O salată de spanac sau alte legume cu frunze verzi și carne de pui sunt ușoare, rapid de făcut, dar foarte bogate în nutrienți, arată Allrecipes. Sunt numai bune pentru o masă de prânz, în special când nu avem prea mult timp a dispoziție să gătim mai mult.
Avem nevoie de:
- ¼ cană semințe de pin
- 8 căni de spanac tocat
- 1 cană de roșii cherry tăiate în jumătate
- 1 ½ cană (2-3 bucăți) de piept de pui gătit, tăiat cubulețe
- 1 avocado mare – decojit, fără sâmburi și feliat
- ½ cană boabe de porumb
- ⅓ cană brânză de capră mărunțită
Pentru sos:
- 3 linguri de oțet de vin alb
- 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
- 1 lingură de muștar de Dijon
- sare și piper după gust
Cum procedăm:
Gătiți întâi pieptul de pui la grătar sau în tigaie, cum vă vine mai ușor. Lăsați-l să se facă doar până când carnea devine albă, nu-l prăjiți prea tare pentru că devine uscat. După ce s-a răcit puțin, îl tăiați cubulețe.
Apoi încingeți o tigaie mică la foc mediu-mare. Prăjiți semințele de pin într-o tigaie fierbinte până când se rumenesc ușor și sunt parfumate, 3 până la 5 minute pentru o salată de spanac cu pui plină de savoare.
Puneți spanacul într-un castron mare de salată și acoperiți cu semințe de pin, roșii, pui, avocado, boabe de porumb și brânză de capră.
Bateți oțetul de vin alb, uleiul de măsline și muștarul de Dijon într-un castron mic până la omogenizare. Se asezonează cu sare si piper. Stropiți sosul peste salată și amestecați ușor pentru a se acoperi.
Pont: Brânza feta poate fi folosită în locul brânzei de capră și puteți folosi boabe de porumb proaspete, conservate sau congelate.
În funcție de gusturile personale, puteți alege să folosiți mai puțin oțet în salată. Adăugați-l încet, pe rând, până când considerați că ajunge pentru gustul dvs.