Somon cu lămâie și piper la cuptor/O cină săracă în carbohidrați și bogată în proteine

Somon cu lămâie la cuptor Foto: Eatingwell

Este o rețetă ușoară de somon cu lămâie și piper la cuptor pe care o recomandă dieteticienii pentru o masă sănătoasă și gustoasă. Gătit în foaie de copt, peștele nu se va usca. Untul, piperul cu lămâie și pătrunjelul proaspăt îmbunătățesc aromele acestui fel de mâncare. Gătiți câteva legume, cum ar fi sparanghel, dovlecel și porumb, alături de aceste pachete cu pește, pentru o cină sănătoasă, care este gata în mai puțin de 30 de minute promite eatingwell.

Ingrediente

  • 110-170 g file de somon (împărțit în 4 bucăți)
  • 2 linguri de unt nesărat
  • 1 linguriță de piper cu lămâie (piper măcinat amestecat cu coajă de lămâie rasă)
  • ½ linguriță de sare
  • 8 felii subțiri de lămâie
  • 4 crenguțe de pătrunjel

Cum procedăm:

Preîncălziți cuptorul la 180-200 grade Celsius. Puneți 4 foi de copt (sau folie de aluminiu) pe o suprafață de lucru. Puneți câte un file de somon, cu pielea în jos, în centrul fiecăruia. Acoperiți fiecare file cu 1 ½ linguriță unt, ¼ linguriță piper cu lămâie, împprțiți cantatea de sare pe fiecare porție de somon, câte 2 felii de lămâie și câte o crenguță de pătrunjel. Strângeți părțile laterale ale fiecărui pachet de folie împreună pentru a sigila bine. Așezați pachetele pe o tavă și dați la cuptor până când furculuța intră ușor îmn pește, (8 până la 10 minute sau cât e nevoie).

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *