Turism și mere | Ruta mărului de Soria pe cea mai mare plantație din Europa/ Are peste 1000 de ha și 2.340.000 de pomi/ Anual se produc 195 de milioane de mere | FOTO – VIDEO 17 iunie Ioana Radu 0 comentarii 1516 vizualizări
VIDEO | Cum a reușit un agricultor din Spania să aibă recoltă de avocado tot anul/ „Cultivăm avocado tot anul. Avem șapte soiuri diferite, fiecare cu sezonul său propriu, și astfel putem acoperi întregul an” 17 iunie Ioana Costescu 0 comentarii 1103 vizualizări
Vrei să mănânci ceva dulce fără regrete? Alege mango / Oamenii de știință au descoperit că mango reduce glicemia și colesterolul, dar ajută și la slăbit 17 iunie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Atenție la culturile agricole în luna iunie / Este începutul perioadei de hrănire intensă a dăunătorilor – ce trebuie să știe fermierii 17 iunie Angela Sabău 0 comentarii
Ce să mănânci cu hummus: Șapte idei vegetariene pentru gustări sărace în calorii și bogate în proteine 17 iunie Daniela Arnăutu 0 comentarii 4147 vizualizări
Dieta care îmbunătățește memoria și funcțiile cognitive / Oamenii de știință susțin că dieta mediteraneeană este cea mai recomandată 16 iunie Angela Sabău 0 comentarii
FOTO-VIDEO | Bucătărie de lux pe roți – Lexus inaugurează la Madrid primul său foodtruck gastronomic, alături de chef Roberto Martínez 16 iunie Ioana Radu 0 comentarii
Curiozitate agri-food: cea mai veche pâine din lume are aproximativ 14.400 de ani / Descoperirea dovedește că pâinea era preparată cu mii de ani înainte de apariția agriculturii 16 iunie Angela Sabău 0 comentarii
Tipul de brânză care ar putea fi foarte bun pentru sănătatea inimii tale / Potrivit unui nou studiu, acest tip de brânză scade colesterolul după doar șase săptămâni de consum zilnic 16 iunie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Colina, un compus organic esențial pentru sistemul nervos. Din ce alimente o putem asimila și care sunt riscurile în caz de aport deficitar 16 iunie Redacția 0 comentarii
Rețetele Juanitei | Salată cu fasole uscată și legume/ Ține de foame și poate fi luată la pachet/ Asezonăm doar înainte de a servi 16 iunie Ioana Costescu 0 comentarii 1855 vizualizări
VIDEO | „Am plâns în magazin pentru că nu aveam ce să mănânc!” – Andi Cârlan, pacient oncologic 16 iunie Tania Fântână 0 comentarii 1258 vizualizări
Investigație globală: Găini ținute în condiții mizere în fermele industriale din peste 35 de țări, inclusiv în România / „Dacă va apărea o mutație care permite transmiterea de la om la om, riscul unei pandemii reale este foarte mare” 16 iunie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Ajvar, un fel de zacuscă balcanică din ardei și vinete. Se poate prepara folosind și o friteuză cu aer cald 16 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii 4652 vizualizări
12 fructe care au un conținut scăzut de zahăr / Fructele vin „la pachet” cu zaharuri naturale, fibre, vitamine, minerale și compuși vegetali 16 iunie Daniela Arnăutu 0 comentarii 1008 vizualizări
Lemon curd: Rețeta cu sau fără ouă / Această cremă fină și delicioasă poate fi folosită la tartine, prăjituri, torturi sau cheescake 16 iunie Daniela Arnăutu 0 comentarii 1275 vizualizări
VIDEO | Letiția, de la asistent social la cofetar cu laborator propriu realizat din fonduri UE: „Am crezut că e imposibil, dar am reușit” / Punctul forte: un ishler cu o rețetă moștenită din Imperiul Austro-Ungar, veche de peste un secol 16 iunie Ștefan Both 0 comentarii
5 pași ca să scapi de senzația de „picioare grele” în sezonul cald / Tania Fântână (nutriționist): Redu cantitatea carbohidraților din alimentația ta și, mai ales, a zahărului 16 iunie Tania Fântână 0 comentarii 9784 vizualizări
Metode care te ajută să te eliberezi sau să ții la distanță melcii în grădină. Un produs eficient este fosfatul de fier, prietenos cu plantele 16 iunie Redacția 0 comentarii
Guacamole în doar cinci minute! / Rețete simple și ușor de preparat, sănătoase și bogate în proteine 16 iunie Daniela Arnăutu 0 comentarii 11847 vizualizări
Zece alimente bizare din antichitate care se mai consumă și astăzi / Unele sunt mai mult decât ciudate 15 iunie Angela Sabău 0 comentarii 2992 vizualizări
Cele mai populare 25 de tipuri de sandviș din lume potrivit CNN. Cu carne, pește sau vegetariene și pline de sosuri atrăgătoare 15 iunie Redacția 0 comentarii
Poate deshidratarea să provoace căderea părului? 7 sfaturi de la dermatolog pentru a-ți salva părul / Consumul de pepene, castraveți, portocale, căpșuni și salată verde ar putea rezolva această problemă 15 iunie Daniela Arnăutu 0 comentarii
ABC în bucătărie. Cum se coace un bulb de usturoi întreg și la ce e bun apoi? 15 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii 5043 vizualizări
VIDEO / Minirevoluție în lumea înghețatei. Sliceroll, gelato care se taie felii, creat de un patiser italian supercreativ. Luca Montersino ia în calcul să lanseze și o franciză internațională 15 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii
De ce dieta anilor ’80 reprezintă un model de sănătate / Specialiști: Revenirea la alimentația din anii 1980, cheia pentru a combate obezitatea și diabetul la generațiile tinere 15 iunie Angela Sabău 0 comentarii 1035 vizualizări
Slăbește fără înfometare: Plan alimentar de 7 zile fără zahăr adăugat, recomandat de un nutriționist 15 iunie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Frunzele de viță de vie, mai mult decât un înveliș pentru sarmale: 7 idei delicioase de preparate de vară, de la rulouri cu brânză și ierburi aromatice la pesto sau frittata 15 iunie Ingrid Georgescu 0 comentarii 13606 vizualizări
Latte alla portoghese, o variantă din Toscana, cu arome în plus, a celebrei creme de zahăr ars. Se prepară cu aromă de vanilie, cafea, cardamom, sau combinații ale acestora 15 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii 2773 vizualizări
Studenția face casă bună cu voluntariatul. Cristina, studentă la Silvicultură, este voluntar de 3 ani la Forumul APPR: „Aici am învățat cum funcționează lumea reală a agriculturii” 15 iunie Aura Alexa Ioan 1 comentarii
VIDEO | Cum se obține titlul de regiune gastronomică/ Cine ia decizia de a nominaliza o candidatură sau alta/ Ce condiții trebuie îndeplinite și care este calendarul de activități în anul în care zona geografică devine regiune gastronomică 15 iunie Ioana Costescu 0 comentarii
3 alimente pline de calorii deși nu par / Tania Fântână (nutriționist): Icrele amestecate cu ulei devin foarte dense caloric. De fapt, la icre 90% este ulei. Ceea ce înseamnă foarte mult ca și calorii 15 iunie Tania Fântână 0 comentarii
Canadienii au inventat primul ovăz cu ADN editat genetic/ Cercetătorii de la universitatea McGill deschid o nouă eră în agricultură, cu culturi mai sănătoase și rezistente la schimbări climatice 15 iunie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Șase rețete răcoritoare și delicioase pentru un brunch relaxat acasă/ Ideale pentru zilele de weekend călduroase când vin prieteni sau rude în vizită 15 iunie Ioana Radu 0 comentarii
Consumi prea multă brânză? Un studiu o leagă de cancerul de colon/ Un nutriționist explică riscurile intestinale, hormonale și chiar psihologice ale consumului excesiv de brânză 14 iunie Daniela Arnăutu 1 comentarii 1876 vizualizări
VIDEO | Dacă vrei să pierzi din grăsimea corporală, dar „nu poți trăi” fără fast-food, un antrenor personal îți explică ce ar trebui să comanzi ca să nu-ți compromiți obiectivul 14 iunie Ioana Radu 0 comentarii
Rubarba, roșiatică, strălucitoare și acrișoară, are beneficii impresionante pentru sănătatea oaselor, a sistemului digestiv și nu numai / Nutriționiștii dezvăluie vitaminele, antioxidanții și alți nutrienți pe care îi oferă această plantă 14 iunie Daniela Arnăutu 0 comentarii
ABC în bucătărie | Cinci sosuri simple care pot fi folosite pentru salate, legume, carne și pește/ Dressing-uri cu gusturi mediteraneene perfecte pentru vară 14 iunie Ioana Costescu 0 comentarii 1093 vizualizări
Rețetele Juanitei | Cocârțău – resturi de mămăligă prăjite cu slană și brânză/ Ceva între o turtă și un bulz la tigaie 14 iunie Ioana Costescu 0 comentarii
Cinci alimente cu mai mult resveratrol decât un pahar de vin / Potrivit nutriționiștilor, strugurii, nucile și afinele, în fruntea listei alimentelor care conțin din belșug acest antioxidant 14 iunie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Băuturile răcoritoare dietetice ar putea crește, de fapt, riscul de diabet / Un studiu recent arată că îndulcitorii artificiali pot avea efect devastator asupra glicemiei, apa fiind cel mai bun înlocuitor 14 iunie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Nu știi ce să mai gătești? G4Food îți propune un meniu pentru întreaga săptămână 16-22 iunie 14 iunie Ioana Costescu 0 comentarii 2184 vizualizări
Tartiflette, un preparat tradițional din bucătăria franceză, din cartofi, ceapă, bacon și brânză. Vara se poate servi cu o salată de roșii alături 14 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii 8327 vizualizări
Cum să slăbești mâncând desert / Un studiu arată o strategie pentru reducerea poftelor, care are cele mai bune rezultate 14 iunie Redacția 0 comentarii
VIDEO | De ce a pierdut Europa 3 milioane de fermieri / Cristina Cionga (Forumul APPR): „Comisia Europeană impune standarde greu de respectat” 14 iunie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Pancakes cu mazare și iaurt, ideale la micul dejun sau ca gustare. Cu eventual adaos de parmezan sau cașcaval direct în compoziție 14 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii
FOTO | Cercetătorul Emil Georgescu, semnal de alarmă: „De când activez în domeniu, nu am văzut un atac așa de mare de afide la grâu și la porumb. Ce se întâmplă în prezent este un avertisment pentru viitor” 13 iunie Adrian Bunea 1 comentarii 2787 vizualizări
VIDEO | Cafeaua „arsă” – o specialitate din zona Valenciei și Tarragonei, din nord-estul Spaniei/ Se amestecă cu coniac, rom sau o băutură specială și devine un cocktail ușor alcolizat 13 iunie Ioana Costescu 0 comentarii
Curiozitate agri-food: Brazilia produce o treime din cafeaua lumii / Solul fertil și clima caldă sprijină dominanța globală care durează de peste un secol 13 iunie Angela Sabău 0 comentarii
Salsa cocktail, o delicatesă din gastronomia internațională ideală pentru pește, carne sau legume 13 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii