Uită de cafeaua fără cofeină! Opt alternative care îți pot oferi energie și nutrienți, în locul clasicei cafele / Matcha, ceai Rooibos și latte cu turmeric se numără printre ele 24 octombrie Redacția 0 comentarii
Povestea magazinului de dulciuri americane din Capitală, care vinde și ciocolată „Dubai” / Cum au ajuns două tinere de 14 și, respectiv, 16 ani, „patroanele” afacerii 24 octombrie Andreea Drăghici 0 comentarii
Tot ce trebuie să știi despre alimentația fără gluten / Nutriționistul Tania Fântână vine cu variante concrete de mic dejun, prânz și cină pentru cei care vor să adopte acest stil de viață 24 octombrie Tania Fântână 0 comentarii
Cum prepari cel mai bun shakshuka pentru micul dejun/Ouă poșate, sos de roșii picant, o rețetă ce poate fi gătită oricând ți-e foame 24 octombrie Angela Sabău 0 comentarii
Nucile braziliene, o speranță în dezvoltarea de noi tratamente ce previn raspândirea cancerului de sân în organism/ Cercetătorii scoțieni au descoperit că un mineral esential din acestea ar putea fi cheia în prevenirea metastazelor 23 octombrie Daniela Arnăutu 1 comentarii
Ești la dietă, dar vrei să mănânci pâine? Alege pâine fără aditivi, integrală, congeleaz-o, decongeleaz-o, prăjește feliile și nu te va îngrășa la fel ca cea proaspătă/ Procentul poate fi cu 40% mai mic 23 octombrie Redacția 0 comentarii
Un endocrinolog dezvăluie care sunt cele mai bune alimente, dacă aveți noduli tiroidieni/ Nucile, peștele, ouăle, carnea slabă, laptele, avocado și ovăzul vă ajută să țineți boala sub control 23 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Peste 4 milioane de ouă sunt retrase de la vânzare în SUA, din cauza unui focar de Salmonella. 65 de oameni au fost infectați până acum 23 octombrie Redacția 0 comentarii
SURSE Operatorii economici care vând alimente, fertilizanți, furaje și pesticide, obligați să plafoneze adaosul comercial de la 5% la 50% / Sancțiuni prevăzute: amenzi de la 100.000 de euro până la 5% din cifra de afaceri – draft OUG 23 octombrie Filip Constantin 0 comentarii
Pulpe de pui dezosate cu spanac și anghinare pentru cină/Combinația cu trei feluri de brânză creează un sos bogat, fin, cu textură mătăsoasă 23 octombrie Redacția 0 comentarii
Premierul britanic avertizează: „Rusia amenință securitatea alimentară globală prin intensificarea atacurilor asupra porturilor ucrainene de la Marea Neagră” 23 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Povestea românului diagnosticat cu diabet tip 1 care reușește să stimuleze producția de insulină în mod natural, doar prin alimentație și sport / Avocado, uleiul de măsline și cocos, dar și peștele oceanic gras, carnea de vită și brânzeturi maturate din lapte de capră, oaie sau bivoliță sunt nelipsite din dieta sa 23 octombrie Mihaela Găneț 1 comentarii
Schimbarea orei influențează și ceea ce mâncăm/ Nutriționist: Cina ar trebui luată mai devreme 23 octombrie Redacția 0 comentarii
Rețetele Juanitei/ Patatas a la Riojana sau cartofi cu cârnați/ Spaniolii spun că având la pachet această mâncare poți merge până la capătul lumii și nu vei suferi de foame 23 octombrie Ioana Costescu 0 comentarii
Ceva dulce | Crema de unt, numai bună de ornat brioșe, biscuiți sau pișcote/Bonus: rețetă rapidă de brioșe 23 octombrie Redacția 0 comentarii
SIAL Paris 2024: România, reprezentată de peste 90 de producători / Brandurile încearcă să se promoveze pe piețele internaționale 23 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Congresul European al Fermierilor debutează, miercuri, la Bucureşti. Va stabili direcțiile și strategia pentru sectorul agroalimentar 23 octombrie Redacția 0 comentarii
Creșterea cărnii de vită din UK, transformată radical prin tehnologia „digital twin”, alimentată de inteligența artificială! / Proiectul BeefTwin, în valoare de 1,2 milioane de lire sterline, este coordonat de Nottingham Trent University 23 octombrie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Ouă Benedict reinterpretate / Sunt coapte în forme de brioșe, cu șuncă și cu sos de unt cu lămâie, ideale pentru un mic dejun sățios 23 octombrie Redacția 0 comentarii
Cum faci să digeri mai bine usturoiul și să nu te mai balonezi când îl consumi crud 22 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Industria ciocolatei, față-n față cu penuria globală de cacao! / Se prevede un deficit de cacao de până la 500.000 de tone, în următorii ani! / Prețurile au atins niveluri record, depășind 11.000 de dolari pe tonă metrică 22 octombrie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Ușor și rapid de preparat pentru cină, dar bune de luat și la birou: Brioșe cu ou, bacon și brânză/ Rețetele Juanitei 22 octombrie Ioana Costescu 0 comentarii
Generația Z își face griji pentru schimbările climatice și este preocupată de impactul alegerilor alimentare asupra mediului: „Alimentele procesate sunt noile țigări” 22 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
8 beneficii pe care le aduce organismului consumul de mămăligă / Sursă de minerale și fără grăsimi, mămăliga poate susține sănătatea inimii și ar putea preveni unele forme de cancer 22 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Ce să mănânci când ai probleme cu stomacul/ Rețete și recomandări tradiționale din jurul lumii/ Majoritatea sunt bazate pe orez și supă de pui, dar unele sună chiar ciudat 22 octombrie Redacția 0 comentarii
Alimentele ultraprocesate, o amenințare majoră pentru persoanele cu diabet de tip 2, arată un nou studiu 22 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Ciuperci umplute cu brânză, cu garnitură de orz aromatizat cu ceapă verde și roșii deshidratate. Prânz interesant de toamnă, rezultatul unui experiment reușit 22 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Ceva dulce | Piure de castane cu frișcă/ Un desert rafinat de sezon/ Rețetele Juanitei 22 octombrie Ioana Costescu 0 comentarii
Dieta ketogenică ar putea reduce riscul de mortalitate generală cu până la 24%, fără a crește riscul de boli cardiovasculare, arată un nou studiu / Metoda nutritivă rămâne totuși controversată 22 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Cum a ajuns cafeaua în Europa/Respinsă de Clerul local din Veneția în 1615, a primit ulterior aprobare papală/În SUA a câștigat teren după creșterea taxei pe ceai, în 1773 22 octombrie Redacția 0 comentarii
Meniu pentru o săptămână pentru persoanele ce se confruntă cu constipația. Recomandările făcute de nutriționistul Tania Fântână 22 octombrie Tania Fântână 1 comentarii
Ce se întâmplă dacă mănânci iaurt în fiecare zi? Oasele devin mai sănătoase, imunitatea mai bună iar metabolismul va funcționa optim/ Mai mult, iaurtul ar putea reduce riscul de diabet și deteriorare cognitivă 22 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Doi tineri din Ucraina au început o afacere pe cont propriu după absolvire. Start-up-ul Wageningen produce legume proaspete într-un container de transport în Ucraina 22 octombrie Redacția 0 comentarii
Omletă vegană din făină de năut, cu ciupeci și pătrunjel, la micul dejun. Completată cu legume și brânzeturi, devine prânz sau cină 22 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Festivalul tapas-urilor de 5 euro/ Un oraș din marginea Barcelonei se mândrește cu puiul cu picioare albastre/ Pentru o săptămână, diferite restaurante din oraș prepară tapas folosind carnea acestui pui și le vând la un preț fix 21 octombrie Ioana Costescu 1 comentarii
Andrei Todosia a „furat” meserie de la unchiul lui încă de la vârsta de 11 ani / Acum, el se ocupă de relația dintre Carrefour și Cooperativa Agricolă „Păstrăvul din Țara Ta”, care aprovizionează rețeaua de hipermarketuri cu șapte tone de pește pe săptămână 21 octombrie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Resveratrolul, substanța „magică” din struguri sau fructe de pădure/Este motivul pentru care se consideră că vinul are unele proprietăți benefice 21 octombrie Redacția 0 comentarii
Oamenii de știință au identificat originile iubirii de lungă durată a oamenilor moderni pentru carbohidrați 21 octombrie Redacția 0 comentarii
Un dermatolog și un diabetolog au stabilit un top 5 alimente care îți pot îmbătrâni prematur pielea / Dacă eviți zahărul, alimentele procesate, alcoolul și cofeina, este posibil să întârzii acest fenomen 21 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Ce mâncăm în Piața Victoriei din București: Supă Tom Yam, burgeri de toate felurile, inclusiv vegani, prăjitură Coffee roll 21 octombrie Filip Constantin 0 comentarii
Idei de cină. Mâncare de fasole cu dovleac și ciuperci. E cam ca fasolea cu ciolan de bună dar e fără carne 21 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii
„Mămăligă” la înălțime? Ei bine, da! O companie aeriană preferată de români vinde „polenta” la plic, la bordul aeronavelor / Cât costă preparatul 21 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Un dietetician dezvăluie care sunt cele mai bune combinații alimentare pentru sănătatea ta și în ce situații trebuie să le eviți / Cui îi este interzis că consume lapte cu banana și lămâie cu ceai verde 21 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Curiozități agrifood – 21 octombrie: French fries (cartofii prăjiți) sunt belgieni, nu francezi, în realitate 21 octombrie Redacția 0 comentarii
Cum rezolvi problema pachețelului cu mâncare pentru școală. Idei sănătoase și strategii eficiente care elimină tentația junk food 21 octombrie Otilia Ignat 0 comentarii
Alimente asociate cu creșterea riscului de cancer la tineri / Cazurile de acest fel s-au înmulțit de la an la an 21 octombrie Redacția 0 comentarii
Ai ciuguli mereu ceva? Iată câteva sfaturi de la un nutriționist pentru a scăpa de senzația de foame și a te simți sătul 21 octombrie Redacția 0 comentarii
Shot-uri de „energie” pe care să le prepari rapid în casă pentru micul dejun, recomandate de nutriționistul Tania Fântână 21 octombrie Tania Fântână 0 comentarii
Rețetă simplă de experimentat duminica, pe relax. Paté de ton pentru sandvișuri sau pe bruschette, lipie sau crackers 20 octombrie Mihaela Găneț 1 comentarii