Rețetele Juanitei | Chili cu un sos de legume mai neobișnuit/ Am pus vânătă, ardei copt, roșii și ceapă 28 mai Ioana Costescu 0 comentarii
VIDEO – Actrița Natalie Portman, vegană convinsă, dezvăluie rețeta de salată pe care o mânca, zilnic, în copilărie/ Cu doar patru ingrediente, mama actriței făcea această salată delicioasă, perfectă pentru vară 28 mai Daniela Arnăutu 0 comentarii
Agricultura din Fâșia Gaza este în colaps/ Doar 5% din terenurile agricole mai sunt cultivate! Asta înseamnă 688 de hectare! Fântânile agricole sunt avariate în proporție de 82%! 28 mai Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Ziua Internațională a Burgerului, 28 mai: Povestea burgerului care conține o chiftea inspirată de rețeta babicului și cașcavea afumată de pe Valea Doftanei / Adrian Alexe: „Am vrut să arătăm că putem face burgeri și din produse locale, nu doar să copiem ce vine din afară” 28 mai Andreea Drăghici 0 comentarii
Florile comestibile: Condiții de cultivare și cum se îngrijesc / Viorelele, crăițele și gălbenelele, între florile care sunt folosite în gastronomie 28 mai Ingrid Georgescu 0 comentarii
FOTO | Rusia continuă să distrugă fermele ucrainene: pierderi de milioane de euro în regiunile Cernihiv și Harkov / „Ruşii distrug în mod deliberat sectorul agricol ucrainean pentru că ştiu că suntem cel mai mare competitor al lor” 28 mai Ingrid Georgescu 0 comentarii
Ceaiul alb / Câtă cofeină conține și cum să-l adaptezi nevoilor tale / Poți reduce cofeina printr-o metodă simplă 28 mai Angela Sabău 0 comentarii
VIDEO | „Ladies&Business”, Episodul 3 | Ionela Vișan: „Sparanghelul matur este destul de rezistent la secetă” / „Evoluția pieței de sparanghel din România este în continuă creștere” | VIDEO 28 mai Andreea Drăghici 0 comentarii
Totul despre căpșuni: beneficii, rețete și sfaturi de consum / Tania Fântână (nutriționist): „Căpșunile sunt niște fructe tare prietenoase cu silueta și sunt și foarte sănătoase” 28 mai Tania Fântână 0 comentarii
Dezbateri aprinse în Europa: Culturile modificate genetic, șansă sau risc pentru agricultura viitorului?/ Ce ar trebui să știe fermierii! 28 mai Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Chec aperitiv de primăvară: Se poate personaliza cu orice aveți în frigider: resturi de friptură, spanac, urzici, leurdă sau chiar ciuperci sotate 28 mai Ingrid Georgescu 0 comentarii
Ceai de seară pentru slăbit?/ Da, există așa ceva, iar nutriționiștii îl recomandă, pentru că ajută la pierderea în greutate și asigură un somn liniștitor 27 mai Daniela Arnăutu 0 comentarii
Curiozități agrifood – 27 mai | Apele oceanului se separă de două ori pe an în Coreea de Sud/ Pe „poteca formată între două insule, localnicii culeg fructe de mare 27 mai Redacția 0 comentarii
Alimentul cheie care protejează împotriva cancerului de colon / Aceste fructe uscate scad și inflamația în corp 27 mai Angela Sabău 0 comentarii
World Food Prize 2025, considerat un fel de premiul Nobel pentru agricultură, câștigat de Mariangela Hungria, o cercetătoare braziliană care a elaborat zeci de tratamente pentru fixarea biologică a azotului 27 mai Mihaela Găneț 0 comentarii
Rețetele Juanitei | Salată de fasole verde cu usturoi/ Simplu de preparat, dar foarte fresh și sățios 27 mai Ioana Costescu 0 comentarii
FOTO-VIDEO | Imprimanta care „scrie” pe cafea și deserturi, vedeta evenimentelor din HoReCa: „Este wow, ne place și este ceva inedit” 27 mai Otilia Serescu 0 comentarii
„Seiful apocalipsei”, locul unde se află rezerva mondială de seminţe a lumii, se redeschide în luna iunie: Cercetătorii vor depune noi mostre de semințe care provin din 12 țări 27 mai Ingrid Georgescu 0 comentarii
Perla Harghitei anunță o creștere de 26% a cifrei de afaceri în 2024, peste media pieței 27 mai Andreea Drăghici 0 comentarii
Rețetele Juanitei | Cartofi noi copți la friteuza de aer, cu sos tzatziki cu mărar și usturoi verde/ Cea mai simplă rețetă, cu gust de legume proaspete 27 mai Ioana Costescu 0 comentarii
Piața globală a lactatelor, sub semnul echilibrului fragil / Prețul laptelui ar putea crește cu 12%, la nivel mondial / Untul s-a tranzacționat la 7.821 USD/tonă 27 mai Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Ce salate poți cultiva pe balcon: De la baby spanac la rucola și valeriană / Cum le plantezi, când le uzi și când te poți bucura de prima recoltă 27 mai Ingrid Georgescu 0 comentarii
Producția globală de ulei de măsline va scădea cu 10% în 2025/2026, estimează Departamentul Agriculturii din SUA 27 mai Ingrid Georgescu 0 comentarii
VIDEO | Sunt crescute doar pentru carne și pasc în libertate, în pădure/ Caprele din specia Rasquera seamănă cu cele sălbatice, au coarne lungi pentru a se putea strecura printre arbori și boscheți, iar carnea lor este o delicatesă 27 mai Ioana Costescu 0 comentarii
Ce mănânci când ai prea mult fier în organism / Tania Fântână (nutriționist) explică ce schimbări sunt necesare în farfurie 27 mai Tania Fântână 0 comentarii
EXCLUSIV | Familiile de albine, decimate de condițiile vitrege. Răzvan Coman: „În acest moment, toți apicultorii își hrănesc albinele, ca să nu moară” / „Vom cere ministerului să beneficiem de un ajutor de minimis”/ Cornel Moiseanu: „Orice intervenție a ministerului ar fi o gură de oxigen” 27 mai Aura Alexa Ioan 1 comentarii
Budincă de chia cu afine, iaurt și unt de arahide / Un mic dejun bogat în proteine, ce poate fi pregătit de cu seară 27 mai Angela Sabău 0 comentarii
Alimentul „sănătos” pe care NU ar trebui să-l consumi niciodată înainte de culcare/ Nutritionist: Poți avea numeroase probleme de sănătate și chiar risc de cancer 26 mai Daniela Arnăutu 0 comentarii
Curiozități agrifood – 26 mai | Un supermarket din Țările de Jos are o casă de marcat pentru vârstnici/ Bătrânii conversează cu casierul și astfel se reduce fenomenul singurătății 26 mai Redacția 0 comentarii
De ce nu trebuie să mestecăm sâmburii de cireșe. Conțin amigdalină, care se transformă în cianură, iar riscul e mai mare dacă fructul e foarte copt 26 mai Redacția 0 comentarii
Top-ul mâncărurilor ideale în zilele ploioase/Preparate rapide sau mai elaborate, unele mâncăruri îți pot da o stare de bine, în zilele mohorâte și ploioase 26 mai Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO | Connaisseur fără ifose (Ep. 32): Tulcea vrea să fie mai mult decât „parcarea Deltei Dunării”. Alex Filip, managerul OMD Tulcea: „Încercăm să-i spunem turistului: vino la Tulcea ca să stai la Tulcea. Descoperă un oraș cu muzee, gastronomie și viață culturală activă” 26 mai Cezar Ioan 4 comentarii
Rețetele Juanitei | Paste cremoase cu mazăre proaspătă sau congelată și roșii/ Trebuie să profităm de legumele proaspete de primăvară/ Ideal și pentru vegani | FOTO 26 mai Ioana Costescu 0 comentarii
Șase ceaiuri coreene pentru imunitate, de neratat/ Studiile științifice confirmă eficiența acestei metode naturale și plăcute de a-ți susține sistemul imunitar și chiar de a slăbi 26 mai Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO | Festivalul Răstăuțelor din Baia Mare / Tradiții maramureșene reinterpretate, arome locale și bucuria gătitului împreună: „Este păcat să se piardă această tradiție” 26 mai Angela Sabău 0 comentarii
Păsările, metoda ecologică și accesibilă de combatere a insectelor dăunătoare culturilor agricole / Inginer: „Pentru a beneficia de aceste servicii trebuie să le asiguri hrană și apă, locuri de cuibărit și condiții bune să își crească puii” 26 mai Anamaria Ionescu 0 comentarii
Toast cu brânză de vaci, ton și frunze de rucola. Un mic dejun complet nutrițional și gata în cinci minute 26 mai Mihaela Găneț 0 comentarii
Încercând să documenteze bucătăria rusească în anii ’70, o reporteră britanică de la Reuters avea să descopere goana continuă după mâncare și fastul dispărut al perioadei țariste 25 mai Mihaela Găneț 3 comentarii
Pigmenții care apără hormonii / Antocianii, care dau culoarea intensă fructelor de pădure, pot combate efectele negative ale microplasticelor asupra sănătății reproductive 25 mai Angela Sabău 0 comentarii
Glicemia poate crește și din cauza deshidratării? / Nutriționiștii spun că nu doar carbohidrații pot afecta nivelul glicemiei, ci și o hidratare necorespunzătoare 25 mai Daniela Arnăutu 0 comentarii
ABC în bucătărie | Cum desfaci o stridie/ E nevoie de un cuțit special și de ceva îndemânare/ Te vei bucura de o delicatesă cu gust de mare | VIDEO – FOTO 25 mai Ioana Costescu 0 comentarii
VIDEO / Ce știm despre cușcuș? Cum se naște și cum se gătește? Este alimentul oriental de bază care reunește țări de pe trei continente. Capitala mondială a celui de pește, o delicatesă căutată de toți amatorii de gourmet, este Tunis, dar îi face concurență Sicilia 25 mai Mihaela Găneț 0 comentarii
VIDEO | Cele mai frecvente boli ale cartofilor. Soluții și tratamente / Cea mai răspândită și temută boală este mana cartofului 25 mai Andreea Drăghici 0 comentarii
Din icrele de pește italienii nu fac salată, ci le sărează și le pun la uscat. Așa se naște bottarga, o delicatesă ale cărei secrete se transmit de la o generație la alta în Sicilia și Sardinia de mii de ani 25 mai Mihaela Găneț 0 comentarii
Wrap cu ton picant / Îmbină savoarea sushi-ului cu simplitatea unui prânz rapid și sănătos / Ideal pentru zile aglomerate, cu un aport bun de proteine și fibre 25 mai Redacția 0 comentarii
Trei rețete cu ciocolată, dar fără zahăr/ Au nuci, fructe uscate sau fructe proaspete și sunt desertul ideal chiar și când suntem la dieta 25 mai Ioana Costescu 0 comentarii
VIDEO | Cum prinde contur slow turismul în Făgăraș: „Turiștii merg la cules de trufe, vizitează puncte gastronomice locale sau cumpără produse tradiționale – miere, brânzeturi, legume – direct de la producători” 25 mai Alina Mihai 0 comentarii
Stevia: Gust dulce, zero calorii. Are, însă, și contraindicații? / Tania Fântână (nutriționist): „Poate să nu fie bine tolerată de toată lumea și să dea balonare, diaree, disconfort digestiv. Opriți folosirea lui în acest caz” 25 mai Tania Fântână 1 comentarii
Consumul mare de carne de pui ar putea crește riscul de cancer digestiv și deces prematur / Un studiu arată că peste 300 de grame pe săptămână pot afecta sănătatea pe termen lung 24 mai Angela Sabău 0 comentarii
ABC în bucătărie | Care este temperatura internă corectă pentru fiecare tip de carne în parte? Când se poate consuma carnea crudă și în ce condiții 24 mai Ioana Costescu 0 comentarii