Putem consuma o cantitate nelimitată de legume, știind că sunt alimente sănătoase? Iată ce răspunde un specialist 15 martie Redacția 0 comentarii
„Gustos și atât”, Stars Coffee sau Rostic’s. Ce clone au creat rușii pentru a înlocui branduri precum McDonald’s, Starbucks și KFC după ce acestea s-au retras de pe piața rusă 15 martie Mihaela Găneț 0 comentarii
VIDEO ABC în bucătărie | Cum pregătești maioneză fără ou/ Rețete utile în perioada postului și nu numai 15 martie Ioana Costescu 0 comentarii
Cum să gătești quinoa corect și cum să o integrezi în meniul zilnic / Tania Fântână (nutriționist): „Este un aliment bun și pentru cei ce vor să slăbească, întrucât 100 de grame de quinoa fiartă conțin nu mai mult de 150 kcal” 15 martie Tania Fântână 0 comentarii
Primele roșii cultivate în solariile legumicultorilor din Olt au ajuns în piețe, dar prețurile sunt comparabile cu cele ale cărnii de vită / La cât ar putea ajunge kilogramul de Paște 15 martie Ingrid Georgescu 0 comentarii
ANALIZA INDUSTRIEI PORCULUI, săptămâna 10: Porcul iberic, promovat la export / Germania relaxează regulile anti-PPA / Ce mai fac ambasadorii pentru industria cărnii roșii – Dr. Abraham 15 martie Tiberiu Abraham 0 comentarii
Avantajele vaselor tajine, utilizate de secole în bucătăria marocană, tunisiană și algeriană / Pot fi folosite atât pe plită, cât și în cuptor / Necesită puține grăsimi pentru gătit, fiind ideale pentru preparate sănătoase 15 martie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Doar cinci zile de mâncare nesănătoasă pot declanșa efecte pe termen lung asupra creierului, conform unui nou studiu 15 martie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Nu știi ce să mai gătești? G4Food îți propune un meniu pentru întreaga săptămână 17- 23 martie/ Un meniu de post și de dulce, pentru toate gusturile 15 martie Ioana Costescu 0 comentarii
Statul din UE care introduce etichete speciale pentru produsele europene. Clienții evită mărcile americane, în urma anunțului făcut de Donald Trump cu privire la Groenlanda 15 martie Ingrid Georgescu 0 comentarii
VIDEO | Andy Hertz, fondatorul comunității „Mutat la țară. Viața fără ceas”: „Acum mâncăm împreună, în tihnă, iar asta este un lux pe care la oraș îl pierdusem. Ne adunăm, punem pe masă ce avem, tăiem o brânză, niște roșii, și ne bucurăm împreună” 15 martie Ruxandra Hurezean 0 comentarii
Ciorbă de pește dobrogeană – rețeta tradițională / Este un preparat ideal pentru mesele în familie sau întâlnirile cu prietenii 15 martie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Ceva dulce. Chiffon cake, un desert american. Îl putem servi simplu sau cu cremă și fructe deasupra 15 martie Mihaela Găneț 0 comentarii
Dalky – între cafea și budincă/ O cremă fină cu frișcă și gust de cafea 15 martie Ioana Costescu 0 comentarii
Ce se mănâncă la sărbătoarea valenciană Fallas/ Paella, dulciuri și băuturi speciale la un eveniment unic, unde focurile și efectele pirotehnice fac parte din spectacol 15 martie Ioana Costescu 0 comentarii
VIDEO | Hidratarea și digestia, două elemente importante în perioada de post / Tania Fântână, nutriționist: Consumul adecvat de apă este esențial pentru o digestie sănătoasă 15 martie Redacția 0 comentarii
Reciclarea urinei umane, o soluție inovatoare pentru agricultura sustenabilă / Locuitorii din Vormont donează 45.400 de litri de urină, pe an, pentru a fi pasteurizată! / Urina umană este o sursă excelentă de azot, fosfor și potasiu, nutrienți esențiali pentru dezvoltarea plantelor 15 martie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Lipie de ovăz umplută cu ingredientele preferate/ Un mic dejun fără gluten 15 martie Ioana Costescu 0 comentarii
În ce măsură mai putem vorbi de alimente locale și de sezon în contextul crizei climatice? „Discuția despre proveniență riscă să ne ducă spre un naționalism alimentar fără sens” 14 martie Mihaela Găneț 0 comentarii
Sarea are termen de valabilitate? Teoretic nu, dar pe ambalaje apare. De ce? 14 martie Redacția 0 comentarii
Cele mai bune cuțite de bucătărie în 2025 / Cum să alegi varianta ideală pentru tine 14 martie Ingrid Georgescu 0 comentarii
UE susține un compromis cu privire la noile reglementări pentru modificarea genetică a culturilor / România, Ungaria, Slovacia și Austria s-au opus noilor reglementări 14 martie Ingrid Georgescu 0 comentarii
VIDEO: „Sunt corporatist, deci mănânc” | Ce poți consuma în zona Vitan dacă ai un buget de 40 de lei: De la pizza la preparate cu specific etiopian 14 martie Andreea Drăghici 0 comentarii
Șase beneficii nebănuite ale ceaiului de gălbenele / Inclus în rutina ta zilnică, acest ceai îți crește imunitatea, te relaxează, îți face pielea frumoasă și ameliorează durerile menstruale 14 martie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cea mai bună supă pentru slăbit – Veggistrone – realizată de o nutriționistă / Plină de legume, aceasta este bogată în nutrienți, sățioasă și sănătoasă 14 martie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Ceva dulce | Panna cotta cu cafea – o prăjitură rafinată și potrivită pentru weekend 14 martie Ioana Costescu 0 comentarii
Provizii pentru zile negre: Crește tendința de stocare a alimentelor în Europa / „Vedem clar că majoritatea comenzilor vin de la consumatori și companii din orașele mari” 14 martie Ingrid Georgescu 0 comentarii
CANDY BAR | Oana Epure, cofetar: „Am lucrat doi ani aproape singură – eu spălam vase, eu modelam” 14 martie Andreea Drăghici 0 comentarii
VIDEO | Aportul de vitamine în post / Tania Fântână, nutriționist: Vitamina B12 se găsește doar în alimente de origine animală, deci este indicată suplimentarea dacă postul este ținut pe termen lung sau dacă ești vegetarian 14 martie Redacția 0 comentarii
VIDEO | Luciana Stan, legumicultor: „Dacă vrem să ne comparăm cu Europa, trebuie să ajungem la nivelul lor de mecanizare și automatizare. Nu mai dorește nimeni astăzi să lucreze în agricultură, pentru că toată lumea fuge către birouri” 14 martie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Quinoa la micul dejun, în loc de fulgi de ovăz. Fiartă rapid și adăugată peste iaurt. Putem completa cu fructe, fulgi de migdale sau de cocos, scorțișoară sau miere 14 martie Redacția 0 comentarii
Dieta low-carb, asociată cu un risc crescut de cancer colorectal, conform unui studiu realizat de Universitatea din Toronto din Canada 13 martie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Cum alegi cele mai potrivite pahare pentru vin / Sfaturi de la un somelier / De ce o cupă de șampanie este cel mai prost pahar pentru vin spumant 13 martie Angela Sabău 0 comentarii
Curiozitate agri-food 13 martie: Bulbii de narcise sunt extrem de toxici / Se crede că erau folosiți de soldații romani răniți grav, pentru a-și scurta suferința 13 martie Redacția 0 comentarii
Războiul semințelor. O sentință istorică în Italia readuce în discuție conceptul de „piraterie vegetală”. Au fost condamnați la despăgubiri de 100.000 euro doi agricultori care împreună au reprodus și cultivat soiuri de roșii protejate prin drept de proprietate industrială 13 martie Mihaela Găneț 0 comentarii
Cele mai bune 8 alimente, din dieta mediteraneeană, care îți mențin inima sănătoasă/În plus, aceste alimente te ajută în lupta cu kilogramele în plus și reduc riscul de boli cronice 13 martie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Rețetele Juanitei | Trei feluri de a găti cartofii de post, pentru o cină rapidă 13 martie Ioana Costescu 0 comentarii
Mașinile de făcut paste nu sunt scumpe și nu necesită multă îndemânare în utilizare/ Par dificil de folosit, dar sunt potrivite și pentru începători într-ale bucătăriei 13 martie Redacția 0 comentarii
Ce înseamnă „americanizarea” dietei? Nu e vorba doar de mărimea porțiilor. O investigație media din UK a făcut o comparație între produse similare americane și britanice 13 martie Redacția 0 comentarii
VIDEO | „Vinul săptămânii”: Pivnițele Birăuaș Cabernet Sauvignon 2015 – un vin matur, rafinat și bine echilibrat 13 martie Cezar Ioan 0 comentarii
Trucuri pentru a face o salată de ton foarte gustoasă / Tania Fântână (nutriționist): „Optează pentru ton în suc propriu, nu exagera cu maioneza și adaugă legume crocante pentru o textură diferită” 13 martie Tania Fântână 0 comentarii
VIDEO / Un cuptor de pâine încălzit cu paie, cu o activitate neîntreruptă de 500 de ani, în regiunea Puglia din Italia 13 martie Mihaela Găneț 0 comentarii
VIDEO | Echilibrul nutrienților, un lucru de care trebuie să ținem cont în Postul Paștelui / Nutriționistul Tania Fântână explică ce sunt macronutrienții și ce alimente putem mânca, dacă ținem post 13 martie Redacția 0 comentarii
VIDEO | Metode ecologice de combatere a dăunătorilor / Luciana Stan, legumicultor: „Folosim maceratul de urzică, dar și ajutorul rățuștelor și al puilor de găină. Este o soluție foarte bună pentru că nu mai mișcă niciun gândac de Colorado” 13 martie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Mic dejunul numărul 1, cu un conținut mare de proteine și care, culmea, nu include ouă/ O porție conține mai multe proteine decât patru ouă mari 13 martie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Un chef italian cu o stea Michelin a pus în pauză munca în restaurant pentru a se dedica creării unui instrument AI dedicat gastronomiei. „Cunoaște toate culturile lumii. Va fi ceva revoluționar” 12 martie Mihaela Găneț 0 comentarii
Analiză Reuters: Deși piața globală de soia pare suprasaturată, rezervele reale ar putea fi mai mici decât se estima inițial 12 martie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Poate corpul să uite să digere carnea? Ce spune știința despre posibilitatea de a dezvolta intoleranță la acest tip de proteine animale 12 martie Redacția 0 comentarii
Marea Britanie lansează un program de reglementare a produselor cultivate în laborator: „Scopul nostru este să oferim consumatorilor o gamă mai largă de alimente noi, menținând în același timp cele mai înalte standarde de siguranță” 12 martie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Cum folosești albușul rămas după ce faci tort sau maioneză sau tiramisù? Trei rețete rapide pentru prânz sau cină 12 martie Mihaela Găneț 0 comentarii