Este zahărul brut din trestie de zahăr mai bun decât cel alb? Un nutritionist și un medic explică ce conține acest tip de zahăr și dacă ne crește sau nu glicemia 24 iunie Daniela Arnăutu 0 comentarii 4985 vizualizări
Urme de metale grele în pâine și paste: Medicii francezi trag un semnal de alarmă cu privire la îngrășămintele pe bază de fosfați / România importă cantități mari de îngrășăminte fosfatice din Maroc 24 iunie Ingrid Georgescu 1 comentarii
Pierderea în greutate întinerește creierul / Un studiu arată că pierderea a doar 1% din greutate poate reduce vârsta cerebrală cu 9 luni 23 iunie Angela Sabău 0 comentarii
Valul de căldură poate provoca indigestie/ Șapte fructe de vară care îmbunătățesc sănătatea intestinală 23 iunie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Curiozitate agri-food: Miedul sau hidromelul pare a fi cea mai veche băutură alcoolică din lume / Numit și „nectarul zeilor”, folosit la ritualurile de nuntă, a dat numele „lunii de miere” 23 iunie Redacția 0 comentarii
Năutul, ingredient modest cu beneficii majore / Poate reduce colesterolul și inflamația, fiind recomandat în special la persoanele cu prediabet 23 iunie Angela Sabău 0 comentarii
Ce alegem, miere sau zahăr? / Câte calorii are fiecare și cum cresc glicemia / Beneficii și riscuri asociate cu consumul 23 iunie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Rețetele Juanitei | Souffle de fasole verde/ Pufos, aerat, gustos, cu multe proteine, este o cină ușoară, dar mai complicat de preparat decât pare 23 iunie Ioana Costescu 0 comentarii
Meniul secret al nunții lui Jeff Bezos, programată la acest sfârșit de săptămână la Veneția. Detaliile sunt încă un mister dar valoarea meniului este de circa 1000 dolari de persoană 23 iunie Redacția 0 comentarii
Tonul, superalimentul din Marea Mediterană pentru cei care își doresc un stil de viață echilibrat 23 iunie Otilia Ignat 0 comentarii
Primul local care a democratizat înghețata a fost Le Procope, deschis la Paris în 1686. Există încă și astăzi, iar până atunci era preparată doar la casele nobiliare. Originile înghețatei se pierd mult înapoi în timp, în epoca precreștină 23 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii
3 rețete rapide cu ton: Prânzuri gustoase și echilibrate nutrițional / De la rulouri de castraveți și iaurt grecesc la plăcintă cu brânzeturi 23 iunie Redacția 0 comentarii 3773 vizualizări
Cafeaua cu gheață, risc ascuns în zilele caniculare / De ce trebuie evitată când temperaturile cresc 23 iunie Angela Sabău 0 comentarii
FOTO | Fermier cu valoare adăugată | Livada cu autoservire și plată la cutie, un concept copiat din Germania de o familie din localitatea timișeană Comloșu Mic: „Pot spune că, în proporție de mai bine de 90%, oamenii au fost corecți” 23 iunie Ștefan Both 0 comentarii 2540 vizualizări
Tu unde ai mâncat cel mai bine în vacanță? Trimite-ne recomandările tale de restaurante din România! 23 iunie Redacția 1 comentarii
Dieta mediteraneeană înseamnă mult mai mult decât o simplă alegere alimentară: este un stil de viață recunoscut de UNESCO, care pune pe aceeași masă sănătatea, tradiția, ospitalitatea și comunitatea 23 iunie Redacția 0 comentarii
Nu sări peste micul dejun, pentru că îți îmbolnăvești inima/ Avertismentul vine din partea unui nutriționist care susține că acest obicei poate genera și hipertensiune, obezitate, oboseală și iritabilitate 23 iunie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cum încearcă orașul München să își reconstruiască identitatea gastronomică. De la Oktober fest la fine dining contemporan, o destinație gourmet în orice moment al anului 22 iunie Redacția 0 comentarii
Omega-3 și vitamina D, aliați ai longevității / Un studiu arată cum aceste două substanțe pot reduce ritmul îmbătrânirii biologice 22 iunie Angela Sabău 0 comentarii
Cafeaua, asociată cu îmbătrânirea sănătoasă la femei / Ce spun cercetătorii după trei decenii de studii 22 iunie Angela Sabău 0 comentarii
Cum a reușit un adolescent să transforme pasiunea pentru gătit într-un imperiu pe rețelele sociale / Majoritatea videoclipurilor sunt filmate acasă, într-o bucătărie-studio pe care a amenajat-o în garaj / Povestea lui Eitan Bernath 22 iunie Ingrid Georgescu 0 comentarii
ABC în bucătărie. Pastele se clătesc sau nu în apă rece după ce au fiert? Când da și când nu? 22 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii 2192 vizualizări
Basil Bar, un local experimental de tip pop up deschis de Barilla în centru la Milano și dedicat busuiocului și sosului rece pesto obținut din el 22 iunie Redacția 0 comentarii
Cercetătorii demontează un mit despre slăbit: sănătatea poate fi îmbunătățită și fără pierdere în greutate / O alimentație sănătoasă îți poate proteja inima și metabolismul 22 iunie Angela Sabău 0 comentarii
Ce dulciuri face acasă cel mai faimos cofetar din Salonic / Paulos Terkenlis: „Pentru mine, Salonic înseamnă trei gusturi: bougatsa cu cremă, covrigul și tsoureki-ul aburind” 22 iunie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Salată Chaat cu arahide și avocado / Este răcoroasă, cu arome citrice, excelentă pentru un prânz rapid într-o zi caniculară 22 iunie Redacția 0 comentarii
Înghețată de cafea făcută în casă. Rețetă ușoară și rapidă, fără aparat de înghețată 22 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii 22531 vizualizări
Ceaiul matcha, o băutură cu antioxidanți, energie blândă și tradiție japoneză autentică / Pudra verde din Japonia aduce beneficii pentru sănătate și claritate mentală 22 iunie Angela Sabău 0 comentarii
VIDEO | Coca de Sant Joan – prăjitura festivă a spaniolilor, solstițiul de vară și ritualurile soarelui/ Așa o poți prepara acasă 22 iunie Ioana Costescu 0 comentarii
Dr. Magda Roșu, medic primar diabet: „Nu există campanii de mâncat sănătos, în ultimii 10 ani”/ Cât de mult mănânci, atunci când crezi că mănânci puțin?/ Medicul recomandă aplicația românească ”Eat & Track”, pentru contorizarea exactă a caloriilor și nutrienților 22 iunie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Trei lucruri din bucătărie dăunătoare copiilor, în special vara / Un medic pediatru avertizează asupra riscurilor pe care le prezintă plasticul, produsele de curățare toxice și gustările procesate 21 iunie Angela Sabău 0 comentarii
Povestea restaurantului Il Bikini, din apropiere de Napoli, desemnat de ghidul Michelin cel mai atrăgător local la malul mării. Inaugurat în 1952, este construit la baza unei stânci și are alături și o plajă exclusivă 21 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii
VIDEO | Steak gătit la mașina de spălat vase: mit culinar sau metodă alternativă reală? / Ce spun specialiștii despre această tendință virală / Chiar dacă poți, nu ar trebui să o faci 21 iunie Angela Sabău 0 comentarii
Dacă vrei să faci un risotto, e musai să folosești orez Carnaroli. Culturile italiene de orez în sistem intensiv împlinesc un secol de existență, iar astăzi Italia este lider european în producția de orez 21 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii
ABC în bucătărie | Secrete vechi (de la bunici spaniole) pentru ca supa cremă să iasă incredibil de gustoasă 21 iunie Ioana Costescu 0 comentarii
Rețetele Juanitei | Salată tricoloră/ Ai nevoie de doar trei ingrediente: avocado, burrata ori mozzarella și roșii 21 iunie Ioana Costescu 0 comentarii
Minirevoluție în industria pastelor. Spaghetti care fierb în doar două minute, brevetate de Granoro, o companie italiană din regiunea Puglia 21 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii
Asemănătoare dar foarte diferite. Care sunt diferențele dintre vanilia naturală sub formă de păstăi și vanilina de sinteză 21 iunie Redacția 0 comentarii
Nu știi ce să mai gătești? G4Food îți propune un meniu pentru întreaga săptămână 23-29 iunie 21 iunie Ioana Costescu 0 comentarii
Pui Marengo, o rețetă de pui creată de bucătarul lui Napoleon după victoria asupra Imperiului Austro-Ungar pe teritoriul regiunii Piemonte din Italia de azi. Au folosite ingrediente disponibile în zonă și există și versiuni mai moderne 21 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii
Desert de vară: Cheesecake cremos cu mascarpone, căpșuni și fructe de pădure / Nu are nevoie de coacere și se face foarte rapid 21 iunie Ingrid Georgescu 0 comentarii 4177 vizualizări
Daniela Stegaru (medic primar diabet zaharat): „Un covrig este echivalentul a 7 felii de pâine cu margarină și zahăr / A fost un șoc pentru mine când mi-a spus mentorul meu asta, la începutul carierei / A fost momentul când am exclus covrigii din viața mea” 21 iunie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
FOTO | Istoria boemă a New York Café din Budapesta, considerată „cea mai frumoasă cafenea din lume” / Cât costă o cafea cu foiță de aur în celebrul local din Ungaria 21 iunie Ingrid Georgescu 0 comentarii
VIDEO | Dialoguri pe toate gusturile | Andreea Mazilu, Senior Project Manager: „În Spania am descoperit dieta mediteraneeană. Și am slăbit, pentru că nu mă simțeam bine cu kilogramele pe care le aveam. Am adoptat batch cooking-ul, la sfârșit de săptămână ieșim la activități în natură. Ne-am adaptat practic stilului de viață local” 21 iunie Ioana Costescu 0 comentarii
Tehnologia digitală, aliatul fermierilor în lupta contra dăunătorilor din culturile de porumb / Doi dintre cei mai periculoși dăunători – Ostrinia și Diabrotica – pot fi controlați eficient cu ajutorul modelelor de predicție și al monitorizării digitale 21 iunie Angela Sabău 0 comentarii
Bagels cu făină de migdale și iaurt/ Deliciu fără gluten pentru un mic dejun sățios și nutritiv 21 iunie Ioana Costescu 0 comentarii
Ce se întâmplă în corp dacă înlocuim carnea cu proteine vegetale/ Consumul de alimente vegetale reduce riscul de a suferi de boli precum cardiopatia ischemică, diabetul sau anumite tipuri de cancer 20 iunie Ioana Radu 0 comentarii
Kombucha cu ghimbir, alternativa perfectă pentru un cocktail sau mocktail sănătos / O băutură ușoară care te va răcori perfect 20 iunie Angela Sabău 0 comentarii
Pastele aduc fericirea, indică un studiu al Universității Cattolica Sacro Cuore de la Roma, care a analizat efectele neuropsihologice ale mâncării tradiționale a italienilor. Inclusiv pentru că se mănâncă în grup și stimulează socializarea 20 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii
Patru alimente accesibile pentru a urma dieta mediteraneeană, recomandate de un expert de la Clinica Mayo / Fructele și legumele de sezon, conservele de pește și cerealele integrale, printre cele mai bune și ieftine alegeri 20 iunie Daniela Arnăutu 0 comentarii