Șapte alimente care te ajută să scapi de grăsimea abdominală / Surprinzător, chiar și carnea de porc este inclusă aici / Nutriționiștii confirmă efectul acestor alimente

Alimente care te ajută să scapi de grăsimea abdominală Foto: Dreamstime/Konevaelvira

Grăsimea abdominală este un subiect intens dezbătut – și pe bună dreptate. Este cunoscută din punct de vedere tehnic sub numele de grăsime viscerală, este acel strat de grăsime persistent care se acumulează în jurul organelor vitale din zona abdomenului. Aceasta nu doar că mărește circumferința taliei, dar poate crește și riscul pentru o serie de afecțiuni grave, precum bolile de inimă, diabetul, steatoza hepatică non-alcoolică și chiar unele tipuri de cancer, notează eatingwell.com.

Dacă ați încercat ultimele trenduri de pe TikTok și n-au funcționat, există metode mai sigure și sustenabile pentru a pierde grăsimea abdominală. Printre acestea se numără și cele șapte alimente care s-ar putea să le ai deja  în bucătărie.

1. Carne slabă de porc

Există un motiv pentru care proteinele sunt atât de populare în dietele de slăbit. Proteinele au un istoric solid în promovarea pierderii în greutate, iar studiile recente arată că acestea pot contribui și la reducerea grăsimii viscerale. Dustin Moore, doctor în nutriție și profesor la Universitatea de Stat din California, afirmă: „Carnea slabă, precum mușchiul de porc, poate juca un rol semnificativ în reducerea grăsimii viscerale, deoarece oferă o cantitate sățioasă de proteine de înaltă calitate per porție.”

De exemplu, o porție de 113 g de mușchi de porc conține 24 g de proteine, plus alți nutrienți importanți, precum zinc, colină, fier și vitamina B12. În plus, este surprinzător de slabă, având doar 2 g de grăsime per porție, dintre care mai puțin de 1 g este grăsime saturată.

2. Creveți congelați

Creveții congelați sunt o altă opțiune excelentă pentru pierderea grăsimii viscerale. O porție de 85 g de creveți oferă 22 g de proteine slabe, pentru doar 110 calorii și 2 g de grăsime.

(articolul continuă mai jos)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:


Un alt avantaj al creveților congelați este că au o durată de viață mai lungă, reduc risipa alimentară și sunt mai accesibili ca preț. În plus, se dezgheață rapid și sunt gata în câteva minute. Îi puteți folosi într-un sote de creveți cu broccoli sau în diverse preparate sănătoase.

3. Fasole conservată

Alimentele bogate în proteine și fibre sunt esențiale pentru a reduce grăsimea abdominală, iar fasolea conservată este o alegere excelentă. „Fasolea oferă o sursă excelentă de fibre solubile și insolubile și este, de asemenea, o bună sursă de proteine,” spune nutriționista Abbie Gellman.

De exemplu, 1 cană de năut conservat oferă 210 calorii, 12 g de proteine și 11 g de fibre. Un studiu a arătat că femeile care consumau fasole frecvent aveau mai puțină grăsime corporală și talia mai subțire decât cele care nu consumau.

4. Tofu

Proteinele vegetale, precum tofu, sunt aliați puternici în lupta cu grăsimea viscerală. Un studiu a arătat că persoanele supraponderale care au urmat o dietă bazată pe plante timp de patru luni au pierdut mai mult din grăsimea viscerală și totală decât cei care au continuat să consume alimente obișnuite. „Tofu este o metodă ușoară și versatilă de a introduce mai multe proteine vegetale în dietă”, explică Gellman. Încercați tofu mătăsos în supe sau smoothie-uri cremoase sau adăugați tofu copt în salate și preparate pe bază de cereale.

5. Nuci (și alte oleaginoase)

„Nucile au fost asociate cu reducerea riscului de boli fără a crește riscul de îngrășare și pot ajuta în procesul de slăbire”, explică Gellman. Aceasta se datorează combinației de grăsimi sănătoase, proteine și fibre, care oferă sațietate și reduc foamea. De fapt, un studiu a constatat că persoanele care consumau nuci în loc de covrigei timp de patru luni au fost mai predispuse să piardă grăsimea abdominală.

6. Fulgi de ovăz

Ovăzul integral este bogat într-un tip special de fibre solubile numit beta-glucan. Este asociat cu o reducere a grăsimii abdominale și a greutății corporale totale. Ovăzul este extrem de versatil și poate fi folosit în multe rețete:
În terci de ovăz lăsat la înmuiat peste noapte
În prăjituri și biscuiți sănătoși
În făină pentru preparate dulci și sărate

7. Fructe de pădure

Studiile arată că persoanele care consumă mai multe fructe tind să aibă mai puțină grăsime viscerală. Fructele de pădure sunt preferatele specialiștilor în nutriție datorită conținutului ridicat de fibre și antioxidanți. Dacă nu găsiți fructe proaspete, cele congelate sunt o alternativă excelentă. 1 cană de fructe de pădure congelate conține 6 g de fibre. Are și avantajul că nu se strică rapid, reducând risipa alimentară. Încercați-le în:
Terci de ovăz cu afine și lămâie
Smoothie-uri proteice
Deserturi sănătoase, precum înghețata de banane și căpșuni

Dacă doriți să reduceți grăsimea viscerală, nutriția joacă un rol esențial. Includeți în dietă proteine slabe, fibre, grăsimi sănătoase și alimente bogate în antioxidanți, iar rezultatele nu vor întârzia să apară!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *