VIDEO | „Suntem oameni și câteodată mâncarea mai înseamnă și alinare” / Nutriționistul Tania Fântână, despre cum trebuie să ne pregătim pentru masa de Paște: Dacă știi că urmează un festin, ajustează-ți alimentația cu câteva zile înainte 15 aprilie Tania Fântână 0 comentarii
Un strop de turmeric te poate ajuta să ai un creier mai sănătos / Ce spune știința despre efectul antiinflamator al acestui condiment 15 aprilie Angela Sabău 0 comentarii
Preparate specifice pentru Săptămâna Mare în acord cu postul catolic/ Peștele este vedeta, deoarece restricția alimentară pentru catolici este legată doar de carne/ BONUS: Trei deserturi pentru această perioadă 15 aprilie Redacția 0 comentarii
Fermele viitorului: produc hrană și curent electric pe același teren / Dr.ing. Dragoș Ofrim: „Agricultura e domeniul cel mai recomandat pentru energie solară” / Cum funcționează conceptul de „agrivoltaics” 15 aprilie Ingrid Georgescu 1 comentarii 1112 vizualizări
ANALIZĂ LA RAFT | Cât costă carnea de miel înainte de Paște, în marile lanțuri de magazine? Unde găsești cele mai ieftine produse și ce supermaket are oferta cea mai variată 15 aprilie Andreea Drăghici 0 comentarii 1378 vizualizări
Grădina din curtea școlii: Legumele bio ale elevilor din Oravița au ajuns pe tarabele din piață / Banii obținuți sunt folosiți pentru achiziționarea de noi răsaduri 15 aprilie Ingrid Georgescu 0 comentarii
„Colomba italiană”, cel mai cunoscut desert italian de Paște / Este rezultatul intuiției antreprenoriale a unui publicitar care a creat și competiția „Miss Italia” 15 aprilie Mihaela Găneț 0 comentarii
Rețetele Juanitei | Ghiveci călugăresc – o rețetă de post, un buchet de arome de legume de primăvară, cu mult usturoi și ceapă verde 15 aprilie Ioana Costescu 0 comentarii 1457 vizualizări
Franța autorizează din nou stropirea culturilor agricole cu ajutorul dronelor, dar cu o condiție: Să fie folosite doar pesticide „cu risc scăzut” sau aprobate pentru agricultura ecologică 15 aprilie Ingrid Georgescu 0 comentarii
VIDEO | Când avea 20 de ani a plecat în Spania, dar în fiecare an vopsește ouă și prepară friptură de miel / Cum petrec românii de aici Paștele: „Noi în timp am adoptat și din obiceiurile spaniolilor, copiii noștri se bucură și de Mona de Pascua și de cozonac” / Ce este Mona de Pascua 15 aprilie Ioana Costescu 1 comentarii 1270 vizualizări
Cele mai sănătoase moduri de a consuma ouăle / Chiar dacă ouăle sunt sănătoase, unele metode de preparare pot fi dăunătoare, spun specialiștii 15 aprilie Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO | Ultimul trend în materie de vinuri de lux: Cele maturate în cramele din adâncul mărilor / Factorii favorabili acestor vinuri sunt întunericul constant, schimbările continue de presiune și mareele 15 aprilie Anamaria Ionescu 0 comentarii
Mic dejun cu gust de primăvară: Frittata cu spanac și verdețuri de sezon 15 aprilie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Este sigur să refolosești uleiul de gătit? / Specialist în alimentație: „Refolosirea poate fi sigură dacă o faci corect, dar riscurile cresc cu fiecare utilizare, mai ales dacă nu îl depozitezi corespunzător” 14 aprilie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Top 5 culturi profitabile în 2025 – Ce merită cultivat dacă vrei să intri în agricultură 14 aprilie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Cele mai bune patru tipuri de brânză pentru persoanele care suferă de hipertensiune / Nutriționiștii recomandă mozzarella și ricotta, dar și alte sortimente 14 aprilie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Viespea asiatică, o amenințare pentru albinele din Marea Britanie: Specialiștii vorbesc despre o invazie fără precedent / O singură colonie poate ucide până la 90.000 de insecte polenizatoare într-un singur sezon 14 aprilie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Rețeta longevității în satele Spaniei: Ce fac autoritățile pentru a îmbunătăți calitatea vieții bătrânilor din zonele rurale 14 aprilie Anamaria Ionescu 0 comentarii
Rețetele Juanitei | Mâncărică de păstăi cu usturoi verde și roșii/ Fasolea verde proaspătă este o trufanda în această perioadă 14 aprilie Ioana Costescu 0 comentarii
Tehnologia agrivoltaică (agri-PV) – un beneficiu major pentru mediu și economie / Este posibilă tehnologia agrivoltaică în România? 14 aprilie Otilia Ignat 0 comentarii
Soiul de grâu care se poate cultiva și în deșert / Are un conținut record de proteină – 19,3% – și poate crește și la temperaturi de peste 50 de grade Celsius 14 aprilie Ingrid Georgescu 0 comentarii
ANALIZĂ LA RAFT | Cu cât se vinde cozonacul înainte de Paște în Lidl, Kaufland, Mega Image sau Auchan / Unde găsim cel mai bun raport calitate-preț? 14 aprilie Andreea Drăghici 0 comentarii
Fiul lui Arnold Schwarzenegger, de nerecunoscut: Cum a reușit să slăbească și să-și schimbe complet stilul de viață / A introdus mai multe proteine și gustări sănătoase în alimentație și a redus consumul de zahăr 14 aprilie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Alimente ideale pentru pachetul de prânz al fermierilor / Legumele, cerealele, proteinele și lactatele, baza alimentației sănătoase, ce oferă energie pentru o zi lungă de muncă 14 aprilie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Câtă ciocolată oferim copiilor de Paște? Sfaturi pentru părinți / Tania Fântână (nutriționist): Nu cumpăra toate „prostioarele” de pe piață doar pentru că au formă de mielușel sau pui de găină 14 aprilie Tania Fântână 0 comentarii
ANALIZĂ | Invazia tăcută a animalelor sălbatice: Când urșii coboară în sate și mistreții distrug culturile / Cum facem să păstrăm echilibrul între conservarea faunei pădurilor și agricultură 14 aprilie Anamaria Ionescu 0 comentarii
Nutriționistă: „Dacă simți tot timpul poftă de dulce sau de alimente ultraprocesate, încearcă să mănânci sărat la micul dejun”/ Șase trucuri pe care să le aplici pentru a combate anxietatea legată de mâncare 14 aprilie Redacția 0 comentarii
Ce este uleiul din turte de măsline și cât de sănătos este comparativ cu uleiul extravirgin / Este tot mai des întâlnit pe rafturile magazinelor datorită prețului mai mic 13 aprilie Ingrid Georgescu 0 comentarii 24165 vizualizări
Alimente care favorizează grăsimea abdominală/ Ferește-te de gogoși, cartofi prăjiți, burgeri, pizza și bere, dar alege să mănânci afine, iaurt degresat, carne slabă și salate și fă exerciții fizice, dacă vrei să-ți subțiezi talia 13 aprilie Daniela Arnăutu 0 comentarii 62779 vizualizări
ABC în bucătărie | Cum cureți și consumi chirimoya, fructul care conține 90% zahăr/ Îl poți folosi ca îndulcitor în deserturi sau consuma ca atare 13 aprilie Ioana Costescu 0 comentarii
3 rețete delicioase în care poți integra chiftelele: De la chiftele cu sos de roșii la wrap cu chiftele, salată coleslaw și sos de iaurt cu usturoi 13 aprilie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Inovație în gastronomie: Unt sustenabil creat din carbon / A fost testat deja în croissantele unei brutării de top 13 aprilie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Putem consuma semințe de in crude?/ Da, dar fără excese și doar preparate în anumite moduri, altfel apar balonarea, gazele și chiar dezechilibrele hormonale 13 aprilie Redacția Daniela Arnăutu 0 comentarii
Din istoria agriculturii | Mihai Căstăian (arheolog): „Arta anticipează evoluția lucrurilor” / Agricultura în antichitate și lecțiile Columnei lui Traian 13 aprilie Ciprian Rus 0 comentarii 1271 vizualizări
Prânzul perfect pentru duminica Floriilor: Păstrăv la cuptor cu lămâie și verdețuri, o alegere simplă și elegantă pentru masa în familie 13 aprilie Ingrid Georgescu 1 comentarii
CEVA DULCE | Clătita din 3 ingrediente: banană, căpșuni și ou / Nu ai nevoie nici de făină, nici de zahăr 13 aprilie Ingrid Georgescu 1 comentarii 1911 vizualizări
Cum obții o cafea mai tare cu mai puțină cafea / Trucul simplu descoperit de cercetătorii americani 13 aprilie Ingrid Georgescu 0 comentarii 7033 vizualizări
EXCLUSIV VIDEO | Chef fără secrete | Mark Lundgaard, chef-ul principal al unui restaurant cu două stele Michelin: „Viitorul bucătăriei de fine dining va fi despre tradiție, nu spectacol” 13 aprilie Otilia Serescu 0 comentarii
Sfecla roșie, cel mai sănătos „superaliment” din lume / Consumul acestei legume, care era foarte iubită de romani, scade tensiunea arterială, oferă energie și are efect afrodisiac 13 aprilie Daniela Arnăutu 0 comentarii
„Aurul alb” al Germaniei devine un lux tot mai greu de susținut: Unul din patru producători de sparanghel alb riscă să își închidă afacerea în acest an 13 aprilie Ingrid Georgescu 0 comentarii 1848 vizualizări
Fără miei vii din Sibiu pe piața din Italia, cu ocazia Paștelui: animalele sunt abatorizate și vândute în carcasă, ca urmare a unor măsuri sanitare veterinare 12 aprilie Filip Constantin 0 comentarii 1044 vizualizări
Drobul de miel, preparatul vedetă pentru masa de Paște/ Cum să îți iasă perfect | Rețetele Juanitei 12 aprilie Ioana Costescu 0 comentarii
Ceva dulce | Desertul cu care îți impresionezi oaspeții de Florii: Pavlova cu cremă de lămâie și fructe de primăvară 12 aprilie Ingrid Georgescu 0 comentarii
O incursiune în lumea înlocuitorilor de cafea de-a lungul timpului. Surogatele oferă dintotdeauna o senzație de plăcere asemănătoare, dar nu conțin cofeină și pot fi consumați complementar cu cafeaua 12 aprilie Mihaela Găneț 0 comentarii
VIDEO | Mâncăruri neobișnuite în cel mai mare supermarket asiatic din Catalonia / Meduză, pachețele de alge cu variate umpluturi, iască sau fructe de durian și alte preparate care sună destul de ciudat pentru consumatorii europeni 12 aprilie Ioana Costescu 0 comentarii
Alimentul pe care ar trebui să-l limitezi, pentru a reduce riscul de colesterol mărit/ Nutriționiștii sunt de acord că este timpul să renunți la orice formă de carne procesată, dacă vrei să te menții sănătos 12 aprilie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Mic dejun în stil mediteraneean: Lipie umplută cu ou, avocado și legume proaspete – gata în 10 minute 12 aprilie Ingrid Georgescu 0 comentarii 1389 vizualizări
Nutriționista unui club de fotbal dezvăluie secretele dietei sportivilor / Carnea slabă, ciocolata neagră, sucul de cireșe acrișoare, avocado, bananele sau sucul de roșii sunt benefice pentru sănătatea bărbaților 11 aprilie Daniela Arnăutu 0 comentarii 1005 vizualizări
Parcela agricolă din oraș, o posibilă soluție „verde” la crizele moderne? „Se vorbește despre agricultura urbană ca despre o revoluție, dar, de fapt, este mai mult o adaptare, o evoluție a ceva ce a existat dintotdeauna” 11 aprilie Anamaria Ionescu 0 comentarii
Pastele de vineri seara. Paste cu fasole și dovleac, un fel complet, vegetal / Cum se fierbe corect, simplu și eficient fasolea boabe 11 aprilie Mihaela Găneț 0 comentarii 1442 vizualizări