noiembrie Ștefan Both 0 comentarii
Ceva dulce/Desert cu ovăz, mure și mere, la cuptor/Un dulce sănătos și sățios, aproape cât o masă copioasă 21 noiembrie Redacția 0 comentarii
Rețetele inedite pe care le pregătește Meghan Markle de Ziua Recunoștinței / Meniul, format dintr-un fel principal, o salată și un desert sănătos: „Vei fi regina burticilor fericite și a inimilor pline” 21 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
O cafea „in pending”, il caffe sospeso de la Napoli: obiceiul de a cere una și a plăti două, pentru cine nu are, sau din simplă solidaritate umană. „E ca și cum ai oferi o cafea întregii lumi” 21 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
VIDEO Jamonul – șunca maturată spaniolă/ Găsești multe sortimente sub această denumire / Cum se prepară, cum se taie și cum îl consumă spaniolii 21 noiembrie Ioana Costescu 0 comentarii
Legume și fructe rare și neobișnuite din întreaga lume, în ferma de 6 ha a unui cuplu în zona de centru a Italiei. Le și prelucrează singuri și vând conservele unor localuri sau online 21 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Chifle cu ou și brânză/Este celebra „pâine cu ou” sau „bundás kenyér” din Transilvania/Cu niște brânză și roșii, ai un mic dejun ca la mama acasă 21 noiembrie Redacția 0 comentarii
VIDEO Mămăligă la dozator, o nouă modă în Italia: Când transformi porecla în renume și folosești produsele locale pentru a crea un sistem fast food alternativ 20 noiembrie Mihaela Găneț 1 comentarii
Câteva portocale netratate, feliate subțiri și uscate. Poți face cu ele amestecuri de condimente pentru vin fiert sau ceai. Le poți așeza în borcănele frumos decorate și dărui de Crăciun colegilor sau prietenilor 20 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Prețurile uleiului de măsline extravirgin din Puglia au scăzut cu aproape 19%: Un kilogram costă acum doar 7 euro 20 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Care poate fi cel mai util cadou de Crăciun pentru un pasionat de gastronomie? O oală sub presiune, aliatul ideal în bucătărie, aduce economie de timp și de energie, nu e periculoasă și se poate găti în ea aproape orice 20 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Compania Kraft Heinz se confruntă cu un proces colectiv în Statele Unite, cauzat de etichetarea produsului „Mac & Cheese” / Reclamanții spun că afirmația „fără conservanți artificiali” a indus în eroare consumatorii 20 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Găluștele de griș, nu doar în supă. Iată cum se pot găti găluște de griș altfel, gratinate în cuptor, cu carne sau în alte combinații 20 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
În ciuda poziției de lider mondial în exportul de grâu, fermierii ruși renunță la cultivarea acestei cereale, după pierderile uriașe suferite / Se orientează spre culturi care aduc mai mult profit, cum ar fi mazărea, lintea sau floarea soarelui 20 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
„Nu mânca nimic din ce străbunica ta nu ar mânca”. Reguli să mănânci sănătos fără să îți bați prea mult capul, ale cunoscutului Michael Pollan. Au fost readuse în actualitate de o ediție ilustrată a uneia dintre cele mai cunoscute cărți ale sale 20 noiembrie Mihaela Găneț 1 comentarii
Un tribunal spaniol a dat câștig de cauză angajatului unui supermarket care a fost concediat după ce a mâncat o crochetă ce urma să ajungă la gunoi / Acum, lucrătorul trebuie reangajat și va primi peste 40.000 de euro drept despăgubiri 20 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Conopidă și broccoli pané, servite cu un sos, orez simplu și salată. O idee de cină vegetariană dar cu gust 20 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
ABC în bucătărie: Cum toci verdeața mărunt, ca un bucătar/ Iată cum se taie rapid o legătură de mărar VIDEO 20 noiembrie Ioana Costescu 0 comentarii
Studiu pe 25.000 de persoane timp de 20 de ani: consumul de alimente ultraprocesate accelerază îmbrătrânirea precoce 20 noiembrie Redacția 0 comentarii
Cum te poți păcăli că mănânci sănătos, alegând piept de pui/Un studiu arată că este una dintre principalele surse de grăsimi saturate/Sfaturi de la nutriționiști pentru a le evita 20 noiembrie Redacția 0 comentarii
Brazilia și China pregătesc un acord agricol major! Ministrul brazilian al Agriculturii a dezvăluit că înțelegerea include extinderea exporturilor de carne de vită, porc și pui, precum și alte produse agricole 20 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Mâncatul emoțional: Cum să învingi impulsurile declanșate de stres / Sfaturi și recomandări de la nutriționistul Tania Fântână 20 noiembrie Redacția 0 comentarii
UE lucrează la o strategie în domeniul producției proteinelor vegetale, care ar urma să includă și stimulente pentru producători. Documentul urmează să fie finalizat de viitoarea Comisie Europeană, a cărei echipă este în curs de negociere 20 noiembrie Redacția 0 comentarii
VIDEO Rețetele Juanitei: Musaca de cartofi/ Nu e varianta grecească, e fără vinete, fără prăjeală și cu carne de porc/ O rețetă de toamnă-iarnă 20 noiembrie Ioana Costescu 0 comentarii
Semnal de alarmă: 99% dintre taurii Holstein din lume provin din doar doi masculi, arată un studiu realizat de FAO 20 noiembrie Redacția 0 comentarii
Ceva dulce | Pere, mere sau gutui? Idei de compoturi cu fructele toamnei / Pe lângă faptul că sunt o metodă excelentă de conservare, acestea pot fi servite ca atare, alături de iaurt sau înghețată, sau integrate în prăjituri, tarte, budinci sau orez cu lapte 20 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
5 lucruri pe care un gastroenterolog le face în fiecare zi pentru o îmbătrânire sănătoasă 20 noiembrie Ioan Radu 0 comentarii
Cât de sănătoasă este, de fapt, cafeaua decofeinizată?/Specialiștii recomandă consumul regulat 20 noiembrie Redacția 0 comentarii
Restaurantul unde chelnerii au fost înlocuiți cu … trenulețe / Mâncarea și băuturile sunt aduse direct la masa clienților pe șine de tren / Majoritatea preparatelor sunt din carne BIO (Video) 20 noiembrie Ingrid Georgescu 2 comentarii
Ce să mănânci dacă ești meteosensibil pentru a contracara depresia cauzată de lipsa soarelui și numărul redus de ore cu lumină, pe durata iernii/ Patru propuneri de prânz revigorant, pe care îl poți lua și la pachet 20 noiembrie Redacția 1 comentarii
Alge bio cultivate într-o mică fermă marină din Galicia, pe coasta Atlanticului/ Sunt cerute de bucătari de pe tot globul 20 noiembrie Redacția 0 comentarii
Cum faci ouă poșate perfecte pentru un mic dejun delicios/Este cel mai sănătos mod de a găti ouăle și sunt gata în doar câteva minute 20 noiembrie Redacția 0 comentarii
Un truc simplu, viral pe internet, ajută la reducerea caloriilor din orezul alb/ Dieteticienii susțin că acest truc face ca orezul să nu crească glicemia, să ajute la slăbit și că s-ar putea chiar să reducă riscul de cancer colorectal 19 noiembrie Daniela Arnăutu 1 comentarii
Cel mai bun panettone din lume nu este italian/ Un patiser din Barcelona i-a detronat pe marii cofetari din Milano/ Panettone este desertul clasic de Crăciun al italienilor 19 noiembrie Redacția 0 comentarii
10 fructe sănătoase, bogate în calorii, care vă ajută să vă îngrășați/ Persoanele care doresc să crească în greutate trebuie să mănânce banane, avocado și struguri 19 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
POLITICO: „Mijlocul ascuns” al lanțului alimentar ar putea fi cheia către un viitor sustenabil / Conceptul reprezintă toate activitățile dintre producătorii agricoli și consumatori, respectiv procesarea, logistica, depozitarea, ambalarea și manipularea produselor alimentare 19 noiembrie Redacția 0 comentarii
VIDEO Idei de cină: Supă de roșii cu fidea integrală/ Se poate face și cu orez dacă vrei să fie de post/ Rețetele Juanitei 19 noiembrie Ioana Costescu 0 comentarii
Cum să faci față presiunii sociale în procesul de slăbit. Nutriționistul Tania Fântână oferă recomandări de strategii eficiente pentru a-ți proteja motivația și a gestiona influențele negative 19 noiembrie Redacția 0 comentarii
Fructul pe care ar trebui să îl consumi zilnic pentru a reduce colesterolul, conform cardiologilor / Este și o sursă excelentă de antioxidanți, care contribuie la reducerea inflamației 19 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Un britanic a mărturisit că obișnuia să consume cinci litri de băuturi carbogazoase pe zi/ Cheltuia echivalentul a 300 de euro pe lună doar pe sucuri și suferea de diverse afecțiuni/ A reușit să renunțe la această rutină folosind o soluție inedită 19 noiembrie Redacția 0 comentarii
Raport: Elevii din Londra care au primit mese calde la școală au avut „un comportament mai calm în clasă”. Familiile și cadrele didactice au remarcat îmbunătățiri în ceea ce privește concentrarea, implicarea și nivelul de energie 19 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Mâncare de linte cu ciuperci. O rețetă de post pentru prânz sau cină, ușoară dar savuroasă. Poate fi adaptată cu mai multe condimente ca preparat vegan, dar și cu carne, brânzeturi sau ouă 19 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
2,5 kg date jos în 3 zile? Cură bizară de slăbit, cu ouă și o sticlă de vin pe zi, prezentată de o faimoasă revistă americană în 1977 19 noiembrie Ioan Radu 0 comentarii
Ceva dulce/Prăjitură „Sticky Toffee Loaf”, perfectă lângă o cană de ceai/Conține curmale și sos de caramel 19 noiembrie Redacția 0 comentarii