“Această rețetă are o combinație atât de uimitoare de arome. Se bazează foarte vag pe o rețetă a lui Jamie Oliver, dar acum este foarte diferită. Coriandrul proaspăt este absolut esențial.” – Food.com
Timp de preparare: 15 minute
Ingrediente: 12
Porții: 2
Pașii de urmat:
- reîncălziți cuptorul la 180°C.
- Puneți bucățile de pui într-o caserolă.
- Amestecați toate ingredientele pentru marinată (de la rubarbă până la ghimbir) într-un bol, apoi turnați-le peste pui. Se amestecă împreună.
- Puneți în cuptor și coaceți timp de aproximativ 45 de minute sau până când puiul este bine fiert. Verificați-l de câteva ori în timpul gătitului, deoarece s-ar putea să fie nevoie să îl amestecați pentru a nu se mai lipi.
- Chiar înainte ca puiul să fie fiert, fierbeți apă într-o cratiță și gătiți tăițeii.
- Scurgeți tăițeii, serviți și puneți puiul și sosul peste ei. Adăugați o cantitate generoasă de coriandru proaspăt deasupra și o jumătate de lămâie verde alături.
Ingrediente:
- 2 piepturi de pui, tăiați în bucățele
marinată - 200 g rubarbă, tăiată mărunt
- 150 ml apă
- 2 linguri de miere lichidă
- 2 linguri de sos de soia
- 2 căței de usturoi, curățați și zdrobiți
- 1 ardei iute roșu uscat
- 1 linguriță de pudră de cinci condimente chinezești
- 1 linguriță de ghimbir uscat
- 150 g tăiței uscați
- coriandru proaspăt
- 1 lămâie verde