Grătar fără carne? Da, se poate! Idei creative cu halloumi, ciuperci, porumb, zucchini și burgeri vegani / Fructe care se potrivesc excelent cu gătitul la grătar 14 iulie Laura Soare 0 comentarii
Cele mai bune înghețate pentru vară / Nutriționist: „Sunt 100% sănătoase” / „Nu ar trebui să cazi în capcana deserturilor cu 0% zahăr” 14 iulie Ioana Radu 0 comentarii 10351 vizualizări
Produsele la conservă: cât de bune sunt și cum le alegem / Dana Pop, specialist în biotehnologii alimentare: „Orice defect vizibil al unei conserve de pește impune distrugerea ei, chiar dacă este în perioada de valabilitate” 14 iulie Angela Sabău 0 comentarii 8284 vizualizări
Mere versus pere/ Ambele fructe susțin imunitatea, sănătatea intestinelor și a inimii, dar nutriționiștii dezvăluie care au mai multe fibre, proteine și vitamine 14 iulie Daniela Arnăutu 0 comentarii
În ce măsură va putea Danemarca să impună agricultura verde unei UE sceptice? Conform unui scenariu realist, va fi o reușită dacă statul nordic va reuși măcar să mențină pe agendă tema tranziției verzi 14 iulie Laura Soare 0 comentarii
Ovăzul nu înseamnă doar fulgi. Budincă din făină de ovăz și lapte pentru micul dejun, preparată pe flacără sau la microunde 14 iulie Mihaela Găneț 0 comentarii
Postul prelungit promite longevitate și imunitate mai bună, dar vine și cu pericole / Ce spun experții despre postul de 36 de ore 13 iulie Angela Sabău 0 comentarii 1077 vizualizări
Moët Hennessy, hărțuire sexuală, climat toxic și „mentalitate de club exclusiv masculin” în compania de vinuri a LVMH. O anchetă a ziarului Financial Times scoate în evidență atmosfera internă în divizia de băuturi a grupului de produse de lux 13 iulie Laura Soare 0 comentarii
VIDEO | Gwyneth Paltrow a șocat internetul, gătind topless un „mic dejun pentru iubit”/ A pregătit un preparat italian care e mai degrabă un prânz. Rămâne întrebarea dacă acesta este începutul unui nou trend de gătit în… pielea goală? 13 iulie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Din spatele gustului dulce: Zece povești întunecate despre banane și moștenirea lor controversată / Istorii de sclavie, rasism, boli și tragedii 13 iulie Angela Sabău 0 comentarii
ABC în bucătărie | Cum conservăm vinetele pentru iarnă / Există mai multe metode: fie prin congelare, fie prin conservare în borcane sau chiar prin deshidratare 13 iulie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Trei salate cu ton și legume / Fresh, de vară, cu influențe mediteraneene – pentru o alimentație echilibrată și nutritivă / Se prepară rapid, în 15 minute 13 iulie Ioana Radu 0 comentarii 10150 vizualizări
VIDEO | De la Sarmale la Tapas | „La 40 de grade afară, punem oala de ciorbă și transpirăm românește, cu ciorbiță, ardei iute și smântână”/ Mămăliga românească e bună simplă, trebuie respectată 13 iulie Ioana Costescu 0 comentarii
Ardei deshidratați. Metoda simplă cu care italienii fac din ardei de tip kapia niște delicatese care se consumă peste iarnă / Se numește „peperone crusco”, întâi sunt uscați natural și apoi trecuți rapid prin ulei 13 iulie Mihaela Găneț 0 comentarii 32532 vizualizări
Pregătiri pentru grătar: Top 10 produse care nu trebuie să lipsească de pe lista de cumpărături / Nu uita gheața, cafeaua și desertul 13 iulie Laura Soare 0 comentarii
VIDEO | Rețetele Juanitei | Platou de duminică | Gustărele – tapas, dacă vrem să intrăm în atmosfera de vacanță iberică 13 iulie Ioana Costescu 0 comentarii 2322 vizualizări
Ce este un parfait și cum se prepară? A fost creat în Franța dar reelaborat de americani într-o versiune mai simplă, fără ouă și fără congelare 13 iulie Mihaela Găneț 0 comentarii 8542 vizualizări
Cum faci deserturi fără zahăr care chiar să le placă copiilor / Nutriționistul G4Food îți prezintă 3 rețete testate 13 iulie Tania Fântână 0 comentarii 15903 vizualizări
Visezi să ai un abdomen plat? / Un gastroenterolog îți spune care sunt alimentele de care trebuie să te ferești 13 iulie Daniela Arnăutu 0 comentarii 1857 vizualizări
Cum schimbă AI procesarea cărnii de pasăre: Ce este tehnologia VC-i și cum revoluționează întreg procesul de eviscerare 13 iulie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
5 idei de mic dejun sub 300 de calorii: de la iaurt grecesc cu fructe și migdale la omletă light cu legume 13 iulie Ingrid Georgescu 0 comentarii
STUDIU | O componentă a microbiotei intestinale „decide” câte calorii absoarbe organismul/Oamenii care consumă alimente procesate încorporează mai multe calorii 12 iulie Ioana Radu 0 comentarii
Pâine cu maia făcută acasă sau pâine feliată din supermarket? Ce alegere este mai bună pentru sănătatea ta 12 iulie Ingrid Georgescu 0 comentarii 4483 vizualizări
Când igiena părea bizară / Reguli alimentare ciudate, dar esențiale pentru siguranța alimentară / La vremea respectivă au salvat mii de vieți 12 iulie Angela Sabău 0 comentarii
Cum eviți toxiinfecțiile alimentare, la petrecerile tip bufet / Un medic oferă șase sfaturi esențiale: nu lăsa mâncarea în soare, evită deserturile lactate, spală mâinile, nu mânca fructe de mare dacă nu te convinge aspectul 12 iulie Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO | ABC în bucătărie | Totul despre peștii mediteraneeni/ Care e cel mai bun pește de consumat în perioada verii, de ce și ce variante de preparare sunt recomandate / Ce să nu uiți când gătești pește vara 12 iulie Ioana Costescu 0 comentarii 4820 vizualizări
Un alt fel de salată de vinete. Cum se prepară baba ganoush, crema de vinete tradițională a Orientului Mijlociu. Fără ceapă, se aromatizează cu usturoi 12 iulie Mihaela Găneț 0 comentarii 18392 vizualizări
VIDEO | De la Sarmale la Tapas | Sarmale românești servite ca tapas într-un bar din Barcelona, lângă stadionul Camp Nou: „Transformasem farfuria noastră de sarmale într-o sarma micuță, într-o tapă mică cu un ardei iute, smântână și un pic de mămăliguță” 12 iulie Ioana Costescu 0 comentarii 1178 vizualizări
Înghețată sau salată de fructe, care îngrașă mai puțin? Câte calorii conține o porție din fiecare și de câtă mișcare e nevoie ca să le consumam 12 iulie Laura Soare 0 comentarii 7555 vizualizări
FOTO | Itinerar culinar | Puglia dincolo de Instagram: focaccia, salsiccia și vin la carafă / Idei de „pairing” între obiective de neratat și gastronomia locală 12 iulie Ciprian Rus 0 comentarii
Somon cu miere și usturoi la tigaie / Un prânz sănătos, preparat într-o singură tigaie 12 iulie Angela Sabău 0 comentarii 6788 vizualizări
Nu știi ce să mai gătești? G4Food îți propune un meniu pentru întreaga săptămână 14-20 iulie 12 iulie Ioana Costescu 0 comentarii 7326 vizualizări
Distracție culinară de vacanță/ Trei rețete simple, pe care copiii le pot prepara singuri, fără a fi nevoie să deschidă cuptorul 12 iulie Daniela Arnăutu 0 comentarii 5234 vizualizări
FOTO-VIDEO | Raul, fost pompier, azi gazdă de brunch-uri autentice / A deschis un punct gastronomic local: „Vreau să discut cu oamenii, să le povestesc despre mâncare, despre ceea ce pun în farfurie. La mine, mâncarea este o poveste” 12 iulie Ștefan Both 0 comentarii 2016 vizualizări
O plantă înrudită cu muștarul ar putea deveni combustibil de aviație / Ar putea reduce cu 68% emisiile de carbon 12 iulie Grigoriev Alexandru 0 comentarii
Numărul ideal de calorii la micul dejun te ajută să nu faci abuzuri pe parcursul zilei/ Nutriționistă: Trebuie să mâncăm, dimineața, minimum 350 de calorii, pentru a preveni poftele alimentare și lipsa de concentrare din a doua jumătate a zilei 12 iulie Daniela Arnăutu 0 comentarii
O nutriționistă explică de ce nu ar trebui să cumperi niciodată pâine ambalată de la supermarket: “E o bombă” 11 iulie Ioana Radu 0 comentarii 13422 vizualizări
Cel mai eficient ceai digestiv, folosit de secole, are doar trei ingrediente / Fenicul, coriandru și chimion, o combinație cu efecte dovedite 11 iulie Angela Sabău 0 comentarii
Curiozitate agri-food: Cea mai mare parte a șofranului fals este făcută din mătase de porumb / Prețul uriaș al condimentului a dus la apariția falsurilor / Cum deosebești cele două tipuri de șofran 11 iulie Angela Sabău 0 comentarii
Rigiditatea musculară poate fi redusă și prin alimentație / Proteinele, omega-3 și colagenul susțin mobilitatea articulațiilor 11 iulie Angela Sabău 0 comentarii
Dovleceii se pot mânca și ei cruzi, precum castraveții? La ce trebuie să fii atent înainte să încerci 11 iulie Laura Soare 0 comentarii 6429 vizualizări
Sare aromatizată cu vin, noua modă gastronomică a verii. Conferă aromă în plus mai multor preparate și o poti prepara ușor acasă 11 iulie Laura Soare 0 comentarii 1922 vizualizări
Cinci alimente bogate în electroliți esențiali care previn deshidratarea / Ce recomanda medicii pentru consum pe timpul caniculei 11 iulie Angela Sabău 0 comentarii
FOTO | Ce au în comun porcul iberic și gusturile românilor? Theodora Pîslaru, reprezentant importator: „L-au asociat imediat cu ceva familiar. L-au poreclit chiar jumări de Spania” 11 iulie Andreea Drăghici 0 comentarii
Cum arată un grătar echilibrat pentru copii și cel fel de carne alegem / Tania Fântână (nutriționist): „Când copiii văd că mâncarea sănătoasă e gustoasă, e mult mai ușor să învețe obiceiuri bune, să le integreze pe termen lung” 11 iulie Tania Fântână 0 comentarii
Înghețată din banane și ciocolată / Fără zahăr adăugat, se pregătește în casă ușor și repede/ Îi poți pune și puțină cafea instant pentru o variație de gust 11 iulie Ioana Costescu 0 comentarii 30429 vizualizări
Diferențe dintre peștele la conservă și cel proaspăt / Ce alegi pentru o alimentație echilibrată / Calitățile peștelui conservat sunt dovedite 11 iulie Otilia Ignat 0 comentarii 1477 vizualizări
VIDEO | „FÂNTÂNA DE SĂNĂTATE” | Dr. Oana Voinea (anatomopatolog): „Laptele este considerat inamicul pacientului oncologic. Nici vorbă. Dimpotrivă” / „Carbohidrații și alimentele procesate slăbesc foarte mult rezistența organismului” 11 iulie Tania Fântână 0 comentarii
Cauți o soluție pentru constipație?/ O nutriționistă ne sfătuiește să încercăm aceste 11 alimente bogate în fibre care îți îmbunătățesc sănătatea digestivă 11 iulie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Franța, lider global în producția și exportul de malț: Trei giganți controlează o treime din piața mondială! / Producția anuală este estimată la 1,4 milioane de tone 11 iulie Aura Alexa Ioan 0 comentarii